Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 24, 2010 11:57 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

moni_f pisze:
dune pisze:.....nie zdążyłyśmy.....
myslałam ze poza schroniskiem będzie juz tylko lepiej...
A ty mi umarłas.....

zdążyłyście ją stamtąd zabrać i to najważniejsze, i przynajmniej nie umierała sama w bólu, zapomniana przez cały świat maleńka istotka

[i]
tak mi przykro, że się nie udało ale chociaż umarła w ciepłym domu, kochana, nareszcie kochana
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie sty 24, 2010 12:04 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Też jestem za tym, żeby pieniądze zostały u KM.

Dziewczyny nie wolno nam zapomnieć o Pokrzywce - choć jej już nie uratujemy i na pewno teraz mruczy na kolanach swojej Pani. :cry: :cry: :cry: Ale jest w Koninie jeszcze wiele kotów potrzebujących. Macie cudowną sytuację personalną i świetny kontakt z kierownictwem schroniska w Koninie, o której wiele wolontariuszy tylko marzy. Trzeba im pomóc, bo dla nich zwierzaki to priorytet. Nie chcę się jakoś wysuwać przed szereg, bo to Wy działacie fizycznie w Koninie ale może by stworzyć Fundusz Pokrzywkowy - dla innych kociaków, żeby były diagnozowane wcześniej niż Pokrzywka, żeby miały większe szanse. W moim podpisie jest link do Wrocławskiej Skarbonki - może by zrobić coś podobnego dla Konina? :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sty 24, 2010 12:16 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

U KM są przywiezione chore kotki, -Tika i jeden młodziutki kociaczek z katarem, 2 pozostałe nie wiem w jakim są stanie, ale mam nadzieję, że nie są bardzo chore. :(

Jeżeli już rozmawiamy na temat pomocy to jest kolejny kociak z Konina dla którego za chwilę pieniądze już nie będą potrzebne!!!
viewtopic.php?f=1&t=106677
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sty 24, 2010 12:28 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Kocia Mamo, Natalio - przede wszystkim w imieniu całego schroniska dziękujemy za daną szansę Pokrzywce! Poczuła domowe ciepło, okazałyście jej miłość, za to jesteśmy wdzięczni!

Jeśli chodzi o pieniążki osobiście proponuję (jeśli darczyńcy się zgodzą) zostawić je u KM na opiekę nad naszymi 4 kotami - w tym leczenie oczu Tiki.

Jeszcze raz bardzo dziękuję, a Ty Pokrzywko trzymaj się za TM, pamiętamy o Tobie Kruszynko!!! [*][*][*]...
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Nie sty 24, 2010 12:48 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Dziewczyny ,jesteście wielkie.Mała chociaż miała was....czuła ciepło miłośći.. , nie była sama. :cry:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie sty 24, 2010 12:59 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Gibutkowa pisze:Też jestem za tym, żeby pieniądze zostały u KM.

Dziewczyny nie wolno nam zapomnieć o Pokrzywce - choć jej już nie uratujemy i na pewno teraz mruczy na kolanach swojej Pani. :cry: :cry: :cry: Ale jest w Koninie jeszcze wiele kotów potrzebujących. Macie cudowną sytuację personalną i świetny kontakt z kierownictwem schroniska w Koninie, o której wiele wolontariuszy tylko marzy. Trzeba im pomóc, bo dla nich zwierzaki to priorytet. Nie chcę się jakoś wysuwać przed szereg, bo to Wy działacie fizycznie w Koninie ale może by stworzyć Fundusz Pokrzywkowy - dla innych kociaków, żeby były diagnozowane wcześniej niż Pokrzywka, żeby miały większe szanse. W moim podpisie jest link do Wrocławskiej Skarbonki - może by zrobić coś podobnego dla Konina? :roll:

też nie mogę przestać myśleć o tej sierotce. myślę, że pomysł Gibutkowej jest bardzo dobry. niech śmierć Pokrzywki nie pójdzie w zapomnienie. ręce i serca do pomocy kotom w Konińskim schronie są, jedynie brakuje pieniędzy, żeby takich Pokrzywek nie było tam więcej....
Obrazek

KM-Lodz

Od: Sob paź 24, 2009 21:31

Post » Nie sty 24, 2010 13:38 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Oh Pokrzywko! :( Pozostaje tylko nadzieja,że dla innych kotów nie będzie za późno....
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie:
https://schroniskokonin.fora.pl/
http://www.schronisko.konin.pl/

Konin

Od: Pon lut 16, 2009 17:29

Post » Nie sty 24, 2010 13:58 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

(*)

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Nie sty 24, 2010 14:07 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

przykro mi.... podczytywałam historię Pokrzywki...

Gibutkowa pisze:

to jest bardzo dobry pomysł, można zapobiegać, leczyć na miejscu, nie doprowadzać do stanu, do jakiego doszła Pokrzywka. Szczególnie, że kierownictwo jest chętne na współpracę.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie sty 24, 2010 14:51 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

jesteśmy po rozmowie z dyrektor schroniska w Koninie. jeżeli pieniądze na Pokrzywkę mają zostać u nas, przeznaczymy je w całości na operację oczu u Tiki oraz leczenie dwóch kociaków, które przyjechały do nas z Konina z kocim katarem. W tej chwili kotki mają podawany w zastrzykach unidox. w tym tygodniu zostaną też odrobaczone. jak będzie ok to pod koniec tygodnia zrobimy im badania i testy oraz podejmiemy decyzję o szczepieniach i wtedy pojadą do dt, gdzie są już tylko zdrowe kotki.
Spacja i Tika zostaną na razie u Natalii, bo ona ma warunki izolatkowe. Obu Kotkom musimy zrobić testy i doswoić je. Spacja jest nie tyle dzika, co bojaźliwa, ale nie drapie i gryzie.

w przyszłym tygodniu dojedzie do nas piąty kotek z Konina, który pierwotnie miał przyjechać zamiast Spacji:-)

o transport już się nie martwimy. gdyż w tym terminie możemy być akurat przejazdem w Koninie.
Obrazek

KM-Lodz

Post » Nie sty 24, 2010 14:58 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

ps. wszystkie bardzo przeżywamy śmierć małej Pokrzywki. Natalia od wczoraj płacze. Iza nie spała pół nocy. wiedziałyśmy, że mamy się z tym liczyć, ale i tak jest trudno się z tym pogodzić. dlatego dziewczyny z Konina podchwytujcie temat Gibutkowej, pomóżcie tym sierotom ze schronu. Pani dyrektor z chęcią przyjmie każdą pomoc. Tam naprawdę źle się dzieje. Brakuje rąk do pracy i przede wszystkim pieniędzy. Może więcej aukcji na rzecz schroniska. Musicie zadziałać...
Obrazek

KM-Lodz

Post » Nie sty 24, 2010 15:06 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Nie miałam możliwości pomóc, ale po cichutku śledziłam losy Pokrzywki, tym mi bliższej, że moja Gabrysia z niedowładem też konińska.
Cały czas miałam nadzieję.
Poksiu :cry: :cry: :cry:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie sty 24, 2010 15:50 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Bardzo mi przykro :cry:
Śpij spokojnie, Malutka Pokrzyweczko [']

Dziękuję, że miała dom i miłość w ostatnich chwilach!
Fundusz to bardzo dobry pomysł.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sty 24, 2010 16:06 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

:cry:
['] ['] [']
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Nie sty 24, 2010 17:06 Re: Śpij spokojnie Maleńka Pokrzywko [']

Spij spokojnie maleńka - smutno, przykro a tyle było nadzieji na lepsze jutro :(
Obrazek

mariolatro

Od: Pon wrz 21, 2009 20:40

[poprzednia][następna]