Uwaga! nagroda za informację

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 14, 2009 12:10

Podniosę i trzymam kciuki za szybkie wykrycie sprawcy/sprawców :ok: :ok: :ok:

Agnes128

Od: Pt paź 26, 2007 19:23

Post » Nie cze 14, 2009 12:14

Taki psychol wciąga w swój zboczony proceder ciekawskie dzieciaki i to jest najgorsze.

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Nie cze 14, 2009 14:38

Ja ,niestety kipię nienawiścią,nic na to nie mogę poradzić.Nie wiem,co dokładnie się stało,nie czytałam,nie oglądałam,bo nie mam odwagi,ale na pewno było to straszne.Też nie rzucałabym oskarżeń,bo wiem np,że kota na podwórku koleżanki kopnął z pozoru miły człowiek.Żaden menel,ojciec dzieciom,wierzący i praktykujący katolik.Kopnął tak mocno,że kot po niedługim czasie zmarł.Nikt nie zdecydował się zeznawać.Kot był niczyj,opiekowała się nim koleżanka,mieszkał u mniej w piwnicy.Jestem za surową karą,mam wciąż nadzieję,że właśnie nieuchronność kary będzie skuteczna.Dokąd będziemy na to czekać?

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie cze 14, 2009 21:33

Podnoszę
Nie sądziłam, że mój inauguracyjny post będzie na ten temat :(
Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem motywów, obawiam się też co ktoś taki za parę lat będzie z ludźmi robił. :evil:

ewik1976

Od: Pt cze 12, 2009 12:59

Post » Nie cze 14, 2009 21:55

ewik1976 pisze:Podnoszę
Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem motywów, obawiam się też co ktoś taki za parę lat będzie z ludźmi robił. :evil:

Myślę, że taki psychol nie będzie krzywdził ludzi. Bo życie ludzkie jest cenne, człowiek jest panem świata i ma prawo do robienia ze zwierzakami wszystkiego, na co przyjdzie mu ochota. Życie i cierpienie kota... A kto by się tym przejmował? Przecież to tylko kot, można się nim pobawić...

Nie wyobrażałam sobie, że potrafię być tak prymitywna, ale gdybym złapała sprawcę tego odrażającego morderstwa, potrafiłabym mu zrobić dokładnie to, co on zrobił koteczce. Wiem - to co napisałam nie byłoby prawem, tylko zemstą. Ktoś, kto potrafił posunąć się do takiego okrucieństwa, nie zasługuje na to, żeby potraktować go jak człowieka.

W najlepszym wypadku dostanie tylko dwa lata odsiadki... Wyjdzie i będzie mścił się na zwierzętach uważając, że właśnie przez jedno z nich poszedł siedzieć.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie cze 14, 2009 22:05

Dlatego powinno mu się zrobić dokładnie to, co on zrobił tej biednej kotce - i dopilnować, zeby odchodził w takim samym cierpieniu. Taki psychopata na nic lepszego nie zasługuje! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie cze 14, 2009 22:06

Myślę, że taki psychol nie będzie krzywdził ludzi.

A ja myślę że będzie. Kiedy nikt nie widzi po kryjomu i rzecz jasna tylko słabszych od siebie

Nie wyobrażałam sobie, że potrafię być tak prymitywna, ale gdybym złapała sprawcę tego odrażającego morderstwa, potrafiłabym mu zrobić dokładnie to, co on zrobił koteczce. Wiem - to co napisałam nie byłoby prawem, tylko zemstą. Ktoś, kto potrafił posunąć się do takiego okrucieństwa, nie zasługuje na to, żeby potraktować go jak człowieka.

To ja też jestem prymitywna

ewik1976

Od: Pt cze 12, 2009 12:59

Post » Nie cze 14, 2009 22:14

ewik1976 pisze:Podnoszę
Nie analizujmy psychopatycznych zachowań - to nie to forum. Witaj :D .

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Pon cze 15, 2009 8:12

Według badań, przeprowadzonych przez FBI na 36 wielokrotnych mordercach, większość z nich była dziećmi pierworodnymi. W rodzinach połowy z nich, matka wychowywała syna samotnie od jego drugiego roku życia. W 70% rodzin nadużywano alkoholu, a w około 35% także narkotyków. Prawie wszyscy badani byli w dzieciństwie prześladowani fizycznie, psychicznie lub seksualnie. Wielokrotni mordercy jako dzieci znęcali się nad zwierzętami, przynajmniej 60% moczyło swoje łóżka nawet po ukończeniu dwunastego roku życia, a wielu podkładało ogień (np. Otis Toole podpalił dom sąsiada, a Carl Panzram poprawczak, w którym przebywał). Tylko 20% morderców posiadało stałą pracę.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Seryjny_morderca

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon cze 15, 2009 9:18

PcimOlki - wszyscy znają wikipedię :D , nie musisz nas pouczać. Powiedz raczej, po co jesteś na wątku? :D

Mam wrażenie, że chcesz wszystkich pouczać, łącznie z Fundacjami, prawnikami i policją. Marzy się chyba kariera wątkowego mądrali...

może wróćmy do sprawy tego biednego kota...
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon cze 15, 2009 9:27

Gdyby ktoś chciał zajrzeć do pierwszego wątku na kociarni jest tu:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=94809&start=0
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon cze 15, 2009 16:05

Podnoszę, bo temat bardzo ważny.

Pyskówki może lepiej przeprowadzać na pw?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 15, 2009 16:18

Wiem,co czujecie.To ohydne,co ktoś zrobił,MUSI ponieść karę,chociaż na pewno nie będzie surowa :( .Rozumiem jednak Pcimolki,on tylko napisał,że nie można oskarżać nikogo bez dowodów.Było już tak na forum nie raz,że trzeba było kogoś przepraszać.SPRAWCY muszą ponieść konsekwencje tego,co zrobili.Pcimolki tego nie zrobił,nie broni też zwyrodnialców,a wychodzi na to,że na razie obrywa za nich.

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon cze 15, 2009 16:30

Dawno nie widzialam takich zdjęć jak te... :cry:

Biedna kicia <*>
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon cze 15, 2009 16:37

ewar pisze:Wiem,co czujecie.To ohydne,co ktoś zrobił,MUSI ponieść karę,chociaż na pewno nie będzie surowa :( .Rozumiem jednak Pcimolki,on tylko napisał,że nie można oskarżać nikogo bez dowodów.Było już tak na forum nie raz,że trzeba było kogoś przepraszać.SPRAWCY muszą ponieść konsekwencje tego,co zrobili.Pcimolki tego nie zrobił,nie broni też zwyrodnialców,a wychodzi na to,że na razie obrywa za nich.

Nie obrywa za nich, tylko za siebie. To Pcimolki napisał: " To mógł być nawet wypadek, w którym ucierpiała przypadkowo przechodząca koteczka. Może ktoś zawinił, ale wcale takiego zamiaru nie miał. Niewiadomo." (błędu ortograficznego nie poprawiam - cytuję całość).

Pozostawiam bez komentarza :evil:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

[poprzednia][następna]