Optymalizacja procesów sterylkowych.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 21, 2009 22:28

galla pisze:
Malk pisze:Jeśli rozważamy stado na bezludnej (bezkociej) wyspie, to faktycznie, nie ma znaczenia którą płeć kastrujemy.

Ależ oczywiście, że ma - wszystko to wyliczyłam kilka postów wcześniej.
Chyba że od razy wykastrujesz 100% samców, to rzeczywiście żadna kotka nie zajdzie w ciążę.

A panterogeneza, czy jak jej tam... :wink:
galla pisze:Po tym jak już urodzi te kociaki, które zrobi jej kocur przed wykastrowaniem go. I jeśli szybko wykastruje się wszystkie kocury, które z tychże ciąż przyjdą na świat, żeby nie było niespodzianek. Wtedy rzeczywiście miałoby to sens. W innym wypadku - nawet na bezludnej wyspie - kilka kocurów wystarczy, żeby i setka kocic latała zaciążona.

Jakie kilka - jeden.
galla pisze:I w związku z tym w wywodzie dex7 niestety brak logiki. Jest za to dużo pobożnych życzeń ;)

No pewnie.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto kwi 21, 2009 22:48

Strasznie jednowymiarowo myślicie. Tu trzeba podejść do tematu z przynajmniej 20 zmiennymi.
Muszę w końcu znaleźć czas, żeby przeczytać te 4 strony Waszych fantazji. :-)

Dla przykładu z dzisiaj...

Jakiś kot obsikiwał barierki niedaleko miejsca gdzie pracuję.
Jak się ma zatem mój brak logiki, żeby go złapać i wykastrować do Waszej logiki, żeby złapać wszystkie kotki, które może w tym roku zapłodnić ?

Kontynuujcie....jak znajdę jakoś niedługo czas to zobaczycie ;-)

dex7

Od: Sob sty 10, 2009 1:04

Post » Wto kwi 21, 2009 23:03

dex7 pisze:logiki, żeby złapać wszystkie kotki, które może w tym roku zapłodnić ?

Wiesz dex7Ty chyba się uniosłeś się powiewwem wiosennym - padło Ci na mózg.

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Wto kwi 21, 2009 23:12

Motodrama pisze:
dex7 pisze:logiki, żeby złapać wszystkie kotki, które może w tym roku zapłodnić ?

Wiesz dex7Ty chyba się uniosłeś się powiewwem wiosennym - padło Ci na mózg.

A Ty mnie chyba śledzisz wiosennie chyba.
Miałaś napisać, obiecałem fotkę z siłowni i z autem, romantyczny spacer w parku. Kasiu, nie wstydź się, napisz. Ja pierwszy krok zrobiłem.

dex7

Post » Wto kwi 21, 2009 23:14

dex7 pisze:Strasznie jednowymiarowo myślicie. Tu trzeba podejść do tematu z przynajmniej 20 zmiennymi.

Jak się ma zatem mój brak logiki, żeby go złapać i wykastrować do Waszej logiki, żeby złapać wszystkie kotki, które może w tym roku zapłodnić ?

Tak się ma, że gdybyś dwa lata temu wykastrował jego matkę, dziś sam musiiałbyś obsikiwać wspomniane bareierki. To taki paradox dziadka.

PcimOlki

Post » Wto kwi 21, 2009 23:18

PcimOlki pisze:Tak się ma, że gdybyś dwa lata temu wykastrował jego matkę, dziś sam musiiałbyś obsikiwać wspomniane bareierki. To taki paradox dziadka.

Albo ojca. Na tym ( tylko ) poziomie abstrakcji jest 50 na 50.

dex7

Post » Wto kwi 21, 2009 23:36

milenap pisze:Proponuje ogłosić dex7 przywódcą Frontu Pro Kocuro-Kastracyjnego i przesłać informacje o kocurach, które znamy i które wymagają kastracji, dex7 sie zajmie kocurami, a reszta spokojnie może sobie ciachac kotki :mrgreen:

To jest bardzo dobry pomysł. Każdy będzie działał zgodnie ze swoimi przekonaniami.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto kwi 21, 2009 23:56

dex7 pisze:Strasznie jednowymiarowo myślicie. Tu trzeba podejść do tematu z przynajmniej 20 zmiennymi.

1. Dlaczego go nie złapałeś i nie zaniosłeś do ciachnięcia?
2. Wyobraź sobie teraz, że tego akurat kota wykastrowano, ale w międzyczasie na zwolnionym w ten sposób terenie zjawił się inny kocur. W ekspresowym tempie pozapładniał wszystkie kotki...Potem już grasował jak kogut w kurniku. I w ten sposób po niespełna roku już kilka plutonów kocurów obsikuje barierki niedaleko miejsca, gdzie pracujesz (tudzież wszystkie inne barierki, schodki, koła samochodów), a w okolicznych piwnicach następne kocie plutony dojrzewają do obsikiwania :roll:
3. Właśnie chcemy zobaczyć... Czekamy, czekamy... I nie widzimy. :evil:

vega013

Post » Śro kwi 22, 2009 0:52

Dex7 chyba niepełnoletni - koniec wątku czas zacząć.

Motodrama

Post » Śro kwi 22, 2009 5:47

Jak czytam to co dex7 nabredził w malignie to mam chęć przekleić wszystko do wątku o staropanieństwie, z komentarzem " i sami widzicie, że nie ma w kim wybierać"
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro kwi 22, 2009 7:52

dex7 pisze:
PcimOlki pisze:Tak się ma, że gdybyś dwa lata temu wykastrował jego matkę, dziś sam musiiałbyś obsikiwać wspomniane bareierki. To taki paradox dziadka.

Wszystkich potencjalnych ojców. Zapewniam cię, że jeśli wykastrujesz jednego, to kotka z tego powodu starą panną nie zostanie.

PcimOlki

Post » Śro kwi 22, 2009 8:18

dex7 pisze:
:ryk:
:ok:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro kwi 22, 2009 8:57

PcimOlki pisze:
dex7 pisze:

Wszystkich potencjalnych ojców. Zapewniam cię, że jeśli wykastrujesz jednego, to kotka z tego powodu starą panną nie zostanie.

Oj, PcimOlki, Ty tak racjonalizujesz. Skrzydła podcinasz. A tu nam się jakieś science-fiction rozwija. Z przewagą fiction zresztą, bo na science dex7 najwyraźniej nie ma jeszcze czasu 8)
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Śro kwi 22, 2009 10:49

PcimOlki pisze:Tak się ma, że gdybyś dwa lata temu wykastrował jego matkę, dziś sam musiałbyś obsikiwać wspomniane barierki.

Zdaje się, że rok temu? 9-cio miesięczne kocury temat mają już obcykany.

Motodrama

Post » Czw kwi 23, 2009 1:25

Marcelibu pisze:
dex7 pisze:
:ryk:
:ok:

Jeee tam... Obiecanki - cacanki :ryk:

vega013

[poprzednia][następna]