Gdańsk- piękne plażowe koty. Domki tymczasowe potrzebne

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 09, 2007 14:50

a jak slodko mruczala :D i nawet mnie odprowadzila. Przyjrzalam sie tez jej oczkom ale juz jest oki.
Ale i tak musze ja do weta zawiesc, bo cos mi tak niewyraznie wyglada.
Mam nadzieje, ze jutro mi sie uda, juz transporterek jest w bagazniku.
Moze ona juz wcale nie chce mieszkac na plazy.

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pt mar 09, 2007 15:10

dzidzia pisze:Moze ona juz wcale nie chce mieszkac na plazy.

:)
ciekawe gdzie one śpią
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt mar 09, 2007 15:19

Przy wejsciu na plaze są bary i sa piwnice. Pani karmicielka mowila, ze one spia w tych piwnicach. Zimą to nie wiem jak one wytrzymują. W tym roku zima byla lagodna, ale jak są siarczyste mrozy to nie wiem co te koty robią.

dzidzia

Post » Pt mar 09, 2007 16:05

na szczęście założyłaś im wątek, może uda się znaleźć domy choć dla kilku kotów
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pt mar 09, 2007 21:36

wibryska pisze:na szczęście założyłaś im wątek, może uda się znaleźć domy choć dla kilku kotów

i wykastrować je, aby ich nie przybywało...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt mar 09, 2007 21:39

Oby. Ja juz postanowilam zająć sie miziastą kicią. Zobaczymy co bedzie u weta. Moim zdaniem ona potrzebuje w tej chwili pomocy najbardziej. Narazie mam dla niej robocze imie Basia :) Jezeli ktos ma lepsze propozycje to chętnie poslucham, wlasciwie przeczytam :D
Tak wygląda
Obrazek

Bede miala trzy koty, tymczasowo, Basia szuka caly czas domku stalego :!: Bede miala trzy koty 8O 8O 8O
Obrazek
Obrazek

dzidzia

Post » Pt mar 09, 2007 22:40

jest już pierwsza aukcja

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=57328

zapraszam do licytacji, a ciąg dalszy nastąpi :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt mar 09, 2007 22:54

Kochana jestes Aga, Wibryska jest kochana i wszyscy, ktorzy zainteresowali sie losem tych kotow. Jak mowilam ide z Basią (kicia biala w czarne laty) do weta i nie wiem ile mnie to bedzie kosztowalo, wiec narazie w aukcji nie bede brala udzialu. Ale koszt leczenia Basi biore w calosci na siebie. Polubiłam tą kicie.

Apeluje o domki dla kotkow z plazy, na pewno chcialby miec domki, zarelko, opieke, przeciez na starosc nie bedzie im mial kto podac "szklanki wody".
Obrazek
Obrazek

dzidzia

Post » Pt mar 09, 2007 22:57

Myślę, że kastrować i szukać domków można równolegle. Nie wiem, w jakim stanie jest Basia, ale może będzie można zrobić jej zabieg (na dobry początek akcji) :) ? Poza tym z wiadomych powodów ;) nie jestem zwolenniczką oddawania niekastrowanych dorosłych kotów.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt mar 09, 2007 23:10

Pewnie ze mozna szukac i kastrowac, jak najbardziej. I tak zrobimy. Chyba zrobie na kociarni wątek dla tych dlugowłosych. Ale sama ich nie dam rady zlapac :? To takie cwaniary. Jak bylo zimno to same przychodzily, teraz slonko, cieplutko to mnie maja w d...
Co za charaktery :!:
Obrazek

dzidzia

Post » Pt mar 09, 2007 23:15

któraś z dziewczyn pisała w wątku wcześniej, że służy klatką- łapką ;) Myślę, że warto też poprosić o pomoc karmicielki :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt mar 09, 2007 23:28

Najpierw zajme sie Basią, ujela mnie swoja przymilnoscia i tym mruczeniem. Dobrze jej bylo na rekach. :)
Ale dzis nawet nie mialam czasu zdjec zrobic wpadlam na plaze na chwile, zarelko dalam kotom pomizialam Basie, na szczescie synek dal sie przekonac ze nie bedziemy dzis przekopywac plaży łopatą, pozniej jechalismy na spotkanie z klientem, potem szybko do domu sprzatanie, obiadek ugotowac, pranko wstawic, zajrzec na miau, az mnie plecy dzis bolą, no coz starosc nie radosc :lol:
Obrazek

dzidzia

Post » Pt mar 09, 2007 23:31

to ja mam dużo mniej zajęć, a wysiadam :( i w swoim wieku za staruszkę nijak nie mogę uchodzić- cóź, nic mnie nie usprawiedliwia ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt mar 09, 2007 23:40

Ja marze o jednym wolnym dniu :lol: Ale to niewykonalne, moj TZ chyba by umarl. On w ogole nie radzi sobie z obowiazkami. Jak wyjde czasami wieczorem do sasiadki na herbatke to za godzinke jest dzwonek i "chodz do domu bo ja z mlodym nie wyrabiam".

Mam nadzieje ze Basia nie bedzie bardzo chora i na jednej wizycie sie skonczy.
Obrazek

dzidzia

Post » Pt mar 09, 2007 23:54

ja jeszcze nie mam dzieci (stara 22 letnia baba ze mnie ;) ) , ale przytłaczają mnie studia i praca...

a za Basieńkę obydwoje z Ozypersem trzymamy kciuki :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]