KOCIETA Z PRAGI-BARDZO POTRZEBNE POMOC I DOMKI DLA CHORYCH!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 26, 2006 10:42

jazzmania pisze:Witam
1.Melduję się w czwartek z transporterem.
2. Jako że " pozbyłam się" dzieci przez miesiąc mam wolny pokój i 2- 3 kociaki mogę zabrac , nie mam niestety doświadczenia i bardzo proszę o przyspieszony kurs .[/code]

jazzmania, przede wszystkim trzeba będzie pewnie podawać leki - coś na KK - antybiotyk i na pewno krople do oczu. Jesli chodzi o krople, to pewnie 2, 3 rodzaje kropli - 3, 4 razy dziennie. Poza tym - dobre jedzonko i dużo miłości.
Dasz radę :D
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pon cze 26, 2006 11:36

Kurcze, ja się martwię tymi najmniejszymi. Zgadzam się z Katy, że trzeba je zabrać. Ciekawe, w jakim są stanie :? . Ja nie mogę absolutnie zabrać do siebie bardzo chorych maluchów, ostatnio "nie przeszły" teć zdrowe kotki od Vinn :roll: , poprostu jestem uzależniona od rodziny, to raz. A dwa, że mam w domu kotkę ze schorzeniem jelitowym, które pogłębia się pod wpływem silnego stresu. Oczywiście to nie jest zaraźliwe, maluchy nie podłapią. To efekt uszkodzenia śluzówki jelita. Z tym, że nie mogę jej osłabić dodatkowo silnym wirusem kk. Gdyby maluchy był względnie zdrowe, to może... Ja na razie jestem w domu, nie wiem, jak długo. Szukam cały czas pracy, musze wziąc się za projekt doktoratu, a maluchy wymagają opieki non stop.
Trudne to. Chęci są, tylko możliwości ograniczone. Z góry za to przepraszam.
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Pon cze 26, 2006 11:56

przydadzą sie kropelki Gentamicin otworzone z tydzień temu, prawie nie używane? wiem, że to grosze kosztuje, ale zawsze coś...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon cze 26, 2006 12:07

Biorę dwa kociaki.
Najlepiej takie do odkarmienia, bo dla nich będzie najtrudniej o domy.
Obrazek

Katy

Post » Pon cze 26, 2006 12:12

Katy super :D
jazmmania też :D

Atka- co złapiecie a nie będzie miało zaklepane domku to się do lecznicy zawiezie na leczenie (da się talon i niech nie marudzą ;)) No i się będzie szukać dalej domku.
No i jakieś kotki na sterylkę.
Kto załatwi talony?
jopop pani Ewa jest zarejestrowana?
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon cze 26, 2006 12:26

Mi mozecie dac te do leczenia , zastrzyki i kroplówki firma wykonuje na miejscu i z dojazdem do pacjenta :lol: w leki i całą resztę też zaopatrzona przyzwoicie.

jazzmania

Od: Sob gru 31, 2005 13:52

Post » Pon cze 26, 2006 12:35

OK. Kilka spraw, proszę o uważne przeczytanie:

1. Lista osób i sprzętu na czwartek rano:
a) ja + 1-2 łapki i 1-2 transportery + 2 podbieraki
b) atka + samochód + transportery
c) Kasia.ch
d) jazzmania + TŻ + samochód + transporter
e) Katy + siostra (krótko lecz aktywnie:) )
f) Wielbłądzio (na 90 %)
g) Kid
h) być może Gagucia

Sibia?
anika?

obie nie napisałyście czy ostatecznie w czwartek możecie...

i wymieńcie proszę sprzęt jaki weźmiecie - zwłaszcza ile mamy łapek i transporterów. przypominam też o rękawicach!

2. Katy i jazzmania - super! Tak sobie myslę, żeby SPRÓBOWAĆ złapać te najmniejsze maluchy wraz z matką - co o tym sądzicie? czy któraś z Was mogłaby ją na te kilka tygodni wziąć? to by maluchy miały opiekę, a przy okazji by się matkę potem ciachnęło...

3. Kotki - o ile będziemy pewne, że nie mają małych młodych - pojadą na sterylki. Już pisałam, że to załatwione...

4. WAŻNE: spotykamy się możliwie wcześnie: bazar otwierają o 7-ej, ja mogę tam już wtedy być, czy jeszcze znajdzie się jakis samobójca o takiej godzinie??? im wcześniej tym lepiej, bo koty nie będą karmione, poza tym nie schowają sie w upale. Może nawet przed 7-ą otwierają dla sprzedawców, dowiem się - i jeśli tak - zapraszam!!!

5. WAŻNE: ubierzcie sie porządnie!!! DŁUGIE spodnie, buty sportowe, ciuchy do zniszczenia! Będziemy się tarzać po ziemi i krzakach!!! to niby drobiazg - ale długowłose - zwiążcie włosy. Tam jest naprawdę koszmarnie gęsto...

6. Jeśli uda się jeszcze kogoś namówić - będzie ekstra. Potrzeba dużo osób, zwłaszcza do obław na kociaki. Jeśli będzie nas duzo, to będziemy się też mogły podzielić na te 2 miejsca...

7. Anika - gentamycyna pewnie się bardzo przyda. Mysza - tak, pani Ewa jest zarejestrowana (to nie całkiem jej rejon, ale talony jak juz pisałam ma).

jak mi się coś przypomni to dopiszę, możecie mnie też na gg łapać: 3455273

Aśka
Ostatnio edytowano Pon cze 26, 2006 13:10 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon cze 26, 2006 12:40

Jopop, jak trzeba będzie to przyjadę przed 7. Nawet byłoby chyba lepiej - nie będą się inni ludzie po bazarze kręcić.
Nie mam niestety transportera ani chwytaka. Spróbuję wykombinować jakieś rękawiczki. Mam kilka ręczników, mogę ewentualnie wziać dla maluchów. Mam też termofor.
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Pon cze 26, 2006 12:42

Kid - ekstra. Jak tylko się dowiem od której można wejść - dam znać!

termofor... no chyba nie będzie potrzebny... nie przypuzczam, by do czwartku temperatura spadła znacząco... na razie to raczej lodówka;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon cze 26, 2006 12:46

Ja wiem, że Aśka to już napisała, ale ja dopiszę: potrzeba <b>dużej grupy</b> osób i niezbędne jest <b>dobre ubranie i buty, długie spodnie</b>. No, chyba, że ktoś lubi mieć całe nogi podrapane :twisted:

Będziemy łapać, co się da. Kotki mają załatawione sterylki, a o kocięta będziemy się martwić na bieżąco: Katy i jazzmania coś wezmą, a resztę jakoś rozlokujemy ;)

Na 99% (jeszcze to jutro potwierdzę) będę jechała najwcześniej, jak się da od siebie z Białołęki. <b>Kid</b>, jakbyś podjechała kawałek autobusem, to mogę Cię dalej zabrać.
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Pon cze 26, 2006 12:46

mam podbierak :idea:
mogę pożyczyć
Kid będę dziś w lecznicy wieczorem, mogłabyś podejść i go zabrać? :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon cze 26, 2006 12:47

Będę o 7, może nawet przed.
Wezmę transporter.

Chciałabym wziąć do siebie takie kociaki, które jeszcze trzeba karmić. Niestety, nie wezmę kociaków z matką, z racji tego, że moje koty nie akceptują innych dorosłych kotów vide - wątek Bazyla i nie będę ich narażała na stres. Przykro mi - nie chcę wybierac, ale muszę. Z resztą nie będę się tłumaczyć, wątek Bazylkowy mówi wszystko i nie zrobię tego moim kotom znów.
Po pierwsze - TŻ się ledwo co zgodził na koty i to dopiero jak mu powiedziałam, że wezmę takie do odkarmienia i nie będą szalały po domu, bo po Bazylu ma dość :wink:
Po drugie - takie trudniej zabrać osobie niedoświadczonej.
Po trzecie - im szybciej się je zabierze tym większa szansa na wyleczenie.
Obrazek

Katy

Post » Pon cze 26, 2006 12:48

ja niestety nie deklaruje sie, bo nie wiem. dzis sie dokacam doroslym rezydentem i wszystko zalezy od tego, jak to bedzie wygladac.
jesli ok to bede o 7. bez transportera, moj obsluguje obecnie 2 domy tymczasowe - 6 maluchow, musi byc w pogotowiu.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Mysza pisze:mam podbierak :idea:
mogę pożyczyć
Kid będę dziś w lecznicy wieczorem, mogłabyś podejść i go zabrać? :)

JA mam podbierak
Mogę zabrać do lecznicy na 21 mniej więcej
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Oki, ubiorę się jak do łapania, najwyżej w pracy się przebiorę, bo lepiej by było żeby klienci mnie nie widzieli ubranej jak do łapanki :lol:
Obrazek

Katy

[poprzednia][następna]