PAKT CZAROWNIC XIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 13, 2010 7:36 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

alix76 pisze:Siostry, nie popadajmy ze skrajności w skrajność, nawet w obliczu tragedii ...
To, co się stało jest straszne; szkoda każdego z tych prawie 100 ludzi, ale tragiczna śmierć nie przekreśla czynów dokonanych za życia a niekiedy popełnionych - mało świetlanych. Może nie godzi się obrzucać błotem zmarłych, ale też nie ma sensu Ich gloryfikować tylko dlatego, że zginęli.
Nie możemy sobie robić wyrzutów, że tak a nie inaczej oceniałyśmy postępowanie niektórych polityków, skoro nie zawsze było ono właściwe. Dobrze by było, żeby żal i współczucie nie zaćmiły zdrowego osądu sytuacji - w nadchodzącej kampanii wyborczej na pewno znajdą się hieny, które będą to chciały wykorzystać, niestety.

Zgadzam się z tym całkowicie. Przykro mi, że zgineli ludzie, nie zmienia to jednak mojego nastawienia do podjętych przez nich działań i decyzji.
Mam też żal do dziennikarzy, że dopiero teraz pokazują tą drugą, ludzką twarz Pary Prezydenckiej...

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto kwi 13, 2010 7:55 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

mmk pisze:
alix76 pisze:Siostry, nie popadajmy ze skrajności w skrajność, nawet w obliczu tragedii ...
To, co się stało jest straszne; szkoda każdego z tych prawie 100 ludzi, ale tragiczna śmierć nie przekreśla czynów dokonanych za życia a niekiedy popełnionych - mało świetlanych. Może nie godzi się obrzucać błotem zmarłych, ale też nie ma sensu Ich gloryfikować tylko dlatego, że zginęli.
Nie możemy sobie robić wyrzutów, że tak a nie inaczej oceniałyśmy postępowanie niektórych polityków, skoro nie zawsze było ono właściwe. Dobrze by było, żeby żal i współczucie nie zaćmiły zdrowego osądu sytuacji - w nadchodzącej kampanii wyborczej na pewno znajdą się hieny, które będą to chciały wykorzystać, niestety.

Zgadzam się z tym całkowicie. Przykro mi, że zgineli ludzie, nie zmienia to jednak mojego nastawienia do podjętych przez nich działań i decyzji.
Mam też żal do dziennikarzy, że dopiero teraz pokazują tą drugą, ludzką twarz Pary Prezydenckiej...

Z ust mi to dziewczyny wyjęłyście. Szkoda ludzi, obojętnie kim byli - po prostu szkoda. Ale życie toczy się dalej...
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Wto kwi 13, 2010 8:38 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Tak, Ci którzy zginęli, są już w lepszym świecie.
A życie toczy się dalej ...

Dziś Pucuś kończy 3 lata.

Obrazek Obrazek

Wszystkiego najlepszego, mój Kochany Puciu! :1luvu: :kotek: :1luvu:

:piwa: :balony: :birthday: :torte: :piwa:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto kwi 13, 2010 8:50 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Prosze ucałować od Pomponów dostojnego jubilata :mrgreen: Sto lat Pucusiu!Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 13, 2010 9:02 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

A dziękuję, nie omieszkam :1luvu:

Erin

Post » Wto kwi 13, 2010 9:58 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Dostojnemu Jubilatowi 100 lat!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto kwi 13, 2010 10:06 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

:kotek: Mrauuu-kuję :kotek:

Erin

Post » Wto kwi 13, 2010 10:33 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Erin pisze:Tak, Ci którzy zginęli, są już w lepszym świecie.
A życie toczy się dalej ...

Dziś Pucuś kończy 3 lata.

Obrazek Obrazek

Wszystkiego najlepszego, mój Kochany Puciu! :1luvu: :kotek: :1luvu:

:piwa: :balony: :birthday: :torte: :piwa:

Sto lat, sto lat niech żyje, żyje nam... :balony: :birthday:
To śpiewa nasz koci chórek :ryk:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto kwi 13, 2010 10:42 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Fajny ten chórek, ładnie śpiewa :1luvu: :kotek: :1luvu:

Erin

Post » Wto kwi 13, 2010 11:24 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Siedzę w pracy i spać mi się chce okropnie :? Jeszcze chwilę i nita w biurko przywalę... Bezruch totalny. :( Niech ktoś tu przyjdzie - błagam, niech nawet przyjdzie jakiś upierdliwiec i zrobi awanturę o cokolwiek :cry: W tym bunkrze nawet nie widać jaka pogoda na dworze :cry: JA CHCĘ DO DOMU!!! :crying:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 13, 2010 12:17 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Prosze wygłaskać ode mnie Pucusia! Sto lat!

pomponmama - jeśli awantury chcesz, to już faktycznie jest źle :roll:
Ja też chcę już do domu! :(

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto kwi 13, 2010 12:21 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Mmk :1luvu:
Przekażę Pucusiowi, na pewno będzie zadowolony, bo jest wielkim pieszczochem :1luvu:

Ja się cieszę, że dziś i jutro jestem sama w pracy - przynajmniej nie muszę się tak hamować, żeby ukryć łzy :(

Erin

Post » Wto kwi 13, 2010 12:35 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

A czemu ryczysz? Odwodnisz się :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Wto kwi 13, 2010 12:44 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

To silniejsze ode mnie, po prostu mnie do dobija.
Ale dużo piję, zawsze tak miałam.

Erin

Post » Wto kwi 13, 2010 12:45 Re: PAKT CZAROWNIC XIV - Przez śmierć do nieśmiertelności (*)

Żeby się nie powtarzać, Pucuniowe naj naj naj :ok:
Smutno wszędzie, smutno ... co pomyślę, to serce boli ... TV nie oglądam, nie daje rady już :( .

Zupełnie z innej beczki może któaś z Was ma doświadczenia w tym co mnie dopadło :roll: . Po zapaleniu krtani i gardła i chyba ucha (choć pytałam, powiedzino mi , że to tylko obrzęk od krtani i gardła), a w zasadzie w trakcie leczenia, bo leczę się już 2-gi tydzień (dzis zaczęłam trzecie zlecone opakowanie antybiotyku, 3 razy widziałam się z laryngologami) mam przytkane moje lewe ucho i wrażenie jakby siedział w nim balonik. Konsultowana byłam przez dwie Panie laryngolog z tej samej kliniki, są zgodne co do prowadzonego leczenia. Ale ja mam wątpliwości, bo objawy gardłowo-krtaniowe baaaaardzo powoli ustepują, za to przytkanie ucha powodujące jego niedosłuch NIE. W życiu nie brałam tylu antybiotyków ciagiem. W ogóle antybiotyk widziałam na oczy jeszcze za panny, dawno, jakoś pamiętam, że wtedy się Małysz objawił jako nasza gwiazda :mrgreen: . Wczoraj na wizycie usłyszałam, że trąbka nawet się wciągnęła 8O , że jakiś płyn, ale, że wszystko bedzie dobrze. Mam wrażenie, że przeszłam (albo nadal mam) zapalenie ucha. Biorę antybiotyk, coś do nosa, cos przeciwalergicznego i krople do uszu. I poprawy w kwestii ucha nie widzę. Naczytałam się mądrych materiałów i trochę się wystraszyłam. Macie jakies doświadczenia w tej materii ? Domowe sposoby pomagające ? Pomocy ! 8O
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

[poprzednia][następna]