śliczna biała Layla DT Bydgoszcz- zostaje u mnie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 16, 2009 21:37

przychodzi do mnie się przytulac i nagle zaczyna drapac/gryźc- czyli raczej w trakcie zabawy, raczej nie atakuje od razu.

mikrejsza

Od: Nie sty 20, 2008 13:14

Post » Nie sie 16, 2009 21:39

Bardziej by się jej przydało kocie towarzystwo do takiej zabawy. Z czasem nauczyłaby się delikatności. Ona jest jeszcze bardzo młoda.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie sie 16, 2009 21:58

ech, w takim razie muszę przemyślec zabranie jej przynajmniej na jakiś czas do domu do reszty kotów, żeby mogła się socjalizowac. Ale to wtedy oddawac ją też tylko (jakby co) do domu z kotem?

mikrejsza

Post » Nie sie 16, 2009 22:48

Ciężko mi udzielić konkretnej rady. Musisz sprawdzić jej reakcję na inne koty, czy je zaakceptuje, choć dużo też zależy od drugiej strony. W moim stadzie na pewno nauczyłaby się delikatności. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie sie 23, 2009 8:02

no tak myślałam że polubiłaś Laylę :lol: ale nie lubię tak zrzucac na kogoś problemów, na razie popróbujemy inaczej sobie z tym poradzic, a oto co ustalono:
*krople są dla Layli zamówione,
*od 4 września Layla na 5 tygodni przeprowadzi się do mnie do domu gdzie będzie mieszkac razem z Ewy doma kotkami i naszymi 3 kotami domowymi,
*wczoraj obcięłam jej pazurki, swoją drogą jestem w szoku bo wogóle się przed tym nie broniła, bardzo grzecznie dała sobie wszystko zrobic (przynajmniej przy przednich łapkach, tylne sobie odpuściłyśmy bo pazurki tam nie były aż tak długie a ja nie mam dużej wprawy w tym obcinaniu i jak obrywam to głównie z przednich łapek)

A tak poza tymto Layla nam pięknieje :D nabrała już trochę ciałka, robi się też bardziej śmiała w stosunku do nowo poznanych osób- przychodzi do mnie trochę znajomych i Layla już tak panicznie się przed nimi nie chowa, przy jednej osobie bardzo szybko normalnie wychodzi i patrzy co się dzieje :) no a wita mnie pięknie- po powrocie z pracy mam kota na kolanach i długie przytulanie :) wogóle Layla jest bardzo przylepna, jak jeszcze trochę złagodzimy to drapanie to to będzie kot-ideał 8)

mikrejsza

Post » Nie sie 23, 2009 9:15

To trzeba będzie zrobić nowe zdjęcia.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Czw wrz 03, 2009 17:59 Re: śliczna biała Layla DT Bydgoszcz- gryzie i drapie :(

mikrejsza nie moge cos ci wyslac wiadomosci prywatnej :( podaj maila albo numer telefonu bo moze lyla powinna trafic wlasnie do mnie ;d

pozdrawiam wszystkich troszczacych sie o koci los :)

edyta.jot

Od: Czw sie 27, 2009 10:38

Post » Nie wrz 06, 2009 6:54 Re: śliczna biała Layla DT Bydgoszcz- gryzie i drapie :(

odpisałam na PW

a Layla jest już u mnie w domu, zdążyła już sobie ustawić resztę kotów- teraz sama ich nie atakuje, ale wczoraj jak z mamą wyszłyśmy z domu musiała tu być ładna walka bo jak przyszłyśmy zadowolona Layla z rozbitym nosem chodziła z dumnie podniesioną głową po całym mieszkaniu, natomiast Ewy Tosia i Balbina siedziały schowane pod kanapą... :roll: przy czym chciałam zaznaczyć że nie zakładam, żeby awanturę rozpoczęła Layla- to Ewy Balbinka jest dość agresywna i nasze domowe koty strasznie terroryzuje, także podejrzewam że to ona zaczęła konflikt i pierwszy raz trafiła na równego przeciwnika... :twisted:
czekamy teraz na krople Bacha-powinny niedługo dojść i Layla zacznie terapię :D

mikrejsza

Post » Nie wrz 06, 2009 10:13 Re: śliczna biała Layla DT Bydgoszcz- gryzie i drapie :(

mikrejsza pisze:odpisałam na PW

a Layla jest już u mnie w domu, zdążyła już sobie ustawić resztę kotów- teraz sama ich nie atakuje, ale wczoraj jak z mamą wyszłyśmy z domu musiała tu być ładna walka bo jak przyszłyśmy zadowolona Layla z rozbitym nosem chodziła z dumnie podniesioną głową po całym mieszkaniu, natomiast Ewy Tosia i Balbina siedziały schowane pod kanapą... :roll: przy czym chciałam zaznaczyć że nie zakładam, żeby awanturę rozpoczęła Layla- to Ewy Balbinka jest dość agresywna i nasze domowe koty strasznie terroryzuje, także podejrzewam że to ona zaczęła konflikt i pierwszy raz trafiła na równego przeciwnika... :twisted:

Białe rządzi :) Moja jak jest na goscinnych występach u mojej mamy to rezydentki na wdechu i przy scianach chodza.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Nie wrz 06, 2009 10:59 Re: śliczna biała Layla DT Bydgoszcz- gryzie i drapie :(

mikrejsza pisze:odpisałam na PW

Uśmiałam się :ryk: mam nadzieję, że ten nosek mocno rozbity nie jest.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Nie wrz 06, 2009 16:01 Re: śliczna biała Layla DT Bydgoszcz- gryzie i drapie :(

hahaha! dobra jest! ACH TE KOBIETY :p A jak te krople maja jej pomoc ???

edyta.jot

Od: Czw sie 27, 2009 10:38

Post » Pt wrz 11, 2009 15:29 Re: śliczna biała Layla DT Bydgoszcz- gryzie i drapie :(

Co u naszej "zabijaki" słychac?
Obrazek

dzidzia

Post » Sob paź 03, 2009 18:12 Re: śliczna biała Layla DT Bydgoszcz- gryzie i drapie :(

nie pisałam dość długo bo byłam na urlopie :)

no cóż...Layla wymiata :twisted: rządzi w domu, inne koty się jej boją- nie potrzebuje ich towarzystwa, ślicznie bawi się piłeczkami, myszkami itd, ludzi też lubi zaczepiać, ale inne koty...no, to "niższa klasa" :lol: Wypiękniała, nabrała masy- postaram się jutro zrobić jej nowe zdjęcia i wstawić tutaj.
no i...ech, przywiązałam się do tej kotki a jako że widzę, że jest ona materiałem na jedynaczkę to tak sobie myślę, że pewnie zostanie ze mną w Bydgoszczy :oops: no chyba że trafiłby się jakiś naprawdę super domek, ale nie powiem żebym szukała jakoś gorliwie :wink: tym bardziej że ona ma dalej tendencję do bicia jak coś jej się nie podoba, potrafi drapnąć- no kot z charakterem, musiałaby trafić do naprawdę wyjątkowych ludzi żeby im nie przyszło do głowy oddanie jej po jakimś czasie- a na to jej nie narażę bo to cudowny kot :) a, terapia kroplami nie wypaliła- trzeba je dawać 4 razy dziennie, a Layla nie chciała za żadną cenę jeść jedzenia pokropionego nimi, no a przy jej charakterku zakrapianie ich prosto do pyszczka... no, nikt się nie odważył :roll: 8)

mikrejsza

Post » Sob paź 03, 2009 20:59 Re:

mikrejsza pisze:przychodzi do mnie się przytulac i nagle zaczyna drapac/gryźc- czyli raczej w trakcie zabawy, raczej nie atakuje od razu.

z czasem nauczy się delikatności - widac dotychczasowe doświadczenie nauczyło ją tylko obrony przez atak

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Nie paź 04, 2009 11:08 Re: śliczna biała Layla DT Bydgoszcz- gryzie i drapie :(

Mikrejsza ogromnie cieszyłabym się, gdyby nasza plażowa bidulka została u Ciebie :D Tak wyjątkowego domku jak Twój raczej nie znajdziesz dla tej "zabijaki" :lol:
Obrazek

dzidzia

[poprzednia][następna]