Buka i Bazyl. Rudo-czarno-biało

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 19, 2008 21:30

Ależ kot na rysunkach jest. I to jeszcze jaki realistyczny, prawie jak żywy :)

tusia1976 witamy serdecznie i zapraszamy ponownie :)
Obrazek
"Jeśli powiedzą nam – chcecie za wiele –
jasne, że tak, chcemy za wiele, chcemy więcej, chcemy osiągnąć wszystko"

AKowiec

Od: Wto cze 26, 2007 9:41

Post » Pt cze 20, 2008 8:25

Kilka dni temu przyszła do mnie paczka z animalii. Zaopatrzyłam się w nowe zabawki Petstages. O ile poprzednie zakupy tych zabawek okazały się lekkim niewypałem, tak teraz większość okazała się strzałem w dziesiątkę.
Buka pokochała pana kurczaka, którego miętoli namietnie w pysku i co chwila podrzuca mi, żebym rzuciła kurczakiem.

Przepraszam za jakość niektórych zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Zabawkę drugą, o oficjalnej nazwie Pan Puszek Buka kocha chyba jeszcze bardziej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kocica dostałą nowe szelki. W poprzednie się już nie mieściła i lekko jej oczy wychodizły jak zapinałam je na tułowiu :)

Obrazek

Obrazek

Miałam nadzieję, że wczoraj w końcu będzie padać, że będzie burza. I była.... szkoda tylko, że bezdeszczowa. Ale może dzisiaj, bo niebo bardzo ładnie zachmurzone jest.
Obrazek

AKowiec

Post » Pt cze 20, 2008 8:41

Ja się nie mogę napatrzeć na umaszczenie Buki :love: :love:
No mistrzostwo świata po prostu :D :ok: :ok:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt cze 20, 2008 8:45

ale niestety nie ma różowych łapek. Ani jednej. A Frodziakowy sposób na uzyskanie różowych poduszeczek nie działa. Buka je myje i myje, a one nadal czarne :)
Obrazek

AKowiec

Post » Pt cze 20, 2008 8:47

Czarny kolor na spodach łapeczek jest bardzo praktyczny 8)
Buka wie co robi i myje się bardzo umiejętnie :wink:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt cze 20, 2008 9:51

:lol:

Fajnie, że jej kupiłaś nowe szeleczki :D
Jak kotkom oczka na wierzch wychodzą, to tak dziwnie wygladają :? .

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Sob cze 21, 2008 20:21

Znalazłam ten temat i chłooooonę :) Jutro wyjeżdżam, i dopiero za dwa tygodnie będę mogła się tym zająć, ale pomysł mi się bardzo podoba.
Osobiście nie mam problemu z obcinaniem pazurów (moje bestyjki nawet tak bardzo łap nie wyrywają, tylko wydają te niskie, warczące odgłosy, które w kocim języku muszą oznaczać jakieś straszne obelgi ;)). Oba moje koty wymagają czesania. Czesanie to czynność w miarę bezstresowa, można to robić oglądając TV i machać szczotką zupełnie bezmyślnie. Czesanie jest fajne. Tylko pod brodą i na klacie nie da się kota tak całkiem bezstresowo wyczesać. Przyciska bródkę do torsu... trzeba drugą ręką trzymać pyszczek, żeby tą część wyczesać. Czy dałoby się kota wyszkolić, żeby stojąc na czterech łapach (na moich kolanach albo np. na stole) podnosił głowę, że tak powiem wskazując nosem na sufit? :wink: Nie musiałabym wtedy trzymać mordki drugą ręką, i czesanie tej części też bardziej przypominałoby pieszczotę, a nie "zabieg pielęgnacyjny" :P Daj znać, czy wg. Ciebie nauczenie kota czegoś takiego jest możliwe... Po powrocie i tak będę musiała coś pokombinować z Lońką, żeby się nie nudził... Ale warto, żeby to było na coś przydatne.

Ziaba

Od: Pt cze 20, 2008 23:08

Post » Sob cze 21, 2008 22:35

Świetne zabaweczki :D Jak to miło widzieć jak sie kota tak chętnie bawi. Ja mam pecha pod tym względem bo Klara mega leniwiec jest :( Spi całymi dniami i nocami zresztą też, albo leży sobie i patrzy co robimy. Dobrze choć na zdjęciach zobaczyć jak sie kot może bawić :D No żeby jeszcze starsza była to bym zrozumiała, ale Klara ma 10 miesięcy...firanek nie zaczepia, na półki nie wskakuje, piórek nie goni, czasem sznureczek łapką zaczepi ale to tez w pozycji leżącej, ehhh..
Pozdrawiamy serdecznie :)
ObrazekObrazek

tusia1976

Od: Czw paź 11, 2007 9:02

Post » Pon cze 23, 2008 10:19

Skoro już jesteśmy przy temacie zabawek to musze stwierdzić, że Buka jest pod tym względem dość wybredna. Prymitywne zabawki jak kulki z papieru albo sznureczki nie wzbudzają żadnego zainteresowania. Do innych rzucanych zabawek podbiega i wraca niezadowolona. Ale jak już się trafi zabawka godna uwagi to Polatucha bawi się na całego:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Proszę nei zwracać uwagi na mój ogólny nieład i bajzel w pokoju. Zdjęcia z czasów krótko przedmaturalnych, co moze wyjaśniać mój nieporządek. :)

Ziaba myślę że będzie ciężko, ale przecież nie ma rzeczy niemożliwych. Wydaje mi się, że łatwiej będzie jak kot będie siedział, a nie stał.
Obrazek

AKowiec

Post » Pon cze 23, 2008 10:24

AKowiec - genialne zdjęcia wyskoków Buki!! :ok: :ok:
Mnie nie udało się takich zrobić, choć wczoraj moje koty na działce skakały za motylami jak ogłupiałe :lol:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon cze 23, 2008 10:36

AKowiec pisze:
Obrazek

przepraszam ale zaśmiałam się na głos :lol: :lol: :lol:
wygląda jakby Buka, stała w rozkroku na dywanie :lol:
reszta zdjeć tez przednia :P
ObrazekObrazek

tusia1976

Post » Pon cze 23, 2008 10:36

To kwestia apratu tylko. Zadanie ułatwia też kocica, której wystarczy rzucić mysz albo pana kurczaka na odpowiednia wysokość :)
Obrazek

AKowiec

Post » Pon cze 23, 2008 10:38

AKowiec pisze:To kwestia apratu tylko

Nie byłabym taka skromna na twoim miejscu :wink:

Joasia
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon cze 23, 2008 10:40

AKowiec pisze:
Obrazek

Na Małysza :lol:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon cze 23, 2008 10:43

MarciaMuuu pisze:
Na Małysza :lol:

ha ha ha :ryk: wiedziałam że z czymś mi się to kojarzy ale nie mogłam zaskoczyć...
ObrazekObrazek

tusia1976

[poprzednia][następna]