Biedne wiejskie koty-minęła setka prosimy o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 11, 2006 12:52

Taaa :( nie siedzę Kochani z założonymi rękami jeśli chodzi o dukację dzieci wiejskich.Poprosiłam nauczycielkę przyrody o możliwość przeprowadzenia pogadanki z dziecmi na temat właściwej opieki nad zwierzętami.Zaprosiła mnie na lekcję którą prowadziła.Koszmar.Spotkało się to z niezadowoleniem rodziców :? Mieli pretensję o to że ich dzieciaki przeze mnie wręcz ogłupiały i mam się od nich trzymać z daleka :( Dzieciakom też sie oberwało za to że słuchają głupiej baby czyli mnie i że proszą rodziców o regularne karmienie kotów.No tak taka mentalność :( Kot jest po to żeby łapał myszy a jak się nażre to się rozleniwi i po co trzymać darmozjada.Zwróciłam uwagę dziecku sąsiada,mały taki ale patykiem lał ile wlezie małego kota.Sąsiad na na mnie:ty głupia babo! a co ma w tyłek tego śmierdziela pocałować?Najchętniej pewnie powiedziałby dziecku:nie bij kotka bo się spocisz.Tak zwierzęta na wsi są traktowane użytkowo to fakt,ale jak tak popatrzę na niektorych ludzi to wydaje mi się że dzieci może kochają ale też się słyszy niestety że trzeba mieć dużo dzieci bo będzie dużo rąk do pracy. 8O .Za to że wiejskie dzieci i nie tylko wiejskie traktują źle zwierzęta obwiniam ich rodziców.Dziecko nie rodzi się złe.Tylko od nas dorosłych zależy jak w przyszłości będzie traktowało ludzi i zwierzeta.Na wsiach potrzebna jest edukacja bo na razie jest kiepsko.W większości ludzie myślą o tym co może im zwierzę dać nie otrzymując wiele w zamian :(

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon gru 11, 2006 22:33

mam wrażenie, że mimo wszystko najgorsze jest znęcanie i uczenie znęcania, tak jak opisany ojciec małego potworka, bo takiego z normalnego dziecka stworzył, a dzieciak nie ma lepszych wzorców :(
masz rację, dziecko nie rodzi się złe...
na szczęście nie wszędzie tak jest, nawet jeśli pies czy kot jest po trosze "pracownikiem", np. znajomy mojej mamy (mieszka na wsi) bardzo kocha koty i psy, dba o nie niemal "po miastowemu" (nie umiem tego lepiej określić :oops:), a jednocześnie "używa" kotów do czyszczenia gospodarstwa z myszy, a psów do pilnowania... źle u niego nie mają :)
natomiast zaniedbywanie, tak jak opisujesz- do cnót nie należy :(
Ostatnio edytowano Pon gru 11, 2006 22:35 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon gru 11, 2006 22:35

Kociama, to, co piszesz, przeraza mnie :( jedno jest pewne, ze wlasnie dzieci nie rodza sie zle, lecz ucza sie tego zla od rodzicow. Ale w ten wlasnie sposob idzie w swiat kolejne pokolenie bezmyslnych sadystow. A dla Ciebie kociamo, wielkie wyrazy podziwu i duzo cieplych mysli za to co robisz - np. taka pogadanka dla dzieci. Pomysl byl rewelacyjny, tylko niestety szokujaca jest dla mnie reakcja rodzicow. Trzymaj sie i nie bierz do serca tego o "glupiej babie", na pewno nikt myslacy i o wrazliwym sercu tak o tobie nie mysli.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon gru 11, 2006 22:37

rozumiem, że to było do Kociamy ;) Oczywiście zgadzam się w 100% :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon gru 11, 2006 22:49

Nio ;) strasznie mi dzis muli i nie zauwazylam ze sie dopisalas. Ale juz poprawilam.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon gru 11, 2006 23:04

spoko, domyśliłam się, że raczej nie przeraża Cię postępowanie opisanego przeze mnie pana Pawła ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon gru 11, 2006 23:35

XagaX ucieszyła mnie wiadomość że znajomy Twojej Mamy mieszkajacy na wsi bardzo dobrze traktuje zwierzęta :D.Twoje wsparcie i takie miłe informacje podnoszą mnie na duchu :love:

Kociama

Post » Pon gru 11, 2006 23:39

Kociama pisze:XagaX ucieszyła mnie wiadomość że znajomy Twojej Mamy mieszkajacy na wsi bardzo dobrze traktuje zwierzęta :D.

Mama twierdzi, że wbrew pozorom sporo jest takich "Pawłów", tylko łatwiej zauważamy to, co złe... ;)
Twoje wsparcie i takie miłe informacje podnoszą mnie na duchu :love:

Bardzo się cieszę :D także z tego, że mogłam Cię przez forum poznać- robisz mnóstwo dobrej roboty! :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon gru 11, 2006 23:51

skaskaNH tak tutaj niestety rośnie następne pokolenie sadystów.Nie chciałam nikogo zmartwić tym co piszę :(.Wiesz czasem opadam z sił,ale zaraz potem się podnoszę.Ipowiem wam coś dziewczyny ja się łatwo nie poddaję :twisted:Z następną pogadanką udaję się do przedszkola :D A Twoje ciepłe myśli skierowane do mnie dodają mi naprawdę wiele siły.DZIĘKUJĘ :love:

Kociama

Post » Pon gru 11, 2006 23:57

Ode mnie też duuuuużo ciepłych myśli, i od Ozypersa też! :D A nie ma w Twojej okolicy żadnej szkoły tzw. ponadpodstawowej? Do takich "większych dzieci" (fajnie to brzmi, ja niecałe 2 lata temu zdawałam maturę, choć później niż zazwyczaj się zdaje to jednak) lepiej dotarłyby rzeczy związane z np. tematyką okołokastracyjną i może one by swoje dzieci już inaczej wychowywały :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon gru 11, 2006 23:57

:( Tak się ucieszyłam bo chciałam wysłać smska na zwierzaki Canis,dlaczego nie można wysłać z sieci Era :?: :(

Kociama

Post » Pon gru 11, 2006 23:58

Kociama pisze::( Tak się ucieszyłam bo chciałam wysłać smska na zwierzaki Canis,dlaczego nie można wysłać z sieci Era :?: :(

Zapytaj operatora :( Ale może znasz kogoś, kto ma telefon w Plusie/SimPlusie/Samych Swoich i kocha zwierzęta? :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto gru 12, 2006 0:09

No to gratuluję tej zdanej matury :D Tak w najbliższym mieście jest parę szkół ponadgimnazjalnych :) Wiesz pomyślę o tym bo naprawdę warto :D Dzięki i wielkie mizianki dla Ozypersa :flowerkitty: :D

Kociama

Post » Wto gru 12, 2006 8:30

Mieszkałam na wsi przez pare lat i niestety dołączę się do głosu wołającego o pomstę do nieba - z niewielkimi wyjątkami to sama tępota i ciemnogród! I nie tylko to się odnosi do kotów (które dla zabawy można psem poszczuć....) - mój sąsiad miał kunę na strychu. To zwierzątko nic mu nie robiło, sąsiad nie miał kur ani gołębi , które mogłyby się stać potencjalną ofiarą kuny. Ale dla zasady założył w zimie wnyki (!!!!!!które są przecież nielegalne, z tego co sie orientuję!!!!!). Kuna się złapała akurat kiedy wracałam ze szkoły - i co zobaczyłam...? Kunę, która próbując się wyrwać z siedeł rozszarpała sobie nóżkę do kości, cierpiącą, zakrwawioną i sąsiada stojącego nad nią za wyrazem wielkiego zadowolenia na twarzy....Na moje prośby by chociaż skrócił cierpienia zwierzęcia odpowiedział: "Niech zdycha powoli bydlak jeden!".......
Panująca wokół znieczulica ludzka jest po prostu porażająca.....i powiem Wam, że w mieście wcale nie jest lepiej.....
Dlatego też Kociamo jeszcze raz powtarzam - to co robisz dla naszych "braci mniejszych" jest wspaniałe!!!
Obrazek Tosia Obrazek Kaziu

Nikajka

Od: Pt lis 03, 2006 17:22

Post » Wto gru 12, 2006 10:23

Tak Nikajko :( ciemnogród,zabobony otaczają mnie zewsząd.Czasem mam ochotę opowiedzieć o tym co się tu dzieje ze szczegółami.Mąż mi powiedział że każdy kociarz ma jakieś problemy i żebym może nie martwiła Was na forum tymi złymi informacjami.Wiesz chciałabym się też pochwalić tutaj swoimi pociechami,ale mogę zdjęcia robić tylko kamerką internetową czy jak to się nazywa :oops: i nie wiem czy takie zdjęcia też można tu wkleić. :) ciemnogród się kłania

Kociama

[poprzednia][następna]