Pakt Czarownic XIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2010 18:13 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Uwaga :!: Uwaga :!: Jako że dzisiaj jest 20 lutego głosowanie czas zacząć :!:

Jeszcze raz więc przedstawiam nasze lutowe kandydatury do głosowania:

1. Koteczek z politechniki poznańskiej (na sterylki) - zgłaszający koconek

2. Kocia Dolina - zgłaszający villemo5

3. KOCIA ARKA NOEGO czyli RTOZ (Radomsko) - zgłaszający barba50

Poniżej kolejne uzasadnienia (skróciłam trochę uzasadnienie odnoście Kociej Doliny)

barba50 pisze:Na sterylki dla koteczek z politechniki poznańskiej - zgłaszający koconek

koconek pisze:A więc siostry zgłaszam na luty kandydaturę "swoją" czyli konieczność wykonania w trybie expressowym sterylek koteczek z politechniki poznańskiej.

Sprawa jest bardzo pilna, gdyż wiosna zbliża się wielkimi krokami, a z uwagi na fakt, ze koty nie przychodzą na karmienie grupą lecz pojedynczo lub po 2-3, podanie provery będzie raczej nieskuteczne. Nie mam też pewności, czy któraś z młodych koteczek już nie jest we wczesnej ciąży :(
Ja sama nie dysponuję takimi srodkami finansowymi, aby zrobić to we własnym zakresie. Próbuję zdobyć kupony na bezpłatne sterylki, ale miasto nie ma jeszcze wytycznych budżetowych na ten cel i kuponów tym samym także nie.
Poniżej zamieszczam link do wątku oraz dodatkowo przeklejam treść.
Jeśli nieodpowiednio przedstawiłam kandydaturę proszę wybaczcie, robię to pierwszy raz :oops:

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=107591

Na Politechnice Poznańskiej na ul.Nieszawskiej żyje sobie stadko kotów.
Już stadko, gdyż w zeszłym roku urodziło się (chyba) 4lub 5 kociąt, z czego w stadku zostały 3 koteczki, ich mamusia, przywódca stada ale niekoniecznie tatuś i jakieś kocie nieszczęście płci nieokreslonej - tego nie wiem, bo sprawę monitoruję dopiero od listopada zeszłego roku, a koty rzadko przychodzą całą grupą. Koty są dokarmiane przez panie i panów portierów tym, co któś przyniesie. Ja także podrzucam ile jestem w stanie. Młode są lekko strachliwe, ale przy karmieniu ocierają się o nogi :1luvu:

Kocura zamierzam na własny koszt wykastrować w przyszłym tygodniu. Sprawę mam tak ustawioną, że jak tylko uda się go złapać zabieramy do weta i ciachamy od ręki.
Natomiast z koteczkami sprawa nie taka prosta, bo na to już - zwłaszcza przy tej ilości - kasy nie mam.

Bardzo więc proszę o wsparcie - czy to w postaci finansowej, czy w postaci kuponów na darmowe sterylki na terenie Poznania (sama też próbuję zdobyć).
Jesli koteczki nie zostaną szybko ciachnięte stadko może tylko w tym roku powiększyć się parokrotnie :!:

Poniżej zdjęcie , które udało mi się zrobić - z prawej duży marmurkowy - kocur, przy nim zeszłoroczna bura koteczka, z tyłu jej siostra - pręgowana niebiesko-dymno-szara koteczka (ma lekko brytyjkowatą mordkę). Na zdjecie nie załapały się bura mamusia, koteczka siostrzyczka - krówka i czarne półpuchate kocie płci nieokreślonej.
Obrazek

Kocia Dolina - zgłaszający villemo5

villemo5 pisze:Mam kandydata na luty. Ważna sprawa, a kandydat bliski memu sercu.
To Kocia Dolina viewtopic.php?f=1&t=103458&start=45

Po raz trzeci staruje do pomocy z krakvetu i znów nie ma siły przebicia. A sytuacja coraz gorsza.

reddie pisze:Fundacja Kocia Dolina stanęła w obliczu poważnego kryzysu finansowego. Potrzeby organizacji bardzo wzrosły ze względu na zwiększenie liczby domów tymczasowych. Dzięki większej ilości miejsca mamy szansę pomóc większej liczbie potrzebujących zwierząt. Do tego niezbędne są jednak środki, których zaczęło brakować już w październiku.

Praktycznie wszystkie środki pochodzą z darowizn od osób prywatnych. Znaczna część darowizn to wpłaty od wirtualnych opiekunów naszych kotów.

Nie mamy statusu organizacji pożytku publicznego (brakuje nam pieniędzy na opłatę za złożenie wniosku). Nie wspiera nas żaden stały sponsor. Nie dostajemy regularnych dotacji (dotację udało się nam zdobyć tylko raz w roku 2008, wniosek składany w roku 2009 został mimo naszych starań odrzucony).

Wiele wydatków kredytujemy z własnej kieszeni, a w wyniku przyczyn losowych kilku opiekunów tymczasowych straciło pracę, co uniemożliwia im utrzymywanie zwierząt z prywatnych zasobów finansowych.

Jesteśmy organizacją non-profit. Oznacza to, że prowadząc naszą działalność, nie kierujemy się osiągnięciem zysku. Wszystkie środki finansowe organizacji przeznaczane są na realizację celów statutowych.

Środki finansowe przeznaczamy na:

- utrzymanie kotów w domach tymczasowych: opieka weterynaryjna – profilaktyka, leczenie, sterylizacje/kastracje oraz żywienie i żwirek
- pomoc dla kotów wolno żyjących: opieka weterynaryjna - głównie leczenie, sterylizacje/kastracje oraz zaopatrzenie karmicieli w karmę dla kotów

Pod naszą opieką znajdują się zwierzęta, które ze względu na swoje problemy generują spore koszty. Wymagają specjalistycznej karmy, badań diagnostycznych i kontrolnych, kosztownej opieki weterynaryjnej i niekiedy szczególnej troski ze względu na stan psychiczny (np. stosowania Feliwaya).

Drogie Czarownice, jeśli nam pomożecie, uratujecie nas przed kompletnym krachem. A weźcie pod uwagę, że w naszej Fundacji mamy sporo czarnych kotów... I one też na tym krachu mogą ucierpieć. Chyba nie mogłybyście spokojnie na to patrzeć, prawda?

A poważnie - będziemy bardzo wdzięczne za pomoc. Mówiąc banalnie, liczy się dla nas każda złotówka. Właściwie to teraz rozstrzyga się nasze być albo nie być. Ale wierzymy, że i tym razem, dzięki pomocy wspaniałych Kociarzy uda nam się spaść na cztery łapy.

Pozdrawiam,

Magda Musielak aka reddie
Członek Zarządu Fundacji

Zapraszamy do naszego wątku na Forum Miau: viewtopic.php?f=1&t=103458
A także na nasze fundacyjne forum: http://forum.kociadolina.pl
Adres strony internetowej: http://www.kociadolina.pl (uwaga! od 1 grudnia nie mamy już możliwości edytowania treści na stronie, dlatego wiele informacji jest nieaktualnych)

ZGŁASZAM KOCIĄ DOLINĘ!!

KOCIA ARKA NOEGO czyli RTOZ (Radomsko) - zgłaszający barba50
barba50 pisze:Jako że lutową ankietę do Krakvetu wygrała Rustie, sreberkiem zostało KOCIA ARKA NOEGO czyli RTOZ (Radomsko), które na forum reprezentowane jest przez andzelika1952, a akcja wspomożenia sreberek na forum za każdym razem jest mizerniejsza zgłaszam RTOZ i andzelike1952 jako kandydata do lutowego głosowania w Pakcie Czarownic.

RTOZ jest małą organizacją, utrzymująca się głównie z datków prywatnych osób, w tym 1% podatku. Dramatem jest fakt, że znakomita większość pracy fizycznej i organizacyjnej spada na jedną osobę - Andżelikę. Władze lokalne nie poczuwają się do pomocy RTOZ, w małym miasteczku trudno jest znaleźć tez wolontariuszy czy osoby gotowe w inny sposób pomóc. Dlatego też dotychczas RTOZ jest mało znane, również na forum, mało "medialne". Od kilku miesięcy grupa osób na miau stara się, aby RTOZ zaistniał i tutaj, być może niektórzy z Was już odwiedzili wątki radomszczaków.

Aktualnie pod opieką Kociej Arki znajduje się około 30 kotów. Ostatnio Andżelika borykała się z panleukopenią, budżet RTOZ został tez poważnie obciążony kosztami wynikającymi z próby ratowania Milki. "Stare" długi w lecznicy to ok. 5 tys. złotych. Z końcem marca Kocia Arka straci lokal, na płatny wynajem nie ma pieniędzy - ponurym chichotem losu będzie jeśli koty będą musiały wrócić na ulice lub do schroniska przed którym je uratowano. To dla nich wyrok.

Główny wątek RTOZ KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Ponadto gratuluję Czarownicom Dominiceannie i Villemo5 siostrzeńca :1luvu: To trzeba oblać :piwa:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Sob lut 20, 2010 18:22 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Gratulacje drogie Czarownice :piwa:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob lut 20, 2010 18:25 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

To po to te kciukasy były potrzebne, brawo, gratulacje :D :D :D

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lut 20, 2010 18:50 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

dominikanna1 pisze:Dzięki za kciuki!!!!!! Zostałyśmy z Villemo po raz kolejny ciociami! Moja siostra namęczyła się jak mało kto ale Milan jest zdrowy i baaardzo pomarszczony :mrgreen:

Gratuluję obu Ciotkom :!:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob lut 20, 2010 18:56 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

:ryk:
Nasza zasługa w tym żadna, ale siostra Dominikanny naprawdę przeszła piekło.
Oby się teraz Milan zdrowo chował :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob lut 20, 2010 19:09 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Jako swiezo upieczona ciocia gratuluje czarownym Ciociom a mamie Milana zycze pociechy z syna :)
Piekne imie - Milan ;)

Glosowanie czas zaczac...trudny wybor w tym miesiacu... :roll:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob lut 20, 2010 19:10 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Przepraszam, że zakłócę szczęście rodzinne :D ale mam problem, jak wiecie doradźcie.
Moja Malutka ma 5 i pół miesiąca. Jak ją znalazłam była cudnym maleńkim kiciakiem. Teraz już trochę urosła i jest - no właśnie - straaaasznie chudziutka
a długa. Zachowanie normalne, nic jej nie dolega, odrobaczona 2 x, zaszczepiona 2 x. Je normalnie, kupa i siku też.
Wetka stwierdziła, że - taka jej uroda, ale ja się martwię, że jej coś jest. Znacie takie przypadki ?

jasdor

Post » Sob lut 20, 2010 19:13 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

A to nie jest ten wiek? Kociak rośnie i szaleje i nie starcza energii na nabieranie ciałka! Na pewno wszystko jest ok!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob lut 20, 2010 19:17 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

jasdor pisze:Przepraszam, że zakłócę szczęście rodzinne :D ale mam problem, jak wiecie doradźcie.
Moja Malutka ma 5 i pół miesiąca. Jak ją znalazłam była cudnym maleńkim kiciakiem. Teraz już trochę urosła i jest - no właśnie - straaaasznie chudziutka
a długa. Zachowanie normalne, nic jej nie dolega, odrobaczona 2 x, zaszczepiona 2 x. Je normalnie, kupa i siku też.
Wetka stwierdziła, że - taka jej uroda, ale ja się martwię, że jej coś jest. Znacie takie przypadki ?

Wypisz, wymaluj mój pingwin i tymczasujący murzyn. W opinii weta - zdrowe, moim skromnym też, bo energii mają za 2 koty co najmniej.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob lut 20, 2010 19:22 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Dzięki Siostry Na Posterunku ! Trochę mi ulżyło, uff.
A tymczasem schodzę, bo mi ciągle net wywala wrrrrr :evil:

jasdor

Post » Nie lut 21, 2010 9:40 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

jasdor pisze:Przepraszam, że zakłócę szczęście rodzinne :D ale mam problem, jak wiecie doradźcie.

Moje bure... chłopaki mają po ok pół metra długości (mierzyłam......) a patrząc z góry chude jak przecinki... próbuję podtuczyć nieco, ale coś mi to nie wychodzi....

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie lut 21, 2010 10:52 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Znacie takie przypadki :P
Do ukończenia przez Kota-B. pełnych dwóch lat ciagle miałam wyrzuty na sumieniu, że robię coś nie tak mimo, że wetka uspokojała, że taka jego uroda :wink:
Kastrowałam go w wieku ok. 7 mcy, potem miał tygodniowy gigant, potem mimo zimy nie osiągnął nawet 4 kg [wciąż pod kontrolą wet].
Dopiero ostatniej jesieni po bujnym sezonie działkowym, przywieziony na odrobaczenie i posezonowy przegląd wcisnął na wadze upragnioną czwórkę.
Półroczny kociak jest w intensywnej fazie wzrostu i często przpypomina gacka wielkoucha :P
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Nie lut 21, 2010 18:02 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

zawsze możesz pulpeta z niej zrobić... conva podawaj... i do jedzenia tylko to co najbardziej lubi w ilościach nadmiernych... (stosowałam w przypadku Bańki i zaokrągliła się pięknie)... wg mojego weta mam wprawę wrobieniu z kotów pulpetów...

w kwestii sabatu - przygotowania w pełnym toku... w tygodniu wyślę do wszystkich uczestniczek pw ze stosownymi informacjami dotyczącymi dolotu już do miejsca sabatu...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Nie lut 21, 2010 18:47 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Mój Gem też był koteczkiem z gatunku dystyngowanych chudzielców. Nie był szaleńcem, więc taka była jego uroda od zawsze, nawet w wieku 2 lat: szczuplutki, wysmukły, długołapy czarny książę. Najpiękniejszy kot na świecie..

Żeby rozpocząć głosowanie (bo chyba będę pierwsza?) to głosuje na sterylki w Poznaniu.

PS. Z rejestracji wpłat wynikło mi, że przybyły nowe Siostry. Wszystkie serdecznie niniejszym witam :)
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Nie lut 21, 2010 19:03 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Niestety nie będę mogła jechać na sabat :crying:

pozostaje czekać na następny :(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[poprzednia][następna]