KOCIA ARKA NOEGO: pilnie adopcje, pomoc $, PILNIE ds Pusia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 17, 2010 11:46 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Mnóstwo rzeczy dziewczyny już powiedziały, więc niewielką kreatywnością mogę się wykazać :oops:
1. Pomysł z pierwszej fajowy. Ja ze swojej strony mogę się zdeklarować, że raz na miesiąc wymodzę cosik na bazarek, taki mój skromny wkład.
2. Na taki pomysł wpadło gdańskie schronisko - dogadali się z pewnymi sklepami, gdzie powiesili plakat z prośbą o karmę, a od sklepu dostali stojący w widocznym miejscu wózek, no i na tym wózku też plakat coby nie było wątpliwości z instrukcją czego schronisko potrzebuje i co zatem doń wrzucać. Sklep korzysta, bo ludzie kupują kocie i psie żarełko, schronisko korzysta, bo to jedzonko dostaje. A ludzie kupują. Normalnie to by ani do schroniska nie pojechali, ani pewnie nic by nie wysłali, bo to za dużo zachodu. A kupienie puszki karmy nie jest ani kosztowne, ani czasochłonne przy codziennych zakupach, więc to robią i to chętnie, bo kosz szybko wypełnia się po brzegi :) A każdy lubi się czasem poczuć dobrym człowiekiem, szczególnie jak tak niewiele do tego trzeba :D To taka moja mądralińska propozycja, nie wiem czy do zrealizowania.
3. Są na miau różni ludzie/organizacje z małych miejscowości. Może by dogadać się, założyć jakiś wspólny wątek, rozmawiać o problemach, bo może gdzieś coś się udało i jest sposób itd. Poza tym można by się wzajemnie wspierać choćby w tym nieszczęsnym głosowaniu krakvetowym. Bo z Warszawą czy Wroclawiem stanie gro miauowiczów, choćby przez patriotyzm lokalny, a takie małe miejscowości w ten sposób zostają niemal zawsze z tyłu.

Tyle nawymyślałam. Nie wiem czy sensownie, ale to tylko takie tam gadanie, do pomyślenia ewentualnie.

ewik1976

Od: Pt cze 12, 2009 12:59

Post » Czw cze 17, 2010 11:50 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Mam jeszcze jedno pytanie - ile by kosztował płatny wynajem lokalu? Bo jak zrozumiałam z wcześniejszych wypowiedzi, właściciel by na to poszedł. Czy też nie???

ewik1976

Post » Czw cze 17, 2010 21:58 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Bardzo dziękuję za wpłatę dla Kubusia Pani Małgorzacie J. - 25,00 zł. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zaproponowaliśmy kwotę 100,00 zł mieś. i nasza propozycja pozostała bez echa. Nie powiedziano czy wystarczy , czy za mało. Do tego zaproponowałam pokrycie połowy kosztów naprawy dachu aby się nie lało na głowę. :(
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt cze 18, 2010 1:09 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Jestem :)

I tak, nowy biuletyn:

http://img571.imageshack.us/img571/5334 ... etyn06.pdf

artykuly, ktore ukazaly sie w Gazecie Radomszczanskiej:

http://www.radomszczanska.pl/pdf/2010/nr22_2010.pdf
na stronie 4

i ten, ktorego nie ma jeszcze w sieci:

http://img227.imageshack.us/img227/9669/artykul1006.jpg

slowem, Andzelika sie udziela :ryk: i bardzo dobrze. Skoro gazeta lokalna slucha to moze to wykorzystac i wypomniec im, ze o RTOZ nie pisza?

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt cze 18, 2010 1:18 Uwaga drastyczne!

Andzelika poprosila aby gdzies umiescic zdjecia, zeby kazdy kto ma chce i mocne mogl je obejrzec. Zdjecia sa bardzo drastyczne!

Sprawa 1 dotyczy suni, "Suczka była tak urządzona przez ponad 80-letnią chorą psychicznie kobietę.Po prostu przywiązała ją tak mocno drutem,że poderżnął jej gardło. Załatwiliśmy zabranie suni do fundacji amstafów i ma już nowy dom."

http://img294.imageshack.us/img294/4264/tesla01.jpg

a teraz w nowym domu ma sie tak:

Obrazek

Sprawa 2 "Bezdomny kotek był złapany w sidła i dopiero kiedy okrutnie mówiąc zgnił uwolnił się z nich. Niestety kilku lekarzy nie chciało się podjąć zabiegu amputacji resztek nóżki i ogona tylko proponowali uśpienie. Jeden podjął się ale kociak nie przeżył . Był po prostu za słaby , umierał także z głodu"

http://img294.imageshack.us/img294/6185/bosimiska.jpg

To co napisala Andzelika slac mi zdjecia niech starczy za caly komentarz pracy RTOZ:

"Czy powinnam wybierać komu pomóc a komu nie z braku pieniędzy? Czy mam takie prawo?"
Ostatnio edytowano Pt cze 18, 2010 1:37 przez kociamysza, łącznie edytowano 1 raz

kociamysza

Post » Pt cze 18, 2010 1:26 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Z tego co wiem, akcja zbierania karmy sie odbywa i jest o tym mowa na stronie:
http://www.rtonz.radomsko.biz.pl/index. ... ziekowania

na ile sprawa aktualna nie wiem.

Do ulotek mozemy wykorzystac ten wzor:

zmieniajac tresc oczywiscie :)

Sadze, ze nowy watek z tematem kotow malomiasteczkowym nie jest zlym pomyslem, bo nie kazdy trafi na watek Radomska a moze i faktycznie cos z tego wyjdzie, chocby i wymiana doswiadczen.

kociamysza

Post » Pt cze 18, 2010 9:13 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

ewik1976 :1luvu: wózek z plakatem RTOZ ma w "cerfurze", niestety większośc puszek, które w nim ląduja są dla psów, ale i to dobre, bo andzelika jako toz wspiera wielu potrzebujących.. wiesz koty to malomiasteczkowo karmi sie najczęściej byle czym, a pojęcie, że koty najedzą się mlekiem, jest wciąż zywe.., dlatego podoba mi się wątek "malomiasteczkowy", rzeczywiście można wymieniać doświadczenia, wspierać się, itp. jesli uważacie, że to ja mam go zalozyc, to zrobię to.. bo rozumiem, że będzie sie "prowadził" sam, poza jakimi informacjami, akcjami itp w pierwszych postach... czego powinny dotyczyc te pierwsze posty? Pierwszy wiadomo: tytul, cel, czy też może zalozyc jakis Pakt Małych Miasteczek z niewielkim dobrowolnym Funduszem do celowego przekazania?
no nie wiem, tak mi teraz do glowy przyszlo...

W sprawie Funduszu KAN mam juz kilka ważnych opinii, zbiorę je i napiszę, zatwierdzimy i zakladam nowy wątek, bo to chyba będzie najrozsądniejsze...

kociamysza fajny biuletyn :D :D
ewik1976 dziękuję za fant na bazarek - zaraz zakladam... :P

andzelika1952 :1luvu: , kociamysza :1luvu: ,panikota :1luvu:, taizu :1luvu: , ewik1976 :1luvu: , majka2222 :1luvu: , Rakea :1luvu: slapcio :1luvu: dziękuję za współpracę przy Funduszu

można jeszcze opiniować... :wink:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt cze 18, 2010 17:02 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: i ja o was myślę
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt cze 18, 2010 17:41 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Z właścicielem rzeczywiście rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Mam nadzieje, że kiedyś wykaże odrobinę słabości, tak żeby mieć wszystko na papierze i względny spokój :/
Zapraszam serdecznie na bazarek biżuteryjny: :kotek:
viewtopic.php?f=20&t=112902

ewik1976

Post » Pt cze 18, 2010 19:46 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Kocia Lady pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: i ja o was myślę

Kocia Lady bardzo dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob cze 19, 2010 9:35 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

ale tu cichutko.. :(
to sobie hopsnę, może ktoś wypatrzy koteczka :?:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie cze 20, 2010 9:04 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

ale tu chichutko :(

kociaste po domki :!: :!: :!: :!:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Nie cze 20, 2010 13:18 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Ciągle jestem bez komputera, korzystają z laptopa znajomej zajrzałam na allegro. Mam tam ogłoszenie Lolka, Misi i Malwinki, a teraz odnowiłam Sarę
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1089249605

Lolek http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1089249605

Misia i Malwinka http://www.allegro.pl/show_item.php?item=108924960

Mój komputer będę miała chyba dopiero w przyszły piątek. W międzyczasie ułożę tekst na ulotkę. Napisz Haniu, które kotki ogłosić - pamiętaj, że ja robię na allegro, tak że można moje ogłoszenia skopiować na inne strony.

Może dobry byłby fundusz na comiesięczne wpłaty na czynsz za lokal RTOZ
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Nie cze 20, 2010 22:09 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Co u Radomszczaków?
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Nie cze 20, 2010 23:44 Re: KOCIA ARKA NOEGO RTOZ cz.2 POMOCY:adopcje,tragedia finansowa

Bardzo dziękujemy za wpłaty:

dla Gremlinka od Alessandry - 30,00 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:
dla KAN od Hanulki za bazarki - 431,00 zł :1luvu: :1luvu: :1luvu: oraz wszystkim kupującym :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuję także bardzo serdecznie Pani Sylwii Dziegieć - Radomsko , która po raz kolejny wspiera finansowo działalność RTOZ przekazując darowiznę w kwocie 500,00 zł ,,na rzecz zwierząt ,, :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

[poprzednia][następna]