Drapak wypasiony - projekty własne mile widziane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 08, 2006 18:48 Re: Drapak całkiem wypasiony

Chilli pisze:
Majszczur pisze:
Bomba!!! Kupuję i szkoda, że ja się nie zmieszczę :lol:

Sprobuj - jak wreszcie widac na zalaczonym obrazku w sygnaturce - moje dwa sie mieszcza
I jeszcze raz
Obrazek

A tak na drapaczku
Obrazek

Chilli, a czy "Twój" hamaczek da się powiesić na takim starym kaloryferze z żeberkami? I czy aby żeberka nie wbiją się żeberka (kaloryfera w kocie)?
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Czw cze 08, 2006 21:49

Da sie zawiesic, jesli ma mniej niz 11 cm szerokosci. Z zeberkami zadnymi nie powinno byc klopotu :D

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Czw cze 08, 2006 22:13

No i kaszanka!
Uszyłam dzisiaj rano prostokątny hamaczek z takiego barankowatego grubego materiału (wygląda troche jak koc z merynosów) podwiesiłam na czterech sznurach pod półką (mam na środku pokoju taki kretyński filar, połączony ze ścianą półkami z kartongipsu - idiotyzm arhitektoniczny) No i koty totalnie olały moją twórczość :? nawet się nie pofatygowały żeby powąchać, o włażeniu już nie wspomnę :cry: Poldek włożony do hamaczka wyskoczył jak oparzony a Fiołka poleżała tylko kilka sekund jak ją równocześnie głaskałam, potem wylazła i ... już nie wrociła
Moją pracę doceniła tylko córcia - ułożyła w hamaczku rządkiem swoje pluszaki...
Czy to znaczy że profesjonalny hamak kociamberki też oleją, czy tylko dane miejsce im nie leży :?:

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Czw cze 08, 2006 22:30

Moze za malo sztywny i stabilny? Moje nie lubia jak im sie grunt pod dupka rusza...

Chilli

Post » Czw cze 08, 2006 22:36

Chilli pisze:Moze za malo sztywny i stabilny? Moje nie lubia jak im sie grunt pod dupka rusza...

ano może masz rację, jest dość chybotliwy i faktycznie może to je zniechęca. Tzn te profesjonalne hamaczki mają coś w środku, wkładeczkę jakąś, usztywniającą fizelinkę czy cuś???

Majszczur

Post » Czw cze 08, 2006 22:51

Moje koty mają taki plac zabaw. Obrazek

Są to dwa drapaki kupione w Leolandzie i trochę zmodyfikowane plus dwa małe drapaki kupione na Allegro. Drapak w najwyższym miejscu jest przymocowany do ściany. Nad drzwiami między drapakiem a meblościanką zamontowałam półkę. Dzięki temu koty mogą bezpiecznie wchodzić z drapaka na meblościankę, na której znajdują się legowiska.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt cze 09, 2006 10:40

Majszczur pisze:
ano może masz rację, jest dość chybotliwy i faktycznie może to je zniechęca. Tzn te profesjonalne hamaczki mają coś w środku, wkładeczkę jakąś, usztywniającą fizelinkę czy cuś???

Maja wokol dosc gruby metalowy pret, no i dwie warstwy materialu. Jakby sie chybotalo - moje nie wlazlyby za skarby swiata. A tak ugina sie pod lapkami, ale niewiele.

Chilli

Post » Nie cze 11, 2006 7:21

Majszczur pisze:
covu pisze:nadal nie doszedl do mnie mail od Ciebie...
wyslij moze na covu@poczta.gazeta.pl
ok?? bo chyba cos gmail sie wali, albo Twoja poczta, nie wiem :(

ja proponuje cos posredniego... okragly (kwadratowy) hamaczek zawieszony na sznurkach :D hihi :D
to moze byc ciekawe... bedzie mial cechy obu hamakow :D

napisałam kolejnego maila na adres gazeta.pl

odpisalam :D doszlo??
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Nie cze 11, 2006 20:14

covu pisze:
Majszczur pisze:
covu pisze:nadal nie doszedl do mnie mail od Ciebie...(...)

napisałam kolejnego maila na adres gazeta.pl

odpisalam :D doszlo??

Doszło, dzięki bardzo, właśnie trawię ceny :mrgreen:

Majszczur

Post » Nie cze 11, 2006 21:21 Re: Drapak całkiem wypasiony

covu pisze: robilismy drapak dla kotki, co do ktorej bylam przekonana ze go oleje, jak zobaczylam jej reakcje...
nastepnego dnia dostalam zdjecia - kicia bawila sie w najlepsze w rurze...
chodziło o nasz????? :conf: - zapraszam na wątek Zdrapki
ObrazekObrazek ObrazekObrazek

acecicha

Od: Śro sie 17, 2005 12:42

Post » Nie cze 11, 2006 21:55 Re: Drapak całkiem wypasiony

acecicha pisze:
covu pisze: robilismy drapak dla kotki, co do ktorej bylam przekonana ze go oleje, jak zobaczylam jej reakcje...
nastepnego dnia dostalam zdjecia - kicia bawila sie w najlepsze w rurze...
chodziło o nasz????? :conf: - zapraszam na wątek Zdrapki

nie, nie!! bynajmniej nie chodzilo o Zdrapke :D
chodzilo o inna Ruseczke :D
o Thienowa Lilu :D
sama Thien nie byla pewna czy Lilu kiedykolwiek wlezie do rury... a tu prosze :D
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie cze 11, 2006 23:28

mirka_t pisze:Moje koty mają taki plac zabaw. Obrazek

8O 8O 8O Nie powiem, ktoków macie pokaźną sumkę 8O

Ja tez myśle cały czas o drapce dla kotków, upatrzyłam sobie dwa rodzaje z Leolandu i tak rozważam kupno. Strrrrrrasznie podoba mi się drapak produkcji Covu wykonany dla Tumasi. Full wypas jest, boski po prostu. Naprawdę widzę, ze Covu umie robić cuda. Spodobał mi się bardzo, mam jednakże dwie wątpliwości: Ile to cudo kosztowało i jak Covu montuje drapki osobom mieszkajacym poza Wawą? Jak daleko jest mozliwy dojazd?

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

Post » Pon cze 12, 2006 0:02

Bonkreta pisze:A my właśnie jesteśmy w trakcie produkcji playstation dla kotów :D
Projekt by me, wykonanie wspólne z TŻtem. Powinniśmy zakończyć prace w weekend, to się pochwalimy - mam nadzieję, że będzie czym :wink:

Bonkreta.
I co . weekend się skończył, a dzieła nie ma? A ciekawe coście tym kotom naobiecywali :wink:

Majszczur

Post » Pon cze 12, 2006 0:14

Majszczur pisze:
Bonkreta pisze:A my właśnie jesteśmy w trakcie produkcji playstation dla kotów :D
Projekt by me, wykonanie wspólne z TŻtem. Powinniśmy zakończyć prace w weekend, to się pochwalimy - mam nadzieję, że będzie czym :wink:

Bonkreta.
I co . weekend się skończył, a dzieła nie ma? A ciekawe coście tym kotom naobiecywali :wink:

Weekend się skończył, a ja dopiero teraz mogłam siąść do komputera, wykończona ja zdechła żaba, ponieważ - uwaga - cały dzień w pocie czoła robiliśmy drapak. Wczoraj też. No ale prawda jest taka, że nie udało się skończyćm chociaż już niewiele brakuje. No na życie byśmy w ten sposób nie mogli zarabiać :lol:
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Pon cze 12, 2006 6:29

DamaKier pisze:
mirka_t pisze:Moje koty mają taki plac zabaw. Obrazek

8O 8O 8O Nie powiem, ktoków macie pokaźną sumkę 8O

Ja tez myśle cały czas o drapce dla kotków, upatrzyłam sobie dwa rodzaje z Leolandu i tak rozważam kupno. Strrrrrrasznie podoba mi się drapak produkcji Covu wykonany dla Tumasi. Full wypas jest, boski po prostu. Naprawdę widzę, ze Covu umie robić cuda. Spodobał mi się bardzo, mam jednakże dwie wątpliwości: Ile to cudo kosztowało i jak Covu montuje drapki osobom mieszkajacym poza Wawą? Jak daleko jest mozliwy dojazd?

narazie nie montowalam nikomu drapaka poza warszawa...

montowali sobie sami zainteresowani :D i chyba nie sprawilo im to wiekszych klopotow :D zalicza sie do nich (montujacych samodzielnie) miedzy nimi acecicha :D instrukcje obslugi zalaczam :D
ale nic nie stoi na przeszkodzie zebysmy pojechali (no moze czas i odleglosc)
a co do ceny - Tumasia zaplacila 480 zl :D
Nie robię już drapaków.

covu

[poprzednia][następna]