Zostaje u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 22, 2006 15:43

W sumie nick kalejdoskop wiele o niej mówi :-) zmienia się jak tenże i zmienne są jej potrzeby :-)
Obrazek

modliszqa

Od: Pon paź 16, 2006 18:50

Post » Nie paź 22, 2006 18:42

Slonko_Łódź pisze:w Jej zdjęciach w fotosiku są też banery na małego czarnego psiaka i schronisko w Zgierzu.... Czyli chyba ma jeszcze inne nicki....
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b9 ... 3b7f7.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af0 ... 990d7.html
i masa rzeczy- pewnie na aukcje... Może ktoś pozna...

Uuu, niedobra Panda, wykasowała wszystkie zdjęcia oprócz zdjęć dzikiego kocura RIO ze świerzbem pędzonym na Royalu... :twisted: ...

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Nie paź 22, 2006 19:19

Magija pisze:ja ze swojej strony widzę jedno rozwiązanie
Kalejdoskop wrzuca tu wyciagi z konta i rozlicza się z pieniędzy, inaczej sprawa zostajke zgłoszona na policję

Jestem za!Żeby więcej nikogo nie oszukała :evil:
Obrazek

czarna_agis

Od: Czw wrz 07, 2006 23:14

Post » Nie paź 22, 2006 19:53

Mysia pisze:
Slonko_Łódź pisze:w Jej zdjęciach w fotosiku są też banery na małego czarnego psiaka i schronisko w Zgierzu.... Czyli chyba ma jeszcze inne nicki....
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b9 ... 3b7f7.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af0 ... 990d7.html
i masa rzeczy- pewnie na aukcje... Może ktoś pozna...

Uuu, niedobra Panda, wykasowała wszystkie zdjęcia oprócz zdjęć dzikiego kocura RIO ze świerzbem pędzonym na Royalu... :twisted: ...

Szkoda, chciałam obejrzeć... :wink:

Mnie się sytuacja po raz pierwszy wydała dziwna, gdy Kalejdoskop wystawiła na aukcję jakąś kartę do telefonu za 200 złotych... :roll:
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Nie paź 22, 2006 20:02

jeszcze się okaże na końcu, że rzeczy kradzione były i to już będzie kompecik....
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Nie paź 22, 2006 20:11

ehhh :twisted:

a mi się wydał(a) podejrzana gdy napisała ze chce za wysyłkę zwykłego "fantu" (zabrzmiało teraz dwuznacznie) z poczty polskiej 6 zł i to napisałam nieraz tam, ze jest to za droga wysyłka - papeteria na Rio (o ile istnieje taki kot :roll: )
upierała sie ze inaczej sie nie da, mimo ze kilka osob tez pisało ze tak sie robi - zapakowane pudełko jako list polecony za góra 4 zł, uznałam ze chce zarobic na przesyłce i od tej pory nawet nie wchodziłam na te aukcje, zwyczajnie sie bałam :?

edit - 6.50 zł a nie 6.00 zł

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50 ... =papeteria
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Nie paź 22, 2006 20:45

Kalejdoskop napisała posta w tym wątku kiedy zostały jej postawione zarzuty. Ale post ten dotyczył jedynie aukcji. Żadnych wyjaśnień w kwestii wydawania pieniędzy z aukcji i istnienia Rio.
Nie chciała pomocy Magiji i Słonka, jedynie dobrą karmą uzdrowiła dwa koty będące "w opłakanym stanie", a potem niespodziewanie szybko znalazła jednemu dom, a drugiego zostawiła u siebie...
Ponadto tych aukcji wystawiła jakby trochę za dużo, biorąc pod uwagę fakt, że zbierała jedynie na jedzenie dla jednego kota...
Obrazek

Amy

Post » Pon paź 23, 2006 1:16

Otóż rozjaśnię Wam trochę sytuację. Znam kalejdoskop osobiście. Na dogo jest zalogowana jako panda1989. Od dawna marzy od rodowodowym collie i hodowli. Rodzice powiedzieli, że na szczeniaka sama musi sobie uzbierać, to ok 1500-1800zł. Więc robi co może. Na dogo wystawiała przedmioty, pisząc tylko "na collie". Wszyscy dobrzy ludzie myśleli, że na bedomne collie i kupowali. W końcu zalogowała się na dogo jako szczeniorek i zaczęła podbijać aukcje pandy1989, czyli swoje. Wtedy nie wytrzymałam i powiadomiłam o tym Moriaaa. Napisałyśmy do modów. Panda skruszona napisała do Moriiii, że pomaga bezdomnym zwierzątkom,które dokarmia,że potrzebuje na karmę dla nich i że rozliczy się co do zarobionych pieniędzy. Następnie była cisza. Ostatnio panda napisała mi na gg, że za kasę kupiła karmę kotom i oddała ją pani, która je dokarmia i że zrezygnowała już ze szczeniaka collie. Powiedziała też, że żałuje tego co robiła, że wystawiła teraz aukcję dla tego Rio i żebym nie nasyłała czasem na nią ludzi, bo teraz naprawde chce pomagać. Podziękowała mi też, że jestem takim dobrym człowiekiem... Teraz wiem, że to było mydlenie oczu. Dziś znalazłam usuniętą aukcję na dogo założoną przez Wesoły Psiak i trafiłam tutaj z linka. Jestem wstrząśnięta. Ta 17-letnia dziewczyna po prostu wyłudza pieniądze, szok........
Obrazek

katya

Od: Pon wrz 04, 2006 21:08

Post » Pon paź 23, 2006 8:14

8O :(
brak mi słów...

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon paź 23, 2006 10:51

:twisted: Dopiero 17-letnia a już tak potrwfiła "zarobić" co to będzie dalej. Nie znam sie na tym zupełnie, czy można coś konkretnego z tym zrobić? Ale chyba taki czyn - to jest przecież wyłudzenie - jest karalny.
Dziewczyny jestem pod wrażeniem nalezy Wam się pochwała za czujność - uważam, że bardzo szybko się zorientowałyście.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon paź 23, 2006 12:44

Jakiś czas temu brałam udział na Allegro w aukcji na schronisko w Zgierzu,jakaś dziewczyna wcześniej też pisała,że Kalejdoskop prowadziła "aukcję" na schronisko w Zgierzu.
Mam nadzieję,że nie wpłaciłam oszustce.
Czy ktoś może podać mi na priv jej dane?? ( może to akurat był uczciwa Aukcja kogoś innego,ale wolę się upewnić ).
Pozdrawiam

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Pon paź 23, 2006 13:29

kurde... ja tez jej wplacilam kase...
to naprawde oszustka??

wrrrr... juz sie zabieram za czytanie calego watku
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Pon paź 23, 2006 16:44

Czyli jednak... :roll:
Obrazek

Amy

Post » Pon paź 23, 2006 17:17

kur...
mam dane dziewczyny i telefon
czy ktoś z osób, które nie dostały swoich zakupionych rzeczy chciałby to zgłosić na policję?
To jest wyłudzenie, jak na dogo się nie udało to przyszła tutaj, ciekawe ile jeszzce osób w ten sposób naciągnie...
Najsmutniejsze w tym wszytskim jest to, ze zanim ktoś później komuklowiek pomoze najpierw zastanowi się 100 razy i wiele naprawdę potrzebujących osoób tej pomocy nie otrzyma.
Brak mi słów poprostu.
A rodzice czasami nie chcieli by się dowiedziec prawdy w jaki sposób dziecko zbiera na wymarzonego psa?
Kalejdoskop?
Mam ich powiadomić?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon paź 23, 2006 17:19

Ale się porobiło. Dla mnie to kara, że skusiłam się na płyty o sztuce Europy, potrzebne mi na lekcje. Pierwszy raz nie przeczytałm nawet wątku kota, na którego zbierała. Płyty co prawda mam, ale mogłam pomóc potrzebującemu kociakowi, a nie oszustce. Dziewczyny, marnujecie się, do pracy w dochodzeniówce się nadajecie! Brawo!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

[poprzednia][następna]