Oficjalny wątek Pusi:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 05, 2007 14:39

Witam Pusię i Pańcia Pusi:)

A ja chciałam się odnieść do mięska...Ktoś tam napisał, żeby dać kotu miesko w ilości tyle co na łyżce stołowej. Moje kotki by mnie wtedy chyba wyśmiały. Tyle to one nosem wciągną :D
Ja moim daję po porcji około 70 g na raz. To za dużo? Może je przekarmiam...?
No i nie każdy kotek zje takie mięsko z przerostami. Moje jak tylko napotkają takie trudne do przememłania kawałki ze ścięgnami, to wypluwają po krótkiej walce i czekają aż pańcia pokroi albo wymieni na elegancki kawałeczek bez żyłek. No, ale może ja je zbyt rozpuściłam...

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Czw kwi 05, 2007 14:44

:twisted:

rozpuściłaś...
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Czw kwi 05, 2007 20:33

No to ja nie mówię o twardych ścięgnach, tylko takich miękkich żyłkach, błonach i miękkich chrząstkach. Takie coś, co duszone w gulaszu robi się kleiste i przeciętna jednostka ludzka wypluwa to z obrzydzeniem :twisted: Zresztą nawet na surowo jak drobno pokroić to koci ząbek da radę 8)
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pt kwi 06, 2007 11:42

Dzięki za odpowiedzi;) Za offtop się nie gniewam bo jest jeszcze w miarę, zresztą odbieram to jako komplement, wyrazy uwielbienia skierowane do MOICH wątków (tym samym i do mnie):D
Pusia już zdrowiutka, je normalnie. Na razie karmię ją tym świńskim Kitekatem wymieszanym z chrupkami bo nie miałem czasu polatać po mieście żeby czegoś normalnego poszukać. Ale po świętach zmieniamy dietkę. No i poeksperymentuję też z domowymi obiadkami, aczkolwiek już teraz na 100% wiem, że twardszego mięska (a już zwłaszcza chrząsteczek) Pusia nie zje. Słyszałem też, że kotom można podawać gotowane jajka.
Mam też z nią inny, delikatny problem, z którym nie mam pojęcia jak sobie poradzić:D Gdy jestem w domu - nie mam od małej ani chwili spokoju:] NON STOP domaga się brania na ręce, głaskania, miziania, smyrania itd;) Mój rekord ignorowania jej miaukania i zaczepiania łapką to jakieś 2 minuty o_O Dobrze wiecie, kto wygrał;)
W tym roku również spędzam z Pusią święta. U moich rodziców jest pies, u rodziców mojej kobity niestety też. W tym była szansa, żeby tego drugiego przetransportować gdzieś do rodziny (już nawet kupiłem oszołoma dla Pusi bo musiała by przemęczyć się w PKSie półtorej godzinki) jednak nie udało się.
No i to chyba tyle:) Razem z Pusią składamy forumowiczom świąteczne życzenia (chociaż ja tak naprawdę nie obchodzę świąt ale to szczegół;P). Pozdrawiam!

dalia
, twój kot jest rasy tej... eeee... mainkun (czy jak tam to się pisze)? Po prostu - przepraszam za słownictwo:D - zajebisty futrzak:) Z 15 minut gapiłem się na zdjęcia:)
Kocurek i pancurek, w jednym stali domu ^__^

niemozliwie_glupi

Od: Pon mar 26, 2007 16:32

Post » Pt kwi 06, 2007 11:54

Hmmm. Jest jedna rada na to abyś miał chwilę spokoju od Pusi - koci kolega lub koleżanka ale to może Ci się nie spodobać.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pt kwi 06, 2007 11:59

ja tam lubię off topiki, pozwalają podyskutować sobie na rózne tematy nie zakładając od razu 70 wątków...
dlatego nie przepraszam za off topiki :wink:

Niemożliwemu - życzonka z seca płynące: uważaj na jajka, bo ci pomalują... :twisted:
Pusi Odnalezionek: żeby zając przyniósł wołowinę...

zdrowych-wesołych
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Pt kwi 13, 2007 12:15

Hej hej!
Co tam u Pusi??
Zagladam codziennie,a tu żadnych wiadomości!
Obrazek

-KK-

Od: Wto gru 14, 2004 10:04

Post » Wto kwi 24, 2007 19:19

Witam!
Co u Pusi? Śledzę jej przygody od przebojowego pojawienia się na forum. Jest bardzo niestandardową panienką z własnymi poglądami na życie.
Pokaż się, Pusieńko :D

gossam

Od: Sob mar 17, 2007 19:09

Post » Wto kwi 24, 2007 19:33

Sorki, że nie pisałem, naprawdę nie mogłem. Cóż, Pusia dzisiaj miała (spóźnioną) sterylkę. SZYKAM DOBREGO PSYCHIATRY, MOŻE BYĆ PRYWATNIE!! Ludzie no... wszystkie krzesła w domu muszą leżeć, butami pozapychałem dziury za łóżkiem, okno zamknięte a mała - chociaż ledwie chodzi po zabiegu - nie daje mi chwili spokoju:( Gryzie szwy, włazi wszędzie tam, gdzie nie może i do tego gryzie mnie i drapie jak ją z tych miejsc zabieram albo chcę jej poprawić opatrunek... Ktoś tam kiedyś napisał, że czekają mnie przeboje i miał racje, a szwy będą zdjęte dopiero za 10 dni... 8O Ratujcie :/

niemozliwie_glupi

Post » Wto kwi 24, 2007 19:50

postaraj sie o kubraczek dla małej,nie bedziesz musial ja pilnowac i szwy beda bepieczne

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto kwi 24, 2007 21:21

A tak na szybko, to pójdź do sąsiadki niech ci da kawałek rajstopy, tu na forum znajdziesz przepis jak zrobić kubraczek 8)

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto kwi 24, 2007 21:32

Na razie 'kubraczek' zrobiłem z małego ręcznika, trzyma się nieźle i fajnie to wygląda :P Mam tylko nadzieję, że Puśka 'znormalnieje' w miarę szybko... albo ja dostanę świra :twisted:

niemozliwie_glupi

Post » Wto kwi 24, 2007 21:34

niemozliwie_glupi pisze:Na razie 'kubraczek' zrobiłem z małego ręcznika, trzyma się nieźle i fajnie to wygląda :P Mam tylko nadzieję, że Puśka 'znormalnieje' w miarę szybko... albo ja dostanę świra :twisted:

8) ale i tak ja kochasz 8)

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Wto kwi 24, 2007 21:35

:-)
Obrazek Obrazek Bazylek
Filipek [']
ok.15/11/2006-6/11/2009
Śpij Słoneczko...

http://www.kiciory.pl

agusiaw

Od: Wto lut 06, 2007 15:10