POKRZYWKOWY FUNDUSZ - NA RATUNEK KOTOM!!! DOŁĄCZ DO NAS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 18:27 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Ja-Ba pisze:Pokrzywka - koteczka z konińskiego schroniska, u której zdiagnozowano FelV i FIV - odeszła... Odeszła otoczona opieką i miłością, wtulona w ramiona wolontariuszki Natalii z fundacji Kocia Mama. Pomoc przyszła zbyt późno... Diagnoza postawiona w bardzo zaawansowanym stadium nie dała szans na wyleczenie. Wszystko z powodu braku funduszy na testy i leczenie. Tam gdzie brakuje na jedzenie dla zwierząt, testy i leki są na dalszym planie - czasem tak odległym, że nie sposób uratować kociego życia. Dlatego postanowiliśmy założyć Fundusz im. Kotki Pokrzywki "Zdążyć z pomocą". Aby już nigdy brak finansów nie był przyczyną zgaśnięcia kociej iskierki.

Obrazek

Zasady działania Funduszu Pokrzywkowego:

1. Członkostwo FP.
Warunkiem uczestnictwa w FP jest wpłacanie minimalnej składki miesięcznej w kwocie 10 zł. Na koniec każdego miesiąca będzie robione podsumowanie. Skarbnik w pierwszym poście aktualizuje listę osób uczestniczących w FP.
W każdej chwili można będzie udział w FP zawiesić i wznowić powracając do opłacania składek.

2. Wpłaty.
Forumowicze z FP co miesiąc wpłacają składki - minimum 10 zł (mile widziane większe wpłaty). Każdy uczestnik FP wpłaca pieniążki dopisując swój nick w tytule przelewu. Skarbnik raportuje wpływy z danego miesiąca (nick - wpłacona kwota). Istnieje możliwość opłacenia z góry abonamentu rocznego.

3.Cele.
Każdego miesiąca wpływy przekazywane są na konkretne cele (testy, szczepienia, leczenie kotów chorych w schronisku i w DT). Skarbnik prowadzi rozliczenie bieżącego miesiąca w poście drugim (wpływy do uczestników FP i wydatki na określony cel). W trzecim poście Skarbnik archiwizuje poprzednie miesiące, które następnie skracane są do podliczenia rocznego.
:D :D

4. Głosowanie
W ciągu całego miesiąca członkowie FP mogą zgłaszać kandydatów do udzielenia pomocy. Głosowanie o udzielanej pomocy odbywa się w ciągu pierwszych 7 dni od rozpoczęcia kolejnego miesiąca.

Gibutkowa pisze:Ja tak sobie pomyślałam, że jest nas coraz więcej to może i zwiększymy liczbę kandydatów? Na razie do dwóch a potem może i więcej - mam nadzieję że będzie nas przybywać :)
Pierwsza z kandydatur na wrzesień jest (wspomniana już wcześniej) Kasia86. Ja chciałabym jeszcze zaproponować zmasakrowana mateńkę - kotkę Mazurkę. Tutaj jej watek (wrzucam link do strony ze zdjęciami) viewtopic.php?f=1&t=115166&start=465

Ja mam propozycję na wzór wrocławskiej Kociej Skarbonki, która z lokalnej stała się ogólnopolską ale jednak dalej dba o to, żeby częścią składek wspomagać swoje lokalne DT.

Chodzi mi o to, żeby nam nie zginęła pierwotna idea pomocy schronisku w Koninie i jego DT-wym. Moja propozycja jest taka, co miesiąc np. nie mniej niż 50% naszych wpływów przeznaczać na schronisko w Koninie lub jego lokalne DT, a drugie 50% wpływów na zgłoszony i przegłosowany DT na terenie kraju. Chyba, że ktoś z poza członków Funduszu Pokrzywkowego zadeklaruje konkretną jednorazową kwotę na konkretny cel tak jak to miało miejsce w sierpniu.

Gibutkowa, na razie jest nas 10 aktywnych członków czytaj-opłacających składkę i na więcej nas po prostu nie stać :(

Takie jest moje zdanie, z którym nie każdy musi się zgodzić :oops:

Ja-Ba pisze:Na wrzesień mysleliśmy o Kasi86 - ja myslę że ciągle aktualne.

Popieram propozycję pomocy we wrześniu - Kasia86
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Nie wrz 12, 2010 19:33 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Trudno rozdzielic uwage na rowne czesci jak jest tyle potrzebujacych... Zebym nie miala tyle oplat i dlugow do splacania, bym chyba cala pensje oddawala na Wasze cele.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Nie wrz 12, 2010 20:54 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Mamutku - jak wiesz ja też całym sercem jestem za pomoca konińskiemu schronisku - przez ki,lka miesięcy całość składek tam szła, dopiero od 2 miesięcy nie - a teraz znowu jest w schrnisku oraz w Domach T w Koninie sporo nowych kotów i znowu powstaje problem szczepien...

Uważam za dobru pomysł by składki dzielić tak, jak napisałas.
Musimy to przegłosować i wpisac propozycje na wrzesień - przepraszam że marny ze mnie we wrześniu skarbnik ale nawał własnej pracy powoduje że niemal nie zaglądam na żadne watki. Postaram się to jednak uporządkować.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie wrz 12, 2010 21:04 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Ja-Ba ja też całym sercem jestem za Koninem, za Panią Anią, za ludźmi pracującymi w schronisku, za dziewczynami współpracującymi ze schroniskiem i za tym co każda z tych osób robi dla zwierząt w tym schronisku.

- Władysław Bartoszewski
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Post » Nie wrz 12, 2010 21:26 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

SecretFire pisze:Trudno rozdzielic uwage na rowne czesci jak jest tyle potrzebujacych... Zebym nie miala tyle oplat i dlugow do splacania, bym chyba cala pensje oddawala na Wasze cele.

SecretFire- masz rację, trudno jest wybrać potrzebujących, ale jest takie stare polskie przysłowie: tak krawiec kraje jak mu materii staje.
Jak na Fundusz istniejący 8 miesięcy to jest nas tyle co palców u obydwóch rąk, czyli mało a kasy też nie za dużo.

No dobra, nie będę już smęcić :lol: poprawiłam sobie humor http://www.youtube.com/watch?v=3NdYE0WY ... re=related

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Nie wrz 12, 2010 22:28 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

ja jestem za :ok: i Miecio też :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 13, 2010 18:08 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

mamut pisze:Moja propozycja jest taka, co miesiąc np. nie mniej niż 50% naszych wpływów przeznaczać na schronisko w Koninie lub jego lokalne DT, a drugie 50% wpływów na zgłoszony i przegłosowany DT na terenie kraju. Chyba, że ktoś z poza członków Funduszu Pokrzywkowego zadeklaruje konkretną jednorazową kwotę na konkretny cel tak jak to miało miejsce w sierpniu.

Zdecydowanie popieram :)
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Pon wrz 13, 2010 18:23 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

:-) Na razie nie wlozylam nic do Waszej skarbonki, ale doloze moje "5 groszy". Pierwszy cel jest bardzo dobry. Trudno jest przy jednym zostac, bo wszedzie potrzeby sa.
Ale przez glosowanie mozna najlepsze rezultaty osiagnac, dlatego jest to dobry pomysl. Tylko ze Wasz pierwotny cel nie mozecie stracic z oczu.

SecretFire

Post » Pon wrz 13, 2010 19:12 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

SecretFire pisze::-) Na razie nie wlozylam nic do Waszej skarbonki, ale doloze moje "5 groszy". Pierwszy cel jest bardzo dobry. Trudno jest przy jednym zostac, bo wszedzie potrzeby sa.
Ale przez glosowanie mozna najlepsze rezultaty osiagnac, dlatego jest to dobry pomysl. Tylko ze Wasz pierwotny cel nie mozecie stracic z oczu.

SecretFire, Ty i tak jesteś dobrą osobą, bo bardzo dużo pomagasz kasi86. A swoje "5 groszy" dokładaj, gdyż moim zdaniem jeśli jest więcej pomysłów to będzie można wybrać ten najlepszy. Mnie właśnie chodzi o ten pierwotny cel, żeby tylko nie traciły koty w konińskim schronisku i jego DT.
Wspólnie decydujemy o Funduszowych wydatkach tak więc głosowania i tak zawsze musiały być.

Do obejrzenia w ramach relaksu http://www.youtube.com/watch?v=uEARBG4h ... re=related

- Władysław Bartoszewski

mamut

Post » Pon wrz 13, 2010 21:47 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

:ryk: Chyba kupie sobie papuge :-) Swietne te filmiki.

Dziekuje Mamut :-) Ja tak tu mozna powiedziec nowa, a nowi musze najpierw trzymac gebke. Trudno, ja nie moge. Tak, Anie poznalam i pokochalam. A ze wiem, ze pomoc dociera do wlasciwego miejsca, to pomagam chetnie. Ciesze sie tez codziennie wiecej, ze moja kuzyna Villemo (od czarownic) mnie namowila na zameldowanie na forum. Na moje niemieckie wcale juz nie wchodze.
Jak ten pierwszy cel bedzie zawsze na przedzie, to mozna wtedy reszte dzielic. Mi jest nie raz troche glupio n. p. oddawac glos na kogos, bo kazdy ma dobry cel. Tylko ze niektorym stoja inne srodki do przyslugi, bo maja wiecej ludzi pomagajacych. To jest wlasnie to, jak sie jakas organizacja zaczyna rozwijac. Miejmy nadzieje, ze sie liczba powiekszy i mozna bedzie tez pomoc zwiekszyc.

A teraz biore moje 5 groszy i ide spac. Dosc na dzis. Moje dwa sa ja Simon`s cat... Zwlaszcza Lilly. :mrgreen:

SecretFire

Post » Wto wrz 14, 2010 10:52 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Lecę szybko uzupełnić wpłaty na 1 stronie, pod koniec tygodnia zrobię ankiete do głosowania, pouzupełniam co trzeba i zrobię skromniutki bazarek w którym jeż prince polo i krówka milka będą zbierać pieniążki na FP :D
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto wrz 14, 2010 11:18 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Jak by cos pasowalo w koperte taka jak polowe kartki, to tez bym mogla zrobic cos. Ale nie wiem co. Kosmetyki? Przesylke bym ja przejela na wlasny koszt. Podpowiedzcie, co by takiego szlo.

SecretFire

Post » Wto wrz 14, 2010 11:20 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Ja-Ba pisze:Lecę szybko uzupełnić wpłaty na 1 stronie, pod koniec tygodnia zrobię ankiete do głosowania, pouzupełniam co trzeba i zrobię skromniutki bazarek w którym jeż prince polo i krówka milka będą zbierać pieniążki na FP :D

:ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto wrz 14, 2010 16:57 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

wczoraj popołudniu na moim podwórku pojawił się mały kotek (ok. 3 miesiące), dałam mu trochę suchej karmy, kotek trochę zjadł i sobie poszedł, pojawił się po raz drugi i został u mnie na noc, widać, że jest to kotek który miał kontakt z ludźmi (być może ktoś go wyrzucił na ulicę albo komuś uciekł), chyba u mnie zostanie jako czwarty kot (chyba, że znajdę mu nowy dom), moje dwie kotki Skarpetka i Goldi nie są zachwycone z tego powodu, natomiast mój kot Gwizdek wcale się tym nie przejął i mały kociak wcale mu nie przeszkadza

nie wiem czy to kot czy kotka, zawsze mam problem z rozpoznaniem płci

oto mała szylkretka:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2e9 ... 6ad88.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b32 ... 3eeae.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb7 ... 798b5.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b83 ... fb88b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/02b ... cf24b.html
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto wrz 14, 2010 18:53 Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ-przyłącz się!!!

Zadne zdjecie sie nie otwiera Sylwia :-) "Ta strona nie istnieje". Szylkretki sa chyba dziewczynki, czy nie? Ja tez bym wziela i kochala. A czy chlopczyk czy dziewczynka to mi obojetne. Dalas juz imie? I jak sie te malenstwo do Twoich innych zachowuje?

SecretFire

[poprzednia][następna]