http://www.eogrodnik.pl/pozycja.php?id=856
Tu można kupic taką podstawową książeczkę, która pokrótce tłumaczy zasady homeopatii i podaje podstawowe leki na różne objawy u kotów.
Ale uwaga...pisze to z własnego doświadczenia i mojej homeopatki, źle dobrany lek może zamieszać zdrowo.
Calcarea może być lekiem konstytucyjnym dla kotów o okreslaonych cechach i okreslonych objawach.
Ale calcarea w małych potencjach wg książeczki, która tu podaję jest dobra przy kamieniach i podaje się ją maleńkim koteczkom zaraz po urodzeniu na wzmocnienie.
Kocham homeopatię

ale pomimo że czytam i czytam od lat czterech, to nie wiem tyle, ile potrzeba by było do leczenia kogoś. Mało tego, teraz dopiero wiem, że jak trudno dobrac lek. jedna wizyta u homeo ( pierwsza) trwała 1,5 godziny.
Czasami warto jednak pewne rzeczy wiedzieć i w sytuacjach nagłych i oczywistych podac leki.
Marzy mi się taki wet:)
Teraz zamierzam wybrac się do bioniki z synem i ze sobą i zbadać pasozyty, grzyby i inne.
Według wielu znanych mi i doświadczonych osób wiele przypadków alergii, objawów neurologicznych, chronicznego kaszlu i innych leczonych przez konwencjonalna medycynę wielka ilością chemii, znika po porządnym odrobaczeniu, wyleczeniu grzybicy czy wyjałowieniu.
Polecam również na początek, dopóki dr Ela nie znajdzie czasu

, poczytanie forum HOMEOPATIA na gazecie.pl, ksiązki J.Cehovskiego:Homeopatia, Załęskiego:W świecie homeopatii.
Czekam na listę książek od dr Eli.
W Lublinie apteka homeo jest na Nadbystrzyckiej naprzeciwko Politechniki.
W Świdniku aptek przy przychodni na Brzezinach.