Chora wątroba Kuby tak sobie - znowu białko w moczu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 29, 2010 20:31 Re: Chora wątroba Kuby tak sobie - znowu białko w moczu...

Kuba się trzyma całkiem nieźle, nie licząc lekkiej demencji, objawiającej się tym, że myli mu się posłanko z kuwetą :( Na szczęście zabezpieczam je podkładem higienicznym, więc nic się strasznego nie dzieje.
Reszta - różnie, przeszliśmy gronkowca złocistego w uszach (u czterech kotów, tylko Kuba się nie załapał), niby go wytłukliśmy (posiewy jałowe), ale uszy nie są jeszcze OK. Od sierpnia leczymy eozynofile w lewym oku Dymka - jesteśmy na półmetku kuracji. W międzyczasie walczyliśmy z bogatym życiem wewnetrznym (nicienie) moich kotów. Do tego, poza syjamami, wszystkie koty strasznie potyły - 1 października zaczynamy wielkie odchudzanie :mrgreen:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw wrz 30, 2010 15:16 Re: Chora wątroba Kuby tak sobie - znowu białko w moczu...

No, to masz co robić. Trzymam kciuki za sukcesy w leczeniu i odchudzaniu :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pt mar 15, 2013 13:49 Re: Chora wątroba Kuby tak sobie - znowu białko w moczu...

To stary wątek..pewnie już nikt tu nie zagląda?
Obrazek

Iwooona

Od: Śro paź 10, 2012 12:24

Post » Pt mar 15, 2013 17:49 Re: Chora wątroba Kuby tak sobie - znowu białko w moczu...

Nie zaglądam, bo wątroba Kuby OK (już nie bierze żadnych leków), a na białko w moczu nikt nic nie wymyślił (nerki dokładnie przebadane - wszystko OK).Kuba 21 marca skończy 14 lat. Schudł i stetryczał trochę, ale radzi sobie :wink:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt mar 15, 2013 18:17 Re: Chora wątroba Kuby tak sobie - znowu białko w moczu...

Amico- gdzie zakupowałaś ornipural? Mój kot ma problem z wątrobą i nie ma żadnej poprawy po hepatiale forte i zentonilu. Wetka przepisała mu wczoraj Ursofalk..trochę boje sie podawać mu ten lek, bo miałam sygnały od forumowiczki ,ze jej kot miał po nim rozwolnienie jedynie i żadnej poprawy. Lek nie jest tani, u nas 150 zł i dopiero jutro będę go miała. :(
Obrazek

Iwooona

Od: Śro paź 10, 2012 12:24

Post » Pon kwi 15, 2013 23:10 Re: Chora wątroba Kuby tak sobie - znowu białko w moczu...

Amica pisze:.Kuba 21 marca skończy 14 lat. Schudł i stetryczał trochę, ale radzi sobie :wink:

Nie ma co narzekać, piękny wiek ale nie będę wskazywać palcem KTO na to pracuje przez te 14 lat. :1luvu:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Nie kwi 03, 2016 0:06 Re: Chora wątroba Kuby tak sobie - znowu białko w moczu...

Moja kotka ma powiekszona watrobe, wodobrzusze, zalane woda pluca, jeszcze nie wiadomo co to za choroba, rak, fip..a ja na watrobe mam jej dawac tylko ornitil..

anima88

Od: Wto mar 31, 2015 19:53

[poprzednia]