Biały jedno oko niebieskie jedno zielone szuka DS,f.s.2 Gd.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 25, 2009 18:08

Ivcia!!! dlaczego jeszcze nie możemy???? to wspaniały kot, nie przegap takiego kota kochana...pomyśl...taki kot, no i te oczy..ech...w nich jest i niebo o poranku i trawa we łzach rosy... no mówię ci cud nad cudy!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto sie 25, 2009 23:37

a wiadomo w jakim mniej więcej wieku jest piękny Śniegowiec? (Śnieżynek mi nie pasował, bo to dostojny Pan :D )

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro sie 26, 2009 5:06

Wet ocenia go na 5-6 lat.
Obrazek

biamila

Post » Śro sie 26, 2009 7:03

biamila a ten DOM najwspanialszy pod Słońcem jakie warunki musi spełniać po za podstawowymi (umowa adopcyjna itp.)? rozsądku wróć

Martitka

Od: Pon sty 30, 2006 18:47

Post » Śro sie 26, 2009 10:27

Ten Najwspanialszy Dom pod Słońcem musi kochać, kochać, koochaaaćććć!!
Ricardo nie może być kotkiem wychodzącym, bo nie słyszy, jak Riki będzie potrzebował opieki weta to aby Domek mu tę opiekę zapewnił. Ricardo potrzebuje Człowieka, którego uszczęśliwi i który go uszczęśliwi. Ten kot zasługuje na miłość i troskę w jego towarzystwie się odpoczywa, nabiera dobrej energii, łapie oddech...to niezwykły kot. Dzielny, bo naprawdę sobie poradził błąkając się po lasach i szukając ratunku...Ten kot doświadczył dużo złego, chcemy aby jego los się odmienił i Ricardo już zawsze był kochany.
Takie są nasze wymagania co do Domku. Miłość i odpowiedzialność.
Obrazek

biamila

Post » Czw sie 27, 2009 11:00

witam wszystkich szanownych kociarzy :)
mysle ze ja moglabym zostac nowa "mama" sniegowca vel ricarda. NIedawno stracilam moja ukochana czarna kotke i chcialbym pomoc istocie ktora nie jest do konca szczesliwa. Kot jest zwierzeciem ktorego nie da sie nie kochac jednak nie wszyscy maja do nich takie podejscie nad czym bardzo ubolewam od zawsze. A ja kocham je wszystkie. ogladnelam juz tyle tych biednych kociakow i nie umiem miedzy nimi wybrac. wkoncu stwierdzilam ze moj wybranek powinien byc bialy idealnie wypelniajac pustke po czarnej Chicquicie. Znalazlam pieknego calkiem mlodego pana pod wroclawiem i miala bym do niego calkiem blisko ale kotek ma dobrze w swoim domu tymczasowym, chodzi po dworze i slyszy. Dlatego mysle ze moje mieszkanie nie dalo by mu poczucia calkowitego szczescia a po drugie jestem pewna ze ktos go przygarnie bo jest naprawde piekny. zaczelam szukac dalej i znalazlam tego dostojnika ktory w zyciu nie mial lekko i szuka domu bezpiecznego, bez podworka. Idealnie! Mysle ze do siebie pasujemy. chcialabym zeby mnie pokochal bo moje uczucie juz kielkuje. tylko problem jest z dojazdem. jestem z Zielonej Góry. Chetnie bym zadzwonila do ciebie biamila ale nie widze nigdzie numeru telefonu.

pozdrawiam Edyta

edyta.jot

Od: Czw sie 27, 2009 10:38

Post » Czw sie 27, 2009 11:08

:)))))
Mam nadzieję, że adopcja dojdzie do skutku i stworzycie dobraną parę:)))

Białasy są cudowne! Biały, niesłyszący kot w domu to naprawdę ciekawe i piękne doświadczenie.

trzymam kciuki!!!

MagdalenaMonka

Od: Czw mar 05, 2009 16:09

Post » Czw sie 27, 2009 11:16

Mam nadzieje ze poradze sobie z jego nieslyszeniem. Jak sie obchodzic z nim ? Jak chce go zawolac to musze do niego podejsc i mu pokazac ze cos mam dla niego. Czy jak ? MOze ktos z forumowiczow pomoze w transporcie.

edyta.jot

Post » Czw sie 27, 2009 11:30

Poradzisz sobie:) to kwestia przyzwyczajenia:)
I tak będziesz do niego gadać, jakby słyszał. Ja przynajmniej tak robię :lol:

Taki kot ma bardzo wyczulony węch i wzrok. Przychodzisz do domu i nie usłyszy klucza w drzwiach, ale wystarczy kilka chwil i Cię wyczuje i przybiegnie przywitać :)

Moja kotka jest bardzo uważna w stosunku do tego co się dzieje wokół niej. Obserwuje mnie i to co się dzieje, tak więc mam z nią kontakt bez przerwy.

Jeżeli kot jest wyluzowany i niezestresowany to zaskoczenie nie kojarzy mu się z czymś nieprzyjemnym. Czasami zachodzę ją i łapię, na co ona odpowiada głośnym obrażonym Miauu :lol: ale tak to jest bardzo spokojna.. co oczywiście nie przeszkadza jej w nadach wariactwa :wink:

Będzie dobrze jak dacie sobie trochę czasu :)

Powodzenia

MagdalenaMonka

Od: Czw mar 05, 2009 16:09

Post » Czw sie 27, 2009 12:05

wkoncu podobno zakochani rozumieja sie bez slow :) szkoda tylko ze nie rozumie swojego imienia. Gdzie jest biamila, bo juz chce wiedzieeec czy jest mozliwosc zeby go jakos przetransportowac do mnie. Chcialabym aby mial na imie Koktail :)

edyta.jot

Post » Czw sie 27, 2009 17:12

Napisz do niej na PW (przycisk prywatna wiadomość) pod postem danej osoby

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Czw sie 27, 2009 17:16

biamila pisze:Ivcia!!! dlaczego jeszcze nie możemy???? to wspaniały kot, nie przegap takiego kota kochana...pomyśl...taki kot, no i te oczy..ech...w nich jest i niebo o poranku i trawa we łzach rosy... no mówię ci cud nad cudy!

Beatko nie mozemy bo nie mieszkamy jeszcze u siebie :( Jeden kot jakos przeszedl (siostra przywiozla) ale o drugim poki co nie ma mowy :(
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Czw wrz 24, 2009 15:04 Re: Biały jedno oko niebieskie jedno zielone szuka DS,f.s.2 Gd.

Hopamy i ciągle domu szukamy :D
Obrazek

biamila

Post » Pt wrz 25, 2009 9:17 Re: Biały jedno oko niebieskie jedno zielone szuka DS,f.s.2 Gd.

Witamy się :D
Obrazek

biamila

Post » Pt wrz 25, 2009 18:04 Re: Biały jedno oko niebieskie jedno zielone szuka DS,f.s.2 Gd.

Oj, to z domku nici...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

[poprzednia][następna]