Gronkowiec zło.... KK!-Już po strachu!!! Bąku zdrowy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 09, 2009 8:17

U nas też trochę błyskało, ale lało solidnie :D To kotek może się bać burzy? Nie wiedziałam...Rudiś przespał nockę spokojnie a nad rankiem jak zwykle już był czas na przytulaski :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw kwi 09, 2009 9:02

Czyli mjednak Dominik?ObrazekPasuje do niego!
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob kwi 11, 2009 6:51

Wesołych świąt!!!Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie kwi 12, 2009 21:59

Mam osikane całe mieszkanie!!! Wszystko ocieka i śmierdziuszy okrutnie!!!
Sprzątanie u mamy zajęło mi pół soboty i niestety wyszłam ze świadomością że smrodu się nie pozbyłam! Mama znosi to dzielnie ale nie wiem jak będą to znosić sąsiedzi .
Z piątku na sobote spędziłam u mamy noc (gotowanie) i chyle czoła wobec mojej rodzicielki choć ciężko mi to przychodzi ( zawsze nasze stosunki były nie takie jak powinny) spałam ze słuchawkami na uszach usypiana radiem i kocim śpiewem w tle Jestem PEWNA że Dominik staje się mężczyzną!!! Troche wcześnie ale jak wytlumaczyć fakt że kocio nasikał nawet na siatke wstawioną w oknie podspiewując przed i po tym namiętnie
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4245381#4245381 Bąk

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Nie kwi 12, 2009 22:09

Byłam u weta w piatek, mały dostał antybiotyk w formie zastrzyku na co zareagował bardzo żywiołowo i prawie podciął mi żyły na nadgarstkach!!! Nie było osoby która by sie mnie nie zapytała o to czy dobrze się czuje i co się stało? 8O Przez cały dzień klientki zerkały na mnie podejrzliwie i z troską!!! Na sam koniec dnia stojac na krześle trzymałam suknie ślubną uszytą przez mój zakład i pomagałam w wyprasowniu gdyż tren niezwykle długi i moja koleżanka nieumyślnie puściła mi pare na wew str mojego poranionego............. o matko jaki ból!!!!

dominikanna1

Post » Pon kwi 13, 2009 22:37

Obrazek
Iga = dama :D
ObrazekObrazek
Można się zakochać!!! Kto się dziwi Dominikowi?
Obrazek

dominikanna1

Post » Pon kwi 13, 2009 22:53

jakbym Ineczkę widziała 8O cudna
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Wto kwi 14, 2009 8:30

Ineczka ma delikatne spojrzenie i pysio slodki!!! Iga to diabełek i widać po niej od razu że nie ma zamiaru się spoufalać :roll: .

Dominik czuje się lepiej, choć kicha i troche mu się odrywa z oskrzeli to jednak osłuchowo wetka pochwaliła kocia. Walczą ze sobą o parapet przy otwartym oknie. Iga nie może skorzystać z kuwety i zastanawiam się co zrobić czy zmienić miejsce gdzie stoi, nie wiem. Jak dama idzie do kuwety to Dominik ją przegania i nie da spokoju.

dominikanna1

Post » Wto kwi 14, 2009 8:32

Witam 15piętro :lol: . Powiedz mi jak korygujesz czerwone oczka u Inki na zdjęciach? Ja przez painta nie moge, nie chcą się poprawić :oops:

dominikanna1

Post » Wto kwi 14, 2009 11:02

robię zdjęcia bez flesza ;) w Photoshopie i irfanview (bezpłatny) jest opcja korekcji czerwonych oczu. Paint to zabytek 8O

Dominik ile ma miesięcy? skoro już znaczy to bym go biegiem odjajczyła :twisted:
Dostaw dodatkową kuwetę dla Igi, będzie miała większe szanse na skorzystanie.
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Śro kwi 15, 2009 0:08

Na oko wetki (zęby i pisanki) 6 miesięcy na plus.

dominikanna1

Post » Śro kwi 15, 2009 0:10

15pietro pisze:robię zdjęcia bez flesza ;) w Photoshopie i irfanview (bezpłatny) jest opcja korekcji czerwonych oczu. Paint to zabytek 8O

Dominik ile ma miesięcy? skoro już znaczy to bym go biegiem odjajczyła :twisted:
Dostaw dodatkową kuwetę dla Igi, będzie miała większe szanse na skorzystanie.

Mam 2 kuwety. Co do kompa i wogóle to ja ciemna masa jestem :oops: .

dominikanna1

Post » Nie kwi 19, 2009 19:11

Hej co tam uWas? Pozdrawiamy wiosennie :)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie kwi 26, 2009 0:57

dominikanna1 pisze:Na oko wetki (zęby i pisanki) 6 miesięcy na plus.

To sikanie Dominika jest mocno zastanawiające.
Mam konkretne pytanie:
Czy on pryska moczem na ściany, meble itd (poziomo ok.20 cm nad ziemią wprost na przedmiot ), czy sika pod siebie okrakiem siadając?

Wg tego co wiem o Dominiku, to nie powinien on już zacząć znaczyc teren.
Nie zauważyłam, aby dojrzewał.
Kocur dojrzewajacy zaczyna na poczatku sikać w kuwecie lekko smrodliwym moczem. Z dnia na dzień ten zapach (podobny do amoniaku) staje się coraz bardziej intensywny i osoba czyszcząca kuweta musi ten zapaszek zauważyć nawet wtedy, gdy jest mało spostrzegawcza.
Jest to pierwszy sygnał świadczący o budzeniu się hormonów.
5-15 tygodni później kocur dorasta do tego, by oswiadczyć światu o swojej dorosłosci i wtedy zaczyna znaczyć teren tj. pryska wysoko moczem na upodobane przez siebie miejsca np. na szyby, na ściany, na rzeczy przewieszone na krzesle itd.
Jest to sygnał dla właściciela, że nie ma co zwlekać, tylko biegiem gnać na odjajczenie pupilka.

Sikanie pod siebie np. na posciel, na dywan, na kanapę i inne miejsca, gdzie mocz dobrze wsiaka oznacza inna przyczynę niż dojrzewanie kocura.
(Tak znacza teren kotki w rui.)
Takie sikanie kocura może być oznaka stresu, albo choroby pęcherza czy nerek, albo brudnej kuwety itd.

Podejrzewam, że w przypadku Dominika jest to objaw stresu spowodowany przez nieprzyjazne zachowanie się kocicy.
Może on chce w ten sposób powiedzieć, że mu nie podoba się to lub owo w nowym miejscu i własnie dlatego sika.
Ja bym starała się umieścic go jak najszybciej na próbę w jakimś DT lub DS.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Pt maja 01, 2009 8:43

Dominika co tam u was? Jak mala polewaczka?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

[poprzednia][następna]