KŁAJ!!!!Chore koty proszą o pomoc! Wkrótce dojdą maluchy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2008 21:40

A to whiskasowe cudo biorę od razu na tymczas. Zawsze chciałam szarego kota, tylko jakoś nie wychodziło i dlatego mam kilka buro-białych, burasa, czarnego, prawie bengalskiego, a jedyny który był szary w maleńkości potem jak dorósł zrobił się... krówkiem :? Moje nadzieje prysły...
Więc ten z Kłaja to dla mnie kot ostatniej szansy :P
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 01, 2009 16:33 przez Kinya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Czw sty 01, 2009 15:13

to jeszcze ja z fotkami

oswajanie giganta Saszy, oczywiście Sylwester już się pcha

Obrazek

"dzika dzicz" czyli Sylwester

Obrazek

koty przywiezione wczoraj, z lewej biduś ze zjedzonym przez świerzb uszkiem :cry:

Obrazek

uszko w zbliżeniu :cry:

Obrazek

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sty 01, 2009 23:19

Kinya pisze:Dzisiaj udało mi się zrobić jeszcze kilka fotek w Kłaju. Na nich lepiej widać pozostałe koty i tę wspaniałą okolicę - było jeszcze jasno.

Ostatni ze złapanych dzisiaj nieszczęśników :wink:
Obrazek

To Sylwester, miziak nad miziaki, tak jak Franio

Kinya pisze:Cudna jest ta pięknooka burania, ale nie pozwoliły podejść bliżej:
Obrazek

potwierdzam, jest przepiękna a oczyska...!!!

Tweety

Post » Czw sty 01, 2009 23:22

Kinya pisze:A tutaj tri spryciula, którą za każdym wyjazdem do Kłaja ma nadzieję złowić Tweety :twisted:
Obrazek

Tutaj Wielki (albo Wielka) Szu - potrafi robić nas w konia jak mało kto :lol:
Obrazek

No i szylkrecia:
Obrazek

z tyłu też piękna :wink:
Obrazek

Tri jest paskuda, daje nogę od razu na mój widok :twisted: a Wielki Szu chodzi za nami krok w krok, przy jedzeniu daje się głaskać, wyżera z puszki postawionej na samochodzie a klatki omija szerokim łukiem :(

Tweety

Post » Pt sty 02, 2009 10:30

HOP na pierwszą stroniczkę! Koty- pierwsza klasa- takie pięknoty!!!!
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

Post » Pt sty 02, 2009 11:46

Kocurek do 2 lat, burasek pręgowany poszukiwany do DS :)
Pani dzwoniła w sprawie Flo oczywiście :wink:
Któryś z Wielopolska by się kwalifikował? Nie spieszy się, pani wyjeżdża, będzie po 7 stycznia i wtedy by wzięła kota. To Nowy Sącz, mój rejon :wink:
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt sty 02, 2009 12:24

Kinya pisze:Kocurek do 2 lat, burasek pręgowany poszukiwany do DS :)
Któryś z Wielopolska by się kwalifikował? Nie spieszy się, pani wyjeżdża, będzie po 7 stycznia i wtedy by wzięła kota. To Nowy Sącz, mój rejon :wink:

to raczej z Chirona, kocurki od pijaka Timon albo Tobi albo od Miuti Dzikusek - wszystko pieszczochy, innych kocurków burasków nie kojarzę w tym momencie

Tweety

Post » Pt sty 02, 2009 13:28

Tweety pisze:
Kinya pisze:Kocurek do 2 lat, burasek pręgowany poszukiwany do DS :)

to raczej z Chirona, kocurki od pijaka Timon albo Tobi albo od Miuti Dzikusek - wszystko pieszczochy, innych kocurków burasków nie kojarzę w tym momencie

A moge prosic o fotki opisane ktore jest ktory?
Bo ze wykastrowane to oczywiste :wink: Pani samotna emerytka, mieszkanie w bloku, kotek bedzie niewychodzacy.
Myślę o Franku :twisted: - on moze jest starszy, ale miziak, nadalby sie do takiego domu, nie?
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt sty 02, 2009 13:35

Kinya pisze:
Bo ze wykastrowane to oczywiste :wink: Pani samotna emerytka, mieszkanie w bloku, kotek bedzie niewychodzacy.
Myślę o Franku :twisted: - on moze jest starszy, ale miziak, nadalby sie do takiego domu, nie?

wszystko jest w adopcjach na AFN ale dla Frania też jak najbardziej zielone światło, podawałam te które są całe bure, znaczy w stylu Flo

Tweety

Post » Pt sty 02, 2009 13:58

Domki! Domki!
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

Post » Pt sty 02, 2009 14:01

Tweety pisze:
Kinya pisze:

wszystko jest w adopcjach na AFN ale dla Frania też jak najbardziej zielone światło, podawałam te które są całe bure, znaczy w stylu Flo

Dobra, już mam dzięki. Franka będę też reklamować, może on zacznie dobrą serię dla kotów z Kłaja? :)
Kolejny domek dzięki Flo :P
Obrazek Obrazek

Kinya

Post » Pt sty 02, 2009 15:15

Kinya pisze:
Tweety pisze:
Kinya pisze:

Dobra, już mam dzięki. Franka będę też reklamować, może on zacznie dobrą serię dla kotów z Kłaja? :)
Kolejny domek dzięki Flo :P

a taka cisza była w jego temacie :)

Dzięki naszej forumowej Bungo ukaże się artykuł o kotach z Kłaja :1luvu: Rozmawiałam także przed chwilą z wójtem tej gminy, dostaniemy pieniądze na wysterylizowanie części stadka, które oczywiście mamy wyłapać. I jak zwykle dylemat: podziękować za dobrodziejstwo czy się wkurzyć, że odwalamy za nich robotę, którą w dodatku finansujemy w większej części i dzięki wsparciu osób z zewnątrz???

Tweety

Post » Pt sty 02, 2009 16:50

Tweety, ja byłam tylko przekaźnikiem, :oops: tekst napisała moja koleżanka. :)

Moim skromnym zdaniem wójtowi warto podziękować. Z tego, co wiem, on o całej sprawie nic nie słyszal, bo p. Jan zgłaszał to do Wieliczki, a jak wiadomo, to gminy -nie powiaty - mają ustawowy obowiązek zajmowania się bezdomnymi zwierzętami. Na dodatek nowotarskie schronisko, z którym Kłaj ma umowę, nie przyjmuje kotów, więc oficjalną drogą i tak by nic zrobić nie mogli. Więc skoro jednak coś tam kapną, to pochwalić, że dobrzy i empatyczni - miłe słowa mogą pomóc w przyszłości.
Tekst o kotach z Kłaja ukaże się jutro, ale tylko w wydaniu na Wieliczkę :roll: Można go będzie także obejrzec w internecie www.dziennik.krakow.pl - niestety serwis jest płatny :evil: , czego oczywiście nie pochwalam.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt sty 02, 2009 17:05

Bungo pisze:Tweety, ja byłam tylko przekaźnikiem, :oops: tekst napisała moja koleżanka. :)

Moim skromnym zdaniem wójtowi warto podziękować. Z tego, co wiem, on o całej sprawie nic nie słyszal, bo p. Jan zgłaszał to do Wieliczki, a jak wiadomo, to gminy -nie powiaty - mają ustawowy obowiązek zajmowania się bezdomnymi zwierzętami. Na dodatek nowotarskie schronisko, z którym Kłaj ma umowę, nie przyjmuje kotów, więc oficjalną drogą i tak by nic zrobić nie mogli. Więc skoro jednak coś tam kapną, to pochwalić, że dobrzy i empatyczni - miłe słowa mogą pomóc w przyszłości.
Tekst o kotach z Kłaja ukaże się jutro, ale tylko w wydaniu na Wieliczkę :roll: Można go będzie także obejrzec w internecie www.dziennik.krakow.pl - niestety serwis jest płatny :evil: , czego oczywiście nie pochwalam.

Bungo, obojętnie czy przekaźnikiem czy nie ale mogłaś nic nie zrobić w tym temacie, obowiązku nie było :wink:
Ja tutaj mam trochę inną koncepcję ale nie chciałam na początek do niego o tym mówić. P. Jan nie ma nic na piśmie, to jego córka o to pytała, ponieważ tam pracuje czy pracowała czy była tylko na stażu a jak dzwoni osoba z gazety i pyta o coś takiego to najlepiej udać, że się o niczym nic nie wie, bo skoro dzwonią z gazety to mają temat na tapecie i coś przygotowują wiec należy pokazać się z najlepszej strony. Może się mylę ale tak mi się wydedukowało :roll:
Oczywiście dostanie podziękowanie aby zachęcić go do dalszych działań (tych obligatoryjnych dla niego, które powinien z ustawy wykonywać; kurza doopa, czy to się nigdy nie zmieni???) ale co sobie o tym myślę to moje :evil:

Tweety

Post » Sob sty 03, 2009 21:27

Kinya pisze:
No i szylkrecia:
Obrazek

z tyłu też piękna :wink:
Obrazek

Ale cudo :love:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]