Powrót dramatu kostrzyńskich kotów....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 15, 2009 13:39

milenap pisze:Ja jestem z Zielonej Góry, do Kostrzyna mam ok. 120 km, mogę pokombinować i postarac się tam pojechać (ale mam tylko słuzbowe auto, więc muszę jakoś połączyć to z wyjazdem służbowym).

Milenap, czy jesteś w stanie określić mniej więcej jakiś termin Twojego ewentualnego wyjazdu? Bo my kombinujemy różne opcje, żeby wyszło sensownie i ekonomicznie, między innymi będziemy jechały w jakiś niedaleki weekend (czekamy tylko, aż się domek osiatkuje) do Szczecina odwieźć kota do adopcji - to niedaleko (Toruń - Kostrzyn 350 km :? )

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Sob sie 15, 2009 14:09

Amidalka pisze:czy czas zbiórki jest jakoś zakreślony?

O tym nie pomyślałam, dzisiaj jest święto, wieczorem zajrzę na konto, co doszło, a co jeszcze nie, nie mam pojęcia jak te banki się przelewają w dni świąteczne.
Z deklaracji, które otrzymałam wynika, że na jakąś ilość karmy już mamy, podam sumę ogólną, która wpłynęła, bo nie wiem, czy jest zwyczajem publiczne podawanie kwot kto i ile. Bungo podejmie działanie ze sklepem internetowym, jak będzie gotowa i już zadecydujemy jaką karmę kupujemy, to ja siup wszystkie pieniążki do Bungo i paczka leci do Kostrzyna. Im szybciej, tym lepiej.
Już wiemy, że to nie będzie koniec wydatków, a dopiero początek. Teraz robimy zbiórkę na początek.
Macie jakiś pomysł na odrobaczenie tych kotów? Tabletka w miskach nie przejdzie, one się zmieniają, nie da się upilnować, żeby jeden kot zjadł akurat jedną tabletkę.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob sie 15, 2009 14:14

Już kuknęłam. Konto zamurowane. Nic nie wpłynęło, co oznacza, że przelewy dzisiaj nie chodzą i wczoraj wieczorem też nie. Więc radośnie oczekujemy :P
Obrazek

czitka

Post » Sob sie 15, 2009 14:18

jeżeli koty miałyby trafić do nas, zostaną odrobaczone

niektórzy weci polecają do odrobaczania wolnożyjących stad Fenbenat, ale opinie na ten temat są różne

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=29 ... 70d6ccb194

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Sob sie 15, 2009 14:43

Zrobimy wszystko, aby trafiły :P
James Bond znowu sypnął biżuterią, zapraszam!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4811957#4811957
Obrazek

czitka

Post » Sob sie 15, 2009 14:55

czitka pisze: Nic nie wpłynęło, co oznacza, że przelewy dzisiaj nie chodzą i wczoraj wieczorem też nie. :P

...i jutro też nie bedą.
Nie wiem dlaczego w święta system rozliczeń międzybankowych nie pracuje, programy komputerowe też świętują :?: :roll:
Pieniądze wpłacone w czasie weekendu powinnaś mieć na koncie w pon. ok.12.

Myślę, że dobrze byłoby ustalić ostateczny (niezbyt odległy) termin zbiórki funduszy, czitka sprawozda, jaką kwotą dysponujemy i łatwiej będzie podjąć decyzję co do zakupu takiej czy innej karmy.

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Sob sie 15, 2009 15:01

To ja zaproponuję do niedzieli do 22-giej. Może być?
I oczywiście prośba o dorzucenie paru groszy, jeżeli ktoś może :oops:
Obrazek

czitka

Post » Sob sie 15, 2009 15:05

czitka pisze:To ja zaproponuję do niedzieli do 22-giej. Może być?
I oczywiście prośba o dorzucenie paru groszy, jeżeli ktoś może :oops:

Może być nawet po 22-giej - i tak bank składkowicza wyśle pieniądze dopiero w poniedziałkowej sesji porannej, czyli ok.8:00

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Sob sie 15, 2009 18:16

Fundacja KOT pisze:
milenap pisze:Ja jestem z Zielonej Góry, do Kostrzyna mam ok. 120 km, mogę pokombinować i postarac się tam pojechać (ale mam tylko słuzbowe auto, więc muszę jakoś połączyć to z wyjazdem służbowym).

Milenap, czy jesteś w stanie określić mniej więcej jakiś termin Twojego ewentualnego wyjazdu? Bo my kombinujemy różne opcje, żeby wyszło sensownie i ekonomicznie, między innymi będziemy jechały w jakiś niedaleki weekend (czekamy tylko, aż się domek osiatkuje) do Szczecina odwieźć kota do adopcji - to niedaleko (Toruń - Kostrzyn 350 km :? )

Postaram sie to zrobić w ciągu ok. tygodnia - półtora,ale ponieważ to nie jest zależne tylko ode mnie, to nie chciałabym deklarować na 100%, że uda mi się to zrobić w tym czasie, ale się postaram.

Co do Fenbenatu, to u mnie sprawdza się swietnie, kupiłam go jakiś czas temu dla moich bezdomniaczków, ale od dłuższego czasu tylko to stosuje też u moich domowych kotów. Łatwy do podania, proszek, bez smaku, działa bezpiecznie.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob sie 15, 2009 18:52

Gdzie ten Fenobat można dostać? Tylko u weta?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Sob sie 15, 2009 19:06

Fenbenat, tak u weta, tylko weci zwykle o nim nie mówia sami, ja zamawiałam, pakowanie chyba 100 g ( a na kota sie daje 0,25-0,5 g/kg m.c.) kosztowało 14 zł.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob sie 15, 2009 19:24

A tak sobie czekając na rozwój sytuacji, kto ma wejścia na dogomanii?
Może tam akurat jest ktoś z Kostrzyna, żeby fotki porobić?
Ja mam wejście na forum grzybiarzy, zaraz do szefa zapukam, może jakiś grzybiarz fotnie? 8)
Obrazek

czitka

Post » Sob sie 15, 2009 22:53

Idealnie byloby te koty oddac na tymczasy jesli jakies beda adopcyjne albo przesiedlic....
Tylko dlaczego to musi byc takie cholernie trudne...

Czitka- mialam dzwonic do tej Pani, ale skoro masz juz z nia kontakt to chyba nie ma sensu. Ok? Po prostu przekaz jej , ze kombinujemy wspolnie :)

Czy ktos z poznania moglby moze jakas partie/czesc ewentulanie zalapanych kotow wziac na sterylki i przetrzymanie po operacji? (to na naszej trasie powrotnej do Torunia by akurat bylo)

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Nie sie 16, 2009 6:51

Oczywiście, że Pani Reginie cały czas mówię o wspólnej akcji, ja jestem tu tylko pośrednikiem właściwie. Prześlę Ci i tak na pw telefon do niej, to bardzo sensownie rozmawiająca osoba, ja mogę o wiele rzeczy istotnych nie zapytać, zupełnie się na takich akcjach nie znam.
Idealnie, tak najidealniej, to byłoby znaleźć DT dla tych kotów, ale to marzenie :roll:
Kilka jest całkiem oswojonych.....
Dlatego tak bardzo zależy mi na zdjęciach i to już, żeby można było zacząć, trochę na wyrost, szukać tych domów z ogrodami, albo ogrodów z domami, albo domów bez ogrodów, czegokolwiek, tylko nie po całej akcji znowu tam. Tam długo nie pożyją.
Czyli prosimy teraz Poznań o współpracę. Halo Poznań! Odezwijcie się!
A w ogóle to dzień dobry :P
Obrazek

czitka

Post » Nie sie 16, 2009 15:39

dzień dobry 8)
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

[poprzednia][następna]