Niebieskooka syjamka Thaiunia ma dom :)).

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 10, 2006 8:24

Jak sie czuje zezowate szczescie? Szkoda, ze Miamor nie smakowal, moje go zjadly z wyciem i piskiem
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lip 10, 2006 8:24

jak nasza piękniusia sie czuje??
kurcze zakochuje sie...bo biedy mają u mnie wieksze szanse...
Obrazek

amelka

Od: Śro sty 04, 2006 13:05

Post » Pon lip 10, 2006 8:39

Dzień Dobry,

Obrazek

Dla nasz nie za dobry, Thai nic nie zjadła przez noc :( , na szczęście nie zwymiotowała wczorajszych pięciu kawałków jedzonka. Rano zastałam miseczkę z jedzonkiem przewróconą do góry nogami. :?
Dzisiejsze próby namówienia jej do zjedzenia czegokolwiek nie powiodły się, po pracy idziemy do dr Ewy.
Już nie wiem, co jej mogę jeszcze dać, suche rożne jest blee, wołowinka i kurczak też są nie dobre, puszeczki są blee, wczoraj już zrezygnowana kupiłam saszetkę Whiskasa to panna raczyła zjeść pięć kawałków :roll: . Karmienie na siłę chyba odpada, chciałam jej podać wczoraj rano siemię lniane po tym jak zwymiotowała wszystko w nocy, ale skończyło się to ranami drapanymi i gryzionymi. :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon lip 10, 2006 11:52

Oj, oj Ty się panienko nie wydurniaj z tem jedzeniem bo jak Cię Ewa w obroty weżmie ..... lepiej jedz sama.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pon lip 10, 2006 15:56

Pięknotka ma humorki? :evil: Może przeżywa upały - moje koty też nie za chętne do jedzenia ale dla nich to dobrze. A może była karmiona bardziej domowy pokarmem - biały serek, może mleko (niestety) albo inne ludzkie skrawki.
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pon lip 10, 2006 16:26

WIdizałam ślicznotkę w lecznicy0 na żywo jest jeszcze cudniejsza niż na zdjęciach :D

Iwciu, a może Convalescence by wypiła?
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Pon lip 10, 2006 17:43

saskia pisze:Iwciu, a może Convalescence by wypiła?

Właśnie, może by jej papkę zrobić i podać z łyżeczki albo z palca? Może chociaż troszkę wyliże tego, a to już coś...
Ja tak moją kicię trzymałam przeszło miesiąc na convalescence - wymiotowała każdym stałym pokarmem. Wymioty jej przeszły, a convalescence uratował nas przed ciągłymi kroplówkami...
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Pon lip 10, 2006 19:32

Oj mokkunia Kicia jest Sliczna i tak kocham syjamki ale po Snowym nie wiem czy mam na tyle cywilnej odwagi aby sie zdecydowac na kolejnego kota,chociaz syjamki sa moja miłoscia :(
Obrazek

andrzej

Od: Wto sie 17, 2004 11:51

Post » Pon lip 10, 2006 20:28

Kicia nic nie je?
Ciekawe czym ja karmili ?
A moze surowej wołowinki?
Ja tym Tajka przekupiłem ,jak do mnie trafił
Obrazek

andrzej

Od: Wto sie 17, 2004 11:51

Post » Pon lip 10, 2006 21:53

Andrzej, Rybon 36 napisała na jednym wątku w sytuacji podobnej do Twojej, że łzy są najlepszym kluczem do serca...
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Wto lip 11, 2006 8:39

Dzień Dobry :)
Obrazek
Dziś naprawdę dobry :D Thai znacznie lepiej, zdecydowała się zjeść wczoraj wieczorem trochę Whiskasa dla juniorów, udało mi się też dziś rano wcisnąć jej do pyszczka troszkę witaminek w paście i zjadła znowu troszkę na śniadanko. Od jutra mieszamy wstrętny Whiskas z lepszą karmą, trzymajcie kciuki żeby chciała jeść.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto lip 11, 2006 8:48

Powodzenia z wyprowadzania kotki z nałogu!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Wto lip 11, 2006 12:11

Dowiedziałam sie dziś o kolejnej wyrzuconej syjamce :placz:, mieszka na podwórku w centrum miasta :( .

iwcia

Post » Wto lip 11, 2006 14:39

Na forum jestem od niedawna, ale przeraża mnie to, co dzieje się z kotami. Czy to zawsze tak było?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Wto lip 11, 2006 14:43

Chyba zawsze ...
Tylko widziało sie pojedyncze przypadki, albo wcale...
A dzięki forum masz to zgromadzone w jednym miejscu - to z jednej strony poraża, z drugiej cieszy, że jednak są lucdzi, który pomagają/
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

[poprzednia][następna]