uratujmy 4 koty przed uspieniem!/nie chce tez tych 2 str 18!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 16, 2006 20:51

Jestem w stanie zrozumieć pobudki tej pani. Wiele osób beztrosko oddaje swoje koty do schroniska z różnych powodów. Są przekonani, że dobrze robią. Przecież koty mają w schronisku zapewniony dach nad głową, wyżywienie i opiekę weterynaryjną. Mają też szansę na adopcję. Tak właśnie wiele osób widzi schronisko. Ile z tych kotów z tęsknoty i stresu odmawia jedzenie, zapada na choroby i w rezultacie umiera nie wiedzą bądź nie chcą wiedzieć. Myślę, że ta pani jest święcie przekonana, że koty będą za nią bardzo tęskniły, że nie zaadoptują się w nowych warunkach, że będą umierały z tęsknoty powoli. Nie mogę jednak zrozumieć jak wet może uśpić zdrowe koty. Czy tak łatwo w Toruniu znaleźć weta, który zgodzi się to zrobić?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt cze 16, 2006 21:04

Mam nadzieję, że NIE!!!!!!!!!
Obrazek

Obrazek
czyli Fundusz Ratunkowy Dzidziulca

goldi

Od: Sob lut 18, 2006 18:19

Post » Pt cze 16, 2006 21:14

Kochane dziewczyny! Ja nie nadążam, czytam może niedokładnie, ale chciałam zgłosić akces Wrocławia, jeżeli będzie potrzebne "przewinięcie kota". Nie wiem z której strony do Wrocławia wjazd macie, ale ja jestem na wlocie, albo wylocie z miasta na Warszawę, nie trzeba błądzić, proste jak drut. Ogródek do dyspozycji spaceru w szelkach lub inna pomoc przystankowa, tyle, że muszę wiedzieć wcześniej i połapać moje panny na ogrodzie, bo będzie bitwa. Nie nadążam tez kiedy ma ta jazda mieć miejsce, przepraszam najmocniej, tylko doskakuję do kompa. Gdyby co-jestem do dyspozycji, chociaż tak pomogę.
Pozdrawiamy
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pt cze 16, 2006 21:25

elawiska pisze:To bardzo szlachetne co piszesz, że bronisz tej kobiety, ale ja tez jestem stara i takiego czegoś to nie umiałabym nawet wymyśleć ......

Bo Ty, jesteś..... z kulturalnego miasta :lol: .Przepraszam za wygłupy-nie wiedziałam co odpisać (żeby był smutniej pochodze z Torunia...).A tak na poważnie- ja pracuję z ludźmi i z bardzo różnymi się spotykam.Mam może za wysoki poziom tolerancji,ale gdybym nie miała, to bym na zawał dawno umarła.Poziom niewiedzy-we wszystkich dziedzinach- bywa porażający. Moja sąsiadka (Kraków!) twierdzi,że opowieści o pożytkach kastarcji,to spisek weterynarzy,wykorzystujących chęć wygody właścicilei zwierząt, bo tak naprawdę kastracja jest szodliwa i zwierzęta wkrótce zdychaja .Bo pies zięcia rok po kastacji zdechł. Żadnej możliwości dyskusji. Tępy usmiech i bezmyślne powtarzanie swoich racji.
A w Toruniu jest szansa na dyskusję. I to juz bardzo dużo.Kobieta, wprawdzie z oporami,ale przyjmuje do wiadomości mozliwośc innych rozwiązań i dlatego jej bronię.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Pt cze 16, 2006 23:20

kropka75 pisze:Że też siebie ta pani nie podda eutanazji. :evil: Bo chyba najmlodsza nie jest...

No, nie mogęsię powstrzymać, chociaż to nie w temacie. Ale pięknie się komponuje :twisted: :
Do kobiety dzwoni weterynarz:
- Proszę pani, pani mąż przyszedł z psem do uśpienia. Wyraża pani zgodę?
- Ależ oczywiście. Potem niech pan psa puści, potrafi sam trafić do domu.

(Z chyba ostatniego n-ru "Mojego Psa")

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt cze 16, 2006 23:51

co z kotkami?
czy jest jakis domek tymczasowy?

karunia

Od: Pon kwi 26, 2004 22:10

Post » Sob cze 17, 2006 0:50

elawiska, my będziemy z kotulcami o godzinie 10 chyba 18 w Krakowie i zostajemy do niedzieli. Nie ukrywam, że najłatwiej byłoby, jakbys po kotulkę na dworzec przyjechała :wink:
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Sob cze 17, 2006 6:04

Sprawdziłam - planowo masz być w Krakowie 10.19
Oczywiscie że się stawię.
Na pv podaję kontakt - tak na wszelki wypadek

elawiska

Od: Czw gru 22, 2005 18:42

Post » Sob cze 17, 2006 7:45

Super, to galopik po Krakowie będziemy miec bez kotów - wygodniej dla wszystkich :lol:
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Sob cze 17, 2006 9:05

Kilka osób zgłosiło chęć zrzucenia się na hotel dla kotów - Lidiya - napisz co o tym sądzisz, pod Toruniem jest taki hotel, ale to zawsze POD Toruniem?
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Sob cze 17, 2006 15:39

.Tosza napisała:

A tak na poważnie- ja pracuję z ludźmi i z bardzo różnymi się spotykam.Mam może za wysoki poziom tolerancji,ale gdybym nie miała, to bym na zawał dawno umarła.Poziom niewiedzy-we wszystkich dziedzinach- bywa porażający.

A nie myśliś ze słowem toleranca zbyt często usprawiedliwiamy właśnie niewiedzę, głupotę i pare jeszcze niepożądanych zjawisk?
To słowo staje się jakimś dziwnym wytrychem...

elawiska

Post » Sob cze 17, 2006 15:51

Elewiska przepraszam, ale może podzielisz się swoją wiedzą o tej kobiecie. Musisz sporo o niej wiedzieć żeby pisać takie słowa.

elawiska pisze:A jak ten babun się rozmyśli i za kilka dni będzie chciała uśpić te 14 -letnie :?:
Przecież po takim kimś (czymś) to się można tego spodziewać...
Chyba sama jej załatwię eutanazję ...

Mam nadzieję, że wiesz więcej niż to, co napisała w wątku Lidiya i ta wiedza upoważnia Ciebie to takiego traktowania tej kobiety.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob cze 17, 2006 16:10

A za przeproszeniem co czy kto upoważnia Ciebie do zaczepek w moim kierunku? To już nie pierwszy raz.
Tak na wszelki wypadek mnie nie lubisz? I dobrze. Nie musisz.
Ale znajdź sobie innego "chłopca do bicia". Moze da się sprowokować.
Na mnie prosze nie liczyć

A może na innym wątku?

elawiska

Post » Sob cze 17, 2006 16:14

elawiska pisze:A za przeproszeniem co czy kto upoważnia Ciebie do zaczepek w moim kierunku? To już nie pierwszy raz.
Tak na wszelki wypadek mnie nie lubisz? I dobrze. Nie musisz.
Ale znajdź sobie innego "chłopca do bicia". Moze da się sprowokować.
Na mnie prosze nie liczyć

A może na innym wątku?

Elewiska w wątku kotów, które potrzebują domu to raczej Ty znalazłaś sobie „kobietę do bicia”. Chwała Ci za chęć przygarnięcia jednego z nich, ale jad, jaki wylewasz na nieznaną Ci osobę jest zbędny. W moich oczach wiele tracisz przez takie teksty i na pewno nie jesteś aniołem.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob cze 17, 2006 16:59

To ja wracam do zasadniczego wątku, ile jeszcze kotów potrzebuje tego hotelu czy domku tymczasowego? I czy są zdrowe?
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

[poprzednia][następna]