CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- Eksmisja, petycja! str.80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 28, 2009 18:41

Witam :) Od dawna wspieram CK, biorąc pod opiekę wirtualną kolejne koty. Ostatnia była Ninoczka, ale doczytałam że ma już domek.
Proszę o informację - kim się teraz opiekuję?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie cze 28, 2009 19:26

A może zrobić tak jak w K-cach. Słupy wkopane w ziemię, zakończone dość dużym kawałkiem blach w poziomie i na to przymocowana siatka. Przynajmiej sie nie zarwie.
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Nie cze 28, 2009 22:09

Majorka pisze:Witam :) Od dawna wspieram CK, biorąc pod opiekę wirtualną kolejne koty. Ostatnia była Ninoczka, ale doczytałam że ma już domek.
Proszę o informację - kim się teraz opiekuję?

Zawsze możesz wybrać przecież kociaka, którego będziesz wspierać :D
Ja pozwolę sobie zareklamować Nikona - to dziwne, że tak wdzięczny kociak nie ma jeszcze opiekuna wirtualnego...

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pon cze 29, 2009 6:53

grrr... pisze:A ja mam takie pytanie: czy w jedną osobę też się da podać trzy zastrzyki pod rząd? Do tej pory robiliśmy to we dwoje - jedna osoba unieruchamia kota, druga robi. Jak to zrobić w pojedynkę? Jutro mnie to czeka i nie wiem, czy próbować, czy lepiej od razu jechać do lecznicy?

ja klękam na podłodze, kota wsadzam między łapy i zaklinowuję udami, lewą ręka łapię za kark, prawą robię zastrzyk

jak kot mniejszy to jeszcze bywa, że łapię za kark, kot wisi w powietrzu (no nie moze wierzgać) i w powietrzu robię pod skórę co to za nią trzymam.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon cze 29, 2009 7:03

Mysza pisze:
grrr... pisze:A ja mam takie pytanie: czy w jedną osobę też się da podać trzy zastrzyki pod rząd? Do tej pory robiliśmy to we dwoje - jedna osoba unieruchamia kota, druga robi. Jak to zrobić w pojedynkę? Jutro mnie to czeka i nie wiem, czy próbować, czy lepiej od razu jechać do lecznicy?

ja klękam na podłodze, kota wsadzam między łapy i zaklinowuję udami, lewą ręka łapię za kark, prawą robię zastrzyk

jak kot mniejszy to jeszcze bywa, że łapię za kark, kot wisi w powietrzu (no nie moze wierzgać) i w powietrzu robię pod skórę co to za nią trzymam.

Oj, to by się Kluseczka zdziwiła. Wczoraj sprawdzałam - powinnam dać radę sama w nasz tradycyjny sposób - na kolana koc, na koc kot i robimy. Głowa kota pod pachę, kot objęty ręką. Inaczej niż na kolanach nam nie wychodzi - po prostu tam jest najspokojniejsza. Na szczęście się na mnie nie obraża za te zastrzyki...

Ogólnie, Zuzia czuje się lepiej, ale dalej bardzo nieładnie kaszle (mniej niż w zeszłym tygodniu na szczęście).

Jak się mają CKoty po weekendzie?

Pan, który chciał Kichotkę, przebiera w kotach jak w ulęgałkach w tej innej Fundacji. Ostrzegałam przed nim, ale nic to nie dało. :cry:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon cze 29, 2009 8:12

Wicie co?
Skończyłam, com skończyć miała, za chwlę wychodzę, żeby toto oddać i - jak pójdzie dobrze - jestem wolna jak ptak. Ostatnie dwa dni były krytyczne :roll: . Niech żyje burdel w papiórach :twisted:

W kwestii ogrodzenia: z siecią rybacką miałabym schizy, że ktoś "życzliwy" poprzecina w nocy :oops: , co by fajne nie było, jesli koty mają mieć spacerniak dostępny nie tylko podczas obecności wolontariusza.

Co z Timorem i Luksorem?

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon cze 29, 2009 9:30

Timor i Luksor najprawdopodobniej wylądują na kilka dni u mnie. Piszę najprawdopodobniej, coby nie zauroczyć :wink:

San

Od: Czw lut 16, 2006 10:26

Post » Pon cze 29, 2009 10:09

Barbara Horz pisze:Jak fajnie wpada sie na juz gotowy nowy wątek :twisted:

bez44 bardzo jestem ciekawa Twojego pomysłu :D

grrr szkoda, że z Kichotką nie wyszło :( Trzymam kciuki za Zuzię :ok:

EwKo jakieś media pojawiaja się od czasu do czasu w azylu, lokalne oczywiście :wink: Też byśmy chciały mieć ładny wybieg dla kotów :( Pilnie potrzebujemy coś zrobić z tym co mamy na razie :(

Pomysł prosty - powysyłałam meila i czekam na odzew; obeszlam związki w firmie jeszcze pojdę do dyrektora, który nie jest niechętny kotom. Mam nadzieję, że przynajmniej kilka kociaków znajdzie wirtualnego opiekuna.
ObrazekObrazekObrazek

bez44

Od: Wto sty 02, 2007 11:49

Post » Pon cze 29, 2009 10:35

starchurka pisze:Zawsze możesz wybrać przecież kociaka, którego będziesz wspierać :D
Ja pozwolę sobie zareklamować Nikona - to dziwne, że tak wdzięczny kociak nie ma jeszcze opiekuna wirtualnego...

Bardzo chętnie :) Proszę zatem o dopisanie mnie do Nikona.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon cze 29, 2009 10:46

Barbara Horz pisze:Najbezpieczniejsze wydaje nam sie takie ogrodzenia na wybieg kociarni :
Obrazek

Na "zadaszenie" dodatkowo sieć rybacka . Jak myślicie, czy to będzie bezpieczne ?

Świetnie wygląda! A jak wysokie jest? :)

Spoks wczoraj przyszedł i przytulił się do Jarkowej nogi 8O wykorzystał to, że obok leżał Filemon i mógł udawać, że to do niego się przyszedł przytulić. A potem pozwalał się głaskać po całym ciałku.
Co prawda od jakiegoś czasu pozwala się głaskać, kiedy spokojnie siedzimy, ale przytulić się przyszedł pierwszy raz :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon cze 29, 2009 10:53

zaznaczam sobie wątek :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon cze 29, 2009 10:53

Majorka nadal bardzo dziękujemy za wsparcie :1luvu:

bez44 to było by świetnie jak by się znaleźli nowi opiekunowie. Ja podobnie namawiam różne osoby :wink: Ostatnio padło na p. Wojtka z Colinssa , dystrybutora e-papierosów :twisted:

ryśka z tego co przeczytałam na stronie firmy ten model ma tylko 2 m :( . Natomiast są podobne, ale proste, bez uwypukleń na 2,43 . Nie mogę się tam dodzwonić, jak starczy czasu to dziś podjedziemy do tej firmy. Zastanawia mnie jednak coś innego. Czy szerokość kratki 5 cm, nie jest za duża na głowę dorosłego kota :? Koty to cwaniaki, a to musi być bezpieczne. Sieci rybackiej nikt z zewnątrz nie poprzecina, bo ona ma być zadaszeniem i raczej dostać się tam będzie niemożliwe. Po tych ogrodzeniach nie da się wchodzić :wink:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon cze 29, 2009 11:06

Wydaje mi się, że 5 cm to niewiele, chociaż słyszałam o akrobacie ;) który wszedł pod zabudowane schody, przeciskając się pomiędzy stopniami, gdzie było kilka cm.
Z tym, że CK ma przecież odwrotny problem - bo koty nie uciekają, a za to co roku jakiś się wprowadza :lol: :twisted:
Trzeba się zastanowić, czy 5 cm wystarczy zdesperowanemu kotu, żeby wejść :lol:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon cze 29, 2009 11:25

Tiaaaaak , koty wchodzące to może być problem, bo jak nie da rady przez pręty to może próbować górą i zostanie na siatce :?

DOTARŁY KOLEJNE DWIE KLATKI :dance: :dance2:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon cze 29, 2009 11:43

Ojej, kilka dni choroby i tyle zmian, połapac się nie umiem, ale fotki na pierwszej stronie fantastyczne :)
Obrazek Obrazek

Edyszka

Od: Pt lut 13, 2009 15:32

[poprzednia][następna]