Łapanki Anielewickie ;) Pieguski mają domki! Warszawa KLIF

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 07, 2007 14:24

tak, zbiórka przy Anielewicza 26b

jesli się z tym zabierzesz ;) to weź i transporter, ale... raczej nikt z Pragi nie jedzie...

ok, wychodzę z domu :)
Ostatnio edytowano Pt wrz 07, 2007 22:47 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt wrz 07, 2007 19:56

Złapaliśmy 8 kocurów i 2 małe kotki (płci nie znam) nie mam już siły na dalsze relacje, może dziewczyny coś napiszą....

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Pt wrz 07, 2007 20:12

jopop, biorę kociaki! :D :lol:

jutro przyjedzie do mnie wyposażenie ;) (kuweta, piasek, miski i suche dla kociąt)
załatw mi tylko ten duży transporter albo inną klatkę ;)

no i oczywiście odpowiednie leki itp. i co tam będzie potrzebne ;)
tylko, że w niedzielę najwcześniej ;) albo poniedziałek po południu (ale myślę, że niedziela będzie dobra 8) )
jeśli nie będzie miał kto ich do mnie przywieźć z lecznicy, to się wybiorę sama ;)
(tylko mi wytłumacz jak metrem (i dalej) dojechać ;) )

babcia coś marudziła, ze się kotami zajmuję, a nie nauką 8)
ale ogólnie powiedziała, że jeśli z mojego pokoju nie będą wychodzić, to mogę wziąć :D :lol:

(mama już wie 8) reszta rodzinki za pewne się dowie ;) )

-------------------------------

a co do przebiegu łapanki.... Kociareczka, na pewno osiem? a nie sześć? :wink:

no tak:
złapały się same kocury. :twisted: płakały przerażliwie, że "miały wolność i jajka" :roll: :lol: :twisted: i nie będą mieć :roll: :lol:

8 albo 6 + dwa kociaki, które idą do mnie na tymczas (domki stałe chętnie... ;) )

w piwnicy jest jeszcze karmiąca kocica z trójką, na razie zdrowych, kociaków. buraski prześliczne :)
będą do oddania za ok. 2 tygodnie (teraz jeszcze za małe) więc
POTRZEBUJEMY DOMKÓW TYMCZASOWYCH DLA NICH!!!

do złapania są jeszcze co najmniej 3 koty. wszystkie bure :? :twisted:
oczywiście mówimy tylko o jednym bloku :roll:

bo innych miejsc jest pełno - chociażby "kocia budka" - tam jest ich kilkanaście.
jeszcze kilka inncych bloków... tak wiec - roboty dużo ;)

jutro też łapiemy.
sprzęt mamy, ludzi mamy... nie mamy tylko samochodu!!!

Potrzebny kierowca, który dzisiejsze kocury (razem ze sprzętem) jutro odwiezie na miejsce (na anielewicza 26b) z lecznicy na ursynowie (ul. Polinezyjska). i jutro zawiezie nowe koty do tejże lecznicy (a potem by się przydał jeszcze ktoś, kto by je za kilka dni odebrał 8) )

bo kotów jest na co najmniej dwa samochody (dzis się wszystkie ledwo zmieściły, a jeden samochód miał w środku dużo miejsca :roll: ). jeden samochód (bo ten drugi, TŻta karmicielki to jeszcze muszę ustalić) byc moze będzie... ale to za mało ;)

hm... co by jeszcze tu napisać :roll: ;)
pomyślę i dodam później 8)
Ostatnio edytowano Pt wrz 07, 2007 20:51 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 07, 2007 20:22

*anika* pisze:a co do przebiegu łapanki.... Kociareczka, na pewno osiem? a nie sześć? :wink:

Sorrki, jestem zmęczona...

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Pt wrz 07, 2007 20:45

hmm... liczę transportery, ile mieliśmy :twisted: bo ja też nie pamiętam ile kocurów było :lol:
wiem, ze na pewno 6 kocurów, byc moze więcej ... ;)

został jeden pusty (mój), zapełnione były: z chyba Ferplastu: szare dno, czarne dno, wiśniowe dno (tam były kociaki), zielone dno... i chybe jeszcze jeden, ten rozwalajacy się, z ciemnozielonym dnem? był też ten wielki (ten co go jako klatkę dla kociaków biorę), ten Kociareczki bordowy, mój duzy szary... coś jeszcze? no... wygląda na to, że mamy 7 kocurów :lol: :twisted: jopop powie jak wróci :D

dzwoniłam do męża karmicielki (tego kierowcy 8) ) a więc:
- jutro po południu moze, ale nie wie jeszcze o której będzie miał czas :roll: :?
bo jakąś "robotę" (pracę w terenie ;) ) ma i nie wie, o której wróci. powiedział że być może o 16, moze o 20-stej... :roll: czyli konkretnie się nie da umówić... :roll:
ale jak już będzie mógł - to bardzo chętnie pozawozi gdzie trzeba ;)
(i wtedy zadzwoni do mnie, że już wolny jest)

hmm... tak więc:
chyba wszystko zależy teraz od Piotra 8)
mówiłeś, że możesz po południu, tak? ;) wiesz o której tak jakoś dokładniej? ;)
czy sie jutro okaże? :wink: 8)

bo mi to obojętne, jestem wolna chyba cały czas od 15-16'stej jutro... tylko dać znać na telefon, że mam wychodzić ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 07, 2007 20:46

Gratuluję udanej łapanki :)

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pt wrz 07, 2007 20:49

*anika* pisze:biorę kociaki! :D :lol:

:twisted:
super babcia, niech tak trzyma :D

a co do przebiegu łapanki.... Kociareczka, na pewno osiem? a nie sześć? :wink:

no tak, w sumie 8 kotów :)
6 dorosłych i 2 przecudne maluchy :P

no tak:
złapały się same kocury. :twisted: płakały przerażliwie, że "miały wolność i jajka"

:ryk:
szczególnie jeden bardzo przywiązany do swijego "skarbu" :wink:

w piwnicy jest jeszcze karmiąca kocica z trójką, na razie zdrowych, kociaków. buraski prześliczne :)

zgłaszać się, kto bure ciasteczka chce :D
Obrazek

w sumie nie ma o czym więcej pisać
poza tym że dużo :roll:
i bure 8)

i czekam co będzie jutro
(na dziś dosć;))

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt wrz 07, 2007 21:01

Aia pisze:

Obrazek

czy ja dobrze widzę (w piwnicy było ciemno) że to MARMURKI są??? 8O :love:

a nie "jakieś" burasy :twisted:
e, naprawdę, wyraźne duże cętki (moze to cętkowane będzie? nie takie "zwyczajne" bure? 8) ) i ułożenie marmurkowate 8) tak czy siak - cuda. :lol:

Kto chce? Kto chce! :D Chrupiące Ciasteczka, jeszcze ciepłe :twisted: prosto z pieca! :lol: :wink:
kto się skusi? :P nawet dowieziemy pod sam dom... za darmo! 8) :twisted:

do jednego dokładamy dwa gratis :twisted: :lol: :wink:

Aia pisze:w sumie nie ma o czym więcej pisać
poza tym że dużo :roll:
i bure 8)

no tak :twisted: :lol:

przeważały bure i marmurki...
złapał się jeden czarno-biały kocur, jeden biało-marmurkowaty, jeden marmurek, reszta chyba burych :twisted: :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 07, 2007 21:33

*anika* pisze:
Aia pisze:

Obrazek

czy ja dobrze widzę (w piwnicy było ciemno) że to MARMURKI są??? 8O :love:

a nie "jakieś" burasy :twisted:
e, naprawdę, wyraźne duże cętki (moze to cętkowane będzie? nie takie "zwyczajne" bure? 8) ) i ułożenie marmurkowate 8) tak czy siak - cuda. :lol:

Kto chce? Kto chce! :D Chrupiące Ciasteczka, jeszcze ciepłe :twisted: prosto z pieca! :lol: :wink:
kto się skusi? :P nawet dowieziemy pod sam dom... za darmo! 8) :twisted:

do jednego dokładamy dwa gratis :twisted: :lol: :wink:

więc mówisz że nakrapiane Ciasteczka :wink:

czyli Pieguski :twisted:

:love: tak czy inaczej :1luvu:

Aia

Post » Pt wrz 07, 2007 21:48

Aia pisze:więc mówisz że nakrapiane Ciasteczka :wink:

mmm.... uwielbiam Pieguski :lol:

hmm... może ktos im się blizej przyjrzał? :wink: Kociareczka?

hm... jesli te dwa (jedno to dziewczynka, z jopop gadałam, drugie jeszcze nie wiem) "wyparują" ode mnie w ciągu dwóch tygodni (kto pomoże w ogłoszeniach??? i sprawdzaniu telefonicznie domków? ja nie mam czasu...) to być może wezmę i tą trójkę :roll: :? jak nie będzie wyjścia... ale tymczasy nadal chętnie ;)

jopop, zrobisz im jakieś zdjęcia? (tym z lecznicy) bo ja na razie aparatu nie mam... chyba że w tygodniu do mnie Aia przyjdzie :twisted: :lol: (Aia, mogę Cię wrobić? ;) )
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 07, 2007 22:29

jeszcze jestem w lecznicy.

kocury z anielewicza pociete, ten duzy marmur na razie zostaje, pozbyl sie kompletu uzebienia. reszta do zabrania jutro.

kociaki to parka, chlopak ma zmetniale oko, troche to sie rozjasni, ale do konca raczej nie zejdzie. dziewczynka ma oczy niezle (tzn do wyleczenia), za to ma oczoplas, nie wiadomo od czego, na razie do obserwacji. oba na antybiotyku.

kocur z chomiczowki na stole, z nim zle, olbrzymie guzy w jamie brzusznej...:( slysze juz z operacyjnej, ze trzeba uspic:(

KIEROWCA jutrzejszy proszony o umowienie sie ze mna na ursynowie (1 samochod wystarczy, bierzemy tylko 7 transporterow i 2 lapki - przy okazji prosze o pomoc w wypuszczeniu wczorajszych kotow na powazkach, to przeciez blisko...

moj tel zna duzo osob, m.in. anika.

smutno mi.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt wrz 07, 2007 22:45

jopop pisze:jeszcze jestem w lecznicy.

kocury z anielewicza pociete, ten duzy marmur na razie zostaje, pozbyl sie kompletu uzebienia. reszta do zabrania jutro.

kociaki to parka, chlopak ma zmetniale oko, troche to sie rozjasni, ale do konca raczej nie zejdzie. dziewczynka ma oczy niezle (tzn do wyleczenia), za to ma oczoplas, nie wiadomo od czego, na razie do obserwacji. oba na antybiotyku.

ale panleuko można wykluczyć? (tak tylko pytam... przewrażliwienie)

można je zabrać do mnie w niedzielę? czy będą siedzieć dłużej na obserwacji?
jopop pisze:kocur z chomiczowki na stole, z nim zle, olbrzymie guzy w jamie brzusznej...:( slysze juz z operacyjnej, ze trzeba uspic:(

:( biedny... :cry:

jopop pisze:KIEROWCA jutrzejszy proszony o umowienie sie ze mna na ursynowie (1 samochod wystarczy, bierzemy tylko 7 transporterow i 2 lapki - przy okazji prosze o pomoc w wypuszczeniu wczorajszych kotow na powazkach, to przeciez blisko...

moj tel zna duzo osob, m.in. anika.

TŻ karmicielki (pani Joli) może, ale nie wiadomo o której, więc lepiej coś innego załatwić... (Piotr?)
bo on (TŻ p. Joli) równie dobrze moze być dopiero o 20-stej, a to chyba za późno na rozpoczynanie łapanki... :roll:

jopop pisze:smutno mi.

:(
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 07, 2007 23:01

*anika* pisze:
Aia pisze:więc mówisz że nakrapiane Ciasteczka :wink:

mmm.... uwielbiam Pieguski :lol:

ja też :mrgreen:
szczególnie Takie Pieguski :wink:
zresztą dużo ludzi uwielbia Pieguski, więc może sie ktoś poczęstuje 8)

jopop, zrobisz im jakieś zdjęcia? (tym z lecznicy) bo ja na razie aparatu nie mam... chyba że w tygodniu do mnie Aia przyjdzie :twisted: :lol: (Aia, mogę Cię wrobić? ;) )

pod jednym warunkiem dam sie wrobić :twisted:
że mi dasz ich skosztować :!: (w końcu te starsze tez z tego samego pieca wyciągnięte :lol: co małe Ciasteczka :wink: )

jak będzie trzeba to się jakoś dzień, dwa przed umówimy i pstrykniemy najładniejsze portreciki jakie sie da :)

Aia

Post » Pt wrz 07, 2007 23:09

Aia pisze:

pod jednym warunkiem dam sie wrobić :twisted:
że mi dasz ich skosztować :!: (w końcu te starsze tez z tego samego pieca wyciągnięte :lol: co małe Ciasteczka :wink: )

jak będzie trzeba to się jakoś dzień, dwa przed umówimy i pstrykniemy najładniejsze portreciki jakie sie da :)

ależ proszę bardzo 8)
kosztuj sobie do woli :twisted: :wink:
pochrupać też można :lol: 8)

ok, zobaczymy co z moim aparatem jeszcze (bo jest na targówku, chyba że jutro mi go ktoś przywiezie, ale i tak nie wiem, czy uda mi się to zgrać na tego mokotowskiego grata, co się komputerem miał nazywać :wink: więc chyba i tak lepiej Twoim aparatem 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 07, 2007 23:58

aniko - na razie nic nie wskazuje na panleuko, ale gwarancje to mozna na komputer dostac, a nie na kota i to uzywanego...

da sie je w kazdym razie oba trzymac jednoczesnie w garsci i nie zwiewaja:)

chyba jestem zmeczona troche... nie budzcie mnie za wczesnie...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

[poprzednia][następna]