Fumka - bardzo dzielna - już po sterylizacji!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 09, 2006 18:28

Jak te koty szybko rosną - no, no... 8)
Piękna z niej wyrosła Kocica. A ja pamiętam ją jako malenkiego szkrabika.
Gratuluję Wam :D

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Czw lis 09, 2006 18:33

Dziękuję za kolejne zdjęcia panny królewny Fumki. Odnoszę wrażenie, że Fumka jest coraz piękniejsza i coraz bardziej wymiziano-wygłaskana przez Was. :wink: :D
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Czw lis 09, 2006 19:09

Nam też się wydaje, że jest coraz piękniejsza :D i strasznie szybko rośnie 8) I ma takie puszyste futerko (chyba na zimę jeszcze bardziej je napuszyściła :lol: )
A tu jeszcze jedno zdjęcie sypialniane, popołudniowa drzemka 8) :
Obrazek

kamsi

Od: Pt lip 14, 2006 15:02

Post » Pt lis 17, 2006 20:18

Jako że Fumka rośnie z dnia na dzień, a ja znowu (cóż za rozpusta :D ) akurat mam aparat przy sobie, to postanowiłam radośnie uzupełnić wątek jeszcze dwoma zdjęciami, bodaj z przedwczoraj. Pozycja parkietowa widoczna poniżej to najczęstsze ułożenie futrzastego diabła, kiedy ten odpoczywa przez chwilę po zabawie albo po prostu dzikim, zapamiętałym bieganiu po całym mieszkaniu :twisted: . Diabelskość futrzastego diabła potwierdzają świecące się ślipia z pierwszej fotki 8) :
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiamy :D

kamsi

Post » Pt lis 17, 2006 23:17

kamsi pisze:Diabelskość futrzastego diabła potwierdzają świecące się ślipia z pierwszej fotki 8)

Latem widziałam dymnego kociego aniołka, a tu mówisz, że futrzasty diabeł? 8O :lol:
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Pon lis 20, 2006 16:22

Hana pisze:
kamsi pisze:Diabelskość futrzastego diabła potwierdzają świecące się ślipia z pierwszej fotki 8)

Latem widziałam dymnego kociego aniołka, a tu mówisz, że futrzasty diabeł? 8O :lol:

Ale za to cóż to jest za diabeł! I do tego dymnym kocim aniołkiem bywa równie często :lol: Jako diabeł to jak się czasem rozpędzi, że ho ho! Ostatnio startując z akordeonu (waga ok. 18 kg z futerałem) tak się energicznie odbiła łapkami, że go przewróciła 8O :twisted: Na szczęście akordeonowi (zasługa futerału) nic się nie stało :D Fumka ma tak bogatą osobowość, że nie tylko diabelskość i anielskość, ale też wiele innych określeń by nie wystarczyło, żeby ją w pełni opisać! Przede wszystkim jest szalenie inteligentna i jest sobie futrzastym diabłem lub dymnym aniołkiem całkiem świadomie, tego jesteśmy pewni :D

kamsi

Post » Czw lis 23, 2006 23:37

Pięknota nadzwyczajna z tej Waszej Fumki! :love: No, ale ja tam jestem zadeklarowaną "za-dymniarą", więc na obiektywizm nie liczcie :wink: :lol: . Fumeczka jakby ciut jaśniejsza niż mój Gulasz, choć może to tylko kwestia oświetlenia. A powiedz kamsi, czy jej futerko też jest takie jedwabiście miękkie i delikatne w dotyku? Zdarzyło mi się głaskać w życiu dwa dymne koty, Gulasza i koteczkę z opolskiego schroniska, i obydwa miały wyraźnie bardziej miękką i delikatną sierść niż pozostałe kociaste. A Bigos to w porównaniu do Gulasza niemal szorstkowłosy jest... :roll:
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Pt lis 24, 2006 6:34

Domino, dymniaczki po prostu są jak jedwab :lol: , mój Azor faktycznie wypada w porównaniu z Kiwaczkiem i Wegą jak terrier :wink: , zresztą z charakteru też :lol:.
Fumcia :love:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt lis 24, 2006 17:22

Domino76 pisze: Fumeczka jakby ciut jaśniejsza niż mój Gulasz, choć może to tylko kwestia oświetlenia. A powiedz kamsi, czy jej futerko też jest takie jedwabiście miękkie i delikatne w dotyku?

Tak, właśnie ma cudownie mięciutkie futerko, nawet myślałam, czy to nie wynika tylko z tego, że jest jeszcze młodziutka, ale skoro to reguła u dymniaczków, to cudownie :D Teraz na zimę chyba jeszcze bardziej porosła futrem i ma taką rewelacyjną, delikatną, bardzo jasnoszarą (ku bieli aż) futrzaną podszewkę pod ”właściwym” futerkiem :love:
A co do jasności, to zdjęcie pewnie nigdy nie odda właściwej barwy kociej, ale chyba Fumka rzeczywiście inaczej jest niż Gulasz przydymiona. :)

kamsi

Post » Pon lis 27, 2006 22:59

Ja poproszę więcej zdjęć pięknej panny! :D
No i więcej kocich historii typu notka zatytuowana "yyyyyyy"... :lol:
Dla niezorientowanych - kamsi pisała o tym w wątku gattary, na stronie 25. :D
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Wto lis 28, 2006 8:47

Domino76 pisze:Ja poproszę więcej zdjęć pięknej panny!

Popieram w 300-tu procentach :). Fotki, fotki!!!
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Wto lis 28, 2006 17:11

Śliczna kotka.
Obrazek
Skarpetka, Suzy, Nimfa, Szczęściarz

kajka.14

Od: Pt paź 06, 2006 21:55

Post » Wto lis 28, 2006 19:13

piękna kicia

mysza_7

Od: Wto lip 18, 2006 17:35

Post » Czw lis 30, 2006 15:35

Bardzo dziękujemy wszystkim odwiedzającym nasz wątek, strasznie lubimy mieć gości :D
Fotek dziś żadnych nie dałam rady przytransportować, ale ciągle na bieżąco powstają nowe, więc niebawem je przyniosę.
Wiadomość z ostatniej chwili: Fumka rozumie po lwiemu 8) Oglądaliśmy całą rodziną program o dzikich kotach na Animal Planet, Fumka zerkała ze swojej budki, wtem na ekranie stanął lew, który po kilkakroć zaryczał - a Fumka wyskoczyła z budki, podbiegła do telewizora, wspięła się na tylne łapki i zamiauczała serią krótkich miauknięć 8O 8) Najwidoczniej coś mu odrzekła :D
Dostała od nas pseudonim Mała Sza, który wziął się od wcześniejszego jej pseudonimu Sza Sza (skrót od Szary Szaleniec :twisted: ), co skojarzyło mi się z filmem ”Wielki Szu” :D

kamsi

Post » Czw lis 30, 2006 15:39

kamsi pisze: Fumka rozumie po lwiemu 8) Oglądaliśmy całą rodziną program o dzikich kotach na Animal Planet, Fumka zerkała ze swojej budki, wtem na ekranie stanął lew, który po kilkakroć zaryczał - a Fumka wyskoczyła z budki, podbiegła do telewizora, wspięła się na tylne łapki i zamiauczała serią krótkich miauknięć 8O 8) Najwidoczniej coś mu odrzekła :D

prosze jaka mądra kocica :D moj kot jak słyszy w telewizji płaczace dziecko to probuje wskoczyc do telewizora albo szukac dziecka za telewizorem, :roll: :roll: nie wiem czy to oznaka mądrosci u mojego kota :evil: :wink: :wink: sliczna panienka :D

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

[poprzednia][następna]