KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 18, 2010 14:56 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

Czy w obliczu tego co sie dzieje z kociakami ważne jest jaka to organizacja??? Kurcze przecież one wszystkie mają nieść pomioc zwierzętom i o to w tym wszystkim chodzi. Czyli nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach. Ważne dla nich jest wszystko tylko nie kociaki. Gdyby było inaczej pomoc juz dawno by była. Dla mnie to totalny szok albo jestem naiwna :( :(

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Pon sty 18, 2010 14:59 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

szirra pisze:Czy w obliczu tego co sie dzieje z kociakami ważne jest jaka to organizacja??? Kurcze przecież one wszystkie mają nieść pomioc zwierzętom i o to w tym wszystkim chodzi. Czyli nieodpowiedni ludzie na nieodpowiednich stanowiskach. Ważne dla nich jest wszystko tylko nie kociaki. Gdyby było inaczej pomoc juz dawno by była. Dla mnie to totalny szok albo jestem naiwna :( :(

Szirra, swiete slowa!

Widac prezesury i vice prezesury plus tworzenie kolejnych organizacji jest celem samym w sobie, a zwerzaki, coz moze przy okazji uda sie pomoc.

Nie Ty jedna jestes naiwna. ja rowniez.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon sty 18, 2010 15:05 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

Andżelika to też prezes :wink:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon sty 18, 2010 15:11 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

slapcio pisze:Andżelika to też prezes :wink:

Tak, Andżelika to i prezes, i koordynator, i kocia pielęgniarka i położna, i sprzątaczka kuwet, a i na interwencjach nie boi się, że złamie paznokcia czy popsuje fryzurę, ot człowiek kociego i psiego czynu.
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

Post » Pon sty 18, 2010 15:14 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

Wkurza mnie to wszytko a potem dowiadujemy się w tv ,że w takim a takim schronisku bestialsko obchodzono się ze zwierzętami. Tam gdzie mają mieć opiekę i schronienie znajdują cierpienie. Cały świat jest chory , ludzie źli . Pod płaszczykiem niesienia pomocy dorabiają się kasy a tacy nieliczni jak Andżelika cierpią na tym wszystkim. A organizacje i ich przedstawiciele dziwią się dlaczego Andżelika jest sama ?? dlaczego jej nikt nie pomaga? NO WŁAŚNIE DLACZEGO???????????????

szirra

Post » Pon sty 18, 2010 15:19 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

Najważniejszą sprawą tutaj jest to co się dzieje u kotków , reszta jest poza mną. Rudasek , który miał objawy pp / najprawdopodobniej ją przyniósł /, po wczorajszym podaniu caniserinu i wszystkich innych leków , kroplówki , dzisiaj czuje się nieco lepiej , był zainteresowany jedzeniem i zjadł podaną przez strzykawkę convę i zaczął się myć. Dzisiaj dostał kolejną dawkę leków/ oprócz caniserinu oczywiście/. Także dzisiaj caniserin i pozostałe leki otrzymała buraska z Warszawy , nie widziałam nigdy aby wymiotowała , czy robiła luźne stolce, nie ma apetytu.Po 16-tej idę z Milką i Marcysią , tylko one nie są szczepione , ponieważ dotarły do mnie chore / Milka ropowica i złamanie otwarte nóżki , Marcysia -katar i ropienie oczu / i wet wtedy odmówił szczepienia w tym stanie. Nie wiem także na pewno czy Milka nie była szczepiona w schronisku / nie ma książeczki zdrowia/. U pozostałych na razie nie ma niepokojących objawów.

Jeśli chodzi o pomoc ŁTOZ , to już ją " otrzymałam " na dogo i raczej wolę upaść na twarz niż z niej skorzystać. Gości w kociarni to ja nie przyjmuję , bo nie ma na to warunków , a tak było już kilkakrotnie /" goście " zajmują miejsce kotów na wersalce , a ja na klęczkach zamiatam i czyszczę kuwety i muszę jeszcze konwersować /. Nie należymy pod ŁTOZ , a porad to ja będę słuchała i słucham z wdzięcznością od osób z miau , które nie życzą nam źle. Nie rozumiem jak organizacja o tym samym celu działania może opluwać inną. Widziałam wątki na miau i dogo z udziałem Pań z ŁTOZ , które kończyły się skandalicznie i nigdy nie wchodziłam na nie aby komuś dokopać, choćbym nie wiem co myślała , zwłaszcza jeśli dopiero weszła bym na Forum tylko w tym konkretnym celu.

Szczepienia u nas mają priorytet i nie ważne są pieniądze .
Ostatnio edytowano Pon sty 18, 2010 15:27 przez andzelika1952, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pon sty 18, 2010 15:21 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

Andżeliko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

szirra

Post » Pon sty 18, 2010 15:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

andzelika, ciesze się, że to wstrętne chorubsko nie rozprzestzrenia się... działaj dalej, bo właśnie tego koty potrzebują.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon sty 18, 2010 15:28 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

Zapraszam na bazartek unikatowego pingwinka, którego ufundowała na rzecz kotków andzeliki :1luvu: kociamysza :1luvu:

viewtopic.php?f=20&t=106404
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon sty 18, 2010 15:29 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

Andżeliko, wielkie dzięki za wszystko, co robisz :1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sty 18, 2010 15:31 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

Dobrze, że rudasek juz lepiej. (nadajmy mu jakies imię, co?) Byle i z innymi nic sie nie działo...

Dobrze, że Agn z Toba rozmawiała, ona ma bardzo duże doświadczenie z ciężkimi, wręcz terminalnymi przypadkami wszelkich chyba chorób u kotów.

Andżeliko, wspominałas że sa jakies kocięta czekające na przyjęcie do KAN na mrozie. Czy ktoś mógłby ofiarowac tymczas maluchom? W tej sytuacji juz naprawde nie ma co z nimi zrobić :(
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon sty 18, 2010 15:32 Re: KOCIA ARKA NOEGO - RADOMSKO -PILNE DS !!

andzelika1952 pisze:Najważniejszą sprawą tutaj jest to co się dzieje u kotków , reszta jest poza mną. Rudasek , który miał objawy pp / najprawdopodobniej ją przyniósł /, po wczorajszym podaniu caniserinu i wszystkich innych leków , kroplówki , dzisiaj czuje się nieco lepiej , był zainteresowany jedzeniem i zjadł podaną przez strzykawkę convę i zaczął się myć. Dzisiaj dostał kolejną dawkę leków/ oprócz caniserinu oczywiście/. Także dzisiaj caniserin i pozostałe leki otrzymała buraska z Warszawy , nie widziałam nigdy aby wymiotowała , czy robiła luźne stolce, nie ma apetytu.Po 16-tej idę z Milką i Marcysią , tylko one nie są szczepione , ponieważ dotarły do mnie chore / Milka ropowica i złamanie otwarte nóżki , Marcysia -katar i ropienie oczu / i wet wtedy odmówił szczepienia w tym stanie. Nie wiem także na pewno czy Milka nie była szczepiona w schronisku / nie ma książeczki zdrowia/. U pozostałych na razie nie ma niepokojących objawów.

Oby tak dalej :ok: :ok: :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon sty 18, 2010 15:37 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Andżeliko, Bura pewnie tylko tęskni, jej córa też ma z tym problem :?
Tzn. ma apetyt, tylko jest tak przerażona, że nie je :roll:
Cyrki były, żeby ją miską zainteresować.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sty 18, 2010 15:56 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Tri wychodzi do jedzenia , spaceruje pohukując na koty i drze się niemiłosiernie aby jej otworzyć drzwi na dwór. Widzisz OKI , ale buraska jadła wcześniej. :(
Bardzo proszę o pomoc w nadaniu imion koteczkom , mojemu rudaskowi także. :)

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA NIEOCENIONĄ POMOC , ZA WSPARCIE I ŻYCZLIWOŚĆ BEZ , KTÓRYCH NIE MIAŁABYM SZANSY DALEJ DZIAŁAĆ.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pon sty 18, 2010 15:58 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO ALARM PP! POMÓŻCIE

Otóz ja od lat trzydziestu zajmuję sie bezdomnymi kotami.Codziennie do mnie przynosza chore, kalekie kocięta. Wychowałam setki, maleńkich na butelce, gdzy wyrzucano je z piwnic, czy od matek karmiących z działek.Wyleczyłem drugie tyle a może więcej, wyadoptowałam liczby, których pewno Wam trudno nawet sobie wyobrazić. Znam koty . kocham KOTY. i jesli publicznie ubolewam nad tym co się stało i pragnę nieśc pomoc, człowiek który kocha koty,jak ja , mysle tu o Pani Andżelice, powinien z tej pomocy skorzystac, a nie publicznie obrażac moja organizację.Jest to niepojęta postawa! Nie wybiera się chętnych do niesienia pomocy Prosze Pani,ale widac dla Pani jakies nie wiem personalne rozgrywki sa wazniejsze od zycia biedactw, to ja nie mam nic w tej sprawie do powiedzenia.Raz jeden z Panią rozmawiałam i przypominam, iz pwoiedziaam, w kazdej sytuacji może Pani dzwonic, mówic o problemach.A tu taka tragedia a Pani zamaist bić się w piersi, że jednak stało się co się stało, atakuje Pani innych. Ja równiez jestem " Prezesem" i zaczyna m dzienod 6 rano od sprzątania nieczytsosci, karmienia, potem praca w Towarzystwie, walka o otwieranie okienek w Łodzi, wydawanie karmy opiekunom kotków, pisanie spraw do Prokuratury, dom i z powrotem koty,leczenie, itd itd.więc ja wiem co Pani teraz przezywa, ale ja myslę, że walka o żcyie kotków nie spowodowała żadnych refleksji skoro ma Pani jeszzce w sobie tyle agresji w zwracaniu sie przeciwko ludziom chcącym pomóc kotom, powtarzam KOTOM, niekoniecznie może Pani.Bo powiem prywatnie, mam wielki żal do Pani, za te niezasłużone smierci.
Obrazek

Ewa Nawalny

Od: Czw gru 07, 2006 11:35

[poprzednia][następna]