KOCIAKI Z PIOTRKOWA -wielka akcja JOPOP & co. :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 17, 2009 18:30 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! Wciąż walczymy! Potrzebne PIENIĄDZE!

Wszystkie osoby mające kontakt z kotami z Piotrkowa uważajcie się i wszystko co Wasze za skażone!

- to się przenosi też na PSY
- nieszczepione dotąd zwierzaki natychmiast zaszczepić interwencyjnie lub podać surowicę jeśli macie taką możliwość
- ZERO kontaktu z nieszczepionymi zwierzakami
- zakaz bycia DT dla nieszczepionych na kilka miesięcy
- wszystkie powierzchnie dające się umyć myjcie już teraz domestosem. postaram się kupić virkon w większej ilości, żebyście mieli też coś do odkażania mebli itp.
- żwirek przed wywaleniem przez najbliższe 2 tygodnie zalewać domestosem i potem wiązać w kilku torbach!!!

UWAGA, tym razem mamy ewidentnie do czynienia ze szczepem bardzo zjadliwym!!!

NIKT NOWY NIECH NIE ODWIEDZA KOTÓW W BOLIŁAPCE!!!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto lis 17, 2009 18:37 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! Wciąż walczymy! Potrzebne PIENIĄDZE!

:conf:

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Wto lis 17, 2009 18:41 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! Wciąż walczymy! Potrzebne PIENIĄDZE!

no i znów niedobrze :(

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Wto lis 17, 2009 18:44 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! Wciąż walczymy! Potrzebne PIENIĄDZE!

:(
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Wto lis 17, 2009 18:49 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! Wciąż walczymy! Potrzebne PIENIĄDZE!

O kurczę :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lis 17, 2009 18:54 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! Wciąż walczymy! Potrzebne PIENIĄDZE!

jejku :(
Iwona66, poproś naszą wetkę o virkon, mi ostatnio proponowała.
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Wto lis 17, 2009 19:06 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

o kurcze :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto lis 17, 2009 19:22 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

powiadomilam schron..........

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Wto lis 17, 2009 19:29 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

Virkon mam ja. Gdyby ktos miał po drodze to zapraszam na Żoliborz. Jutro będę też na Ochocie, okolice Bitwy Warszawskiej. Od 17 będę jechała metrem w kierunku Politechniki, jeśli komuś to na rękę. Mam saszetkę Virkonu, na szybko można odsypać, zanim nie zdobędziecie sami..

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Wto lis 17, 2009 19:39 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

yooraskowo - tylko co oni biedacy mogą zrobić?

trzebaby zorganizować akcję zakupu szczepionek, żeby przynajmniej poszczepić możliwie dużo zwierzaków tam... przecież nikt nie będzie tam kotów i psów leczył... :(

Myślę o tych wszystkich szczeniakach z biura... jak one się czują... ile z nich już zachorowało, ile przeżyje...

odkażenie choćby biura jest bez pomocy z zewnątrz niemożliwe.

Jedyna w miarę sensowna kolejność działań dla schronu to:
- zacząć zbieranie kasy na szczepienia dla psów i kotów
- znaleźć DT dla WSZYSTKICH psów z biura, oczywiście ostrzegając DT że psy mogą mieć parwo!
- zorganizować ekipę do odkażania biura, wyprać wszystkie kurtki, szmaty itp. w domestosie, wszystko porządnie umyć virkonem
- zostawić schronowi w lodówce trochę szczepionek i wytłumaczyć, że muszą WSZYSTKIE nowo przynoszone zwierzaki szczepić interwencyjnie od razu
- zaszczepić wszystko co nieszczepione w schronie.

Haha.
zwłaszcza znalezienie DT dla tych szczeniaków.
Nie podejmę się...

EDIT: wersja do przemyślenia to jeszcze klatka dla nowo przynoszonych zwierząt (przynajmniej kotów) w pomieszczeniu szpitalnym, jako tzw. kwarantanna... oczywiście i tak potrzeba szczepić od razu...
Ostatnio edytowano Wto lis 17, 2009 20:17 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto lis 17, 2009 20:14 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

O Boże :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto lis 17, 2009 20:21 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

witam,
poproszę o numer konta, wpłacę coś na walkę z tym 'czymś' okrutnym co męczy te zwierzęta.
Czytam od początku o Waszych zmaganiach.
Nie mam doświadczenia z chorobami kotów i psa (na szczęście), ale zastanawiam się czy to nie może być jakaś odmiana tej grypy co się ostatnio panoszy. To jednak typ odzwierzęcy i może do zwierząt wrócić. Może by zrobić jakiś test na to?. Może głupio gadam, ale szkoda mi tych wszystkich straconych nadziei na szczęśliwe zakończenie akcji.

hibpo

Od: Wto sty 13, 2009 16:20

Post » Wto lis 17, 2009 20:24 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

jopop pisze:yooraskowo - tylko co oni biedacy mogą zrobić?

trzebaby zorganizować akcję zakupu szczepionek, żeby przynajmniej poszczepić możliwie dużo zwierzaków tam... przecież nikt nie będzie tam kotów i psów leczył... :(

Myślę o tych wszystkich szczeniakach z biura... jak one się czują... ile z nich już zachorowało, ile przeżyje...

odkażenie choćby biura jest bez pomocy z zewnątrz niemożliwe.

Jedyna w miarę sensowna kolejność działań dla schronu to:
- zacząć zbieranie kasy na szczepienia dla psów i kotów
- znaleźć DT dla WSZYSTKICH psów z biura, oczywiście ostrzegając DT że psy mogą mieć parwo!
- zorganizować ekipę do odkażania biura, wyprać wszystkie kurtki, szmaty itp. w domestosie, wszystko porządnie umyć virkonem
- zostawić schronowi w lodówce trochę szczepionek i wytłumaczyć, że muszą WSZYSTKIE nowo przynoszone zwierzaki szczepić interwencyjnie od razu
- zaszczepić wszystko co nieszczepione w schronie.

Haha.
zwłaszcza znalezienie DT dla tych szczeniaków.
Nie podejmę się...

EDIT: wersja do przemyślenia to jeszcze klatka dla nowo przynoszonych zwierząt (przynajmniej kotów) w pomieszczeniu szpitalnym, jako tzw. kwarantanna... oczywiście i tak potrzeba szczepić od razu...

Mialam dzis rzucic palenie( nie palilam drugi dzien), nic z tego, nie wiem jak to wszystko zrobie i zorganizuje, bo przyjezdzam od czasu do czasu do Polski, ale pora do roboty, dam Wam znac co sie dzieje, choc Wy macie dosc na swoich glowach.Na razie schron jest powiadomiony, jutro bedziemy wiedziec wiecej.

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Wto lis 17, 2009 20:29 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

hibpo pisze:witam,
poproszę o numer konta, wpłacę coś na walkę z tym 'czymś' okrutnym co męczy te zwierzęta.
Czytam od początku o Waszych zmaganiach.
Nie mam doświadczenia z chorobami kotów i psa (na szczęście), ale zastanawiam się czy to nie może być jakaś odmiana tej grypy co się ostatnio panoszy. To jednak typ odzwierzęcy i może do zwierząt wrócić. Może by zrobić jakiś test na to?. Może głupio gadam, ale szkoda mi tych wszystkich straconych nadziei na szczęśliwe zakończenie akcji.

Posłałam. Dziękujemy bardzo! :1luvu:

Nie wiem co myśleć o Piotrkowie... Nie wiem co robić. To jakiś koszmar jest!
Obrazek

Obrazek

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Wto lis 17, 2009 20:49 Re: KOCIAKI Z PIOTRKOWA! PP- walczymy!Potrzebne PIENIĄDZE!

A jak dzisiaj sie czuja koty? Wiadomo?
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]