MCO- Maine Coon Club ;) :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 03, 2005 6:59

KaBe, piękne futra :)

teraz juz wiem do czego służy deska do prasowania :wink:

maggie.kotka

Od: Pon mar 21, 2005 11:09

Post » Śro sie 03, 2005 9:07

Witajcie!
Klub pieknie się rozrasta.Coraz więcej w nim maine coon'ów - a to najważniejsze. :) Chciałabym dowiedzieć się co zdecydowało że zamieszkaliście z tymi kotami? W jaki sposób do Was trafiły?Opowiedzcie!

Luda

Luda

Od: Sob lip 16, 2005 10:22

Post » Śro sie 03, 2005 9:09

Witajcie!
Klub pieknie się rozrasta.Coraz więcej w nim maine coon'ów - a to najważniejsze. :) Chciałabym dowiedzieć się co zdecydowało że zamieszkaliście z tymi kotami? W jaki sposób do Was trafiły?Opowiedzcie!

Luda

Luda

Od: Sob lip 16, 2005 10:22

Post » Śro sie 03, 2005 9:23

Parę lat temu byłam z moim TŻem na mini-wystawie kotów w gliwickiej palmiarni. wtedy pierwszy raz zetknęliśmy się z tymi pięknymi kotami :) zauroczyła nas szczególnie roczna kotka od państwa z Zabrza - Maxi. No i sposób w jaki ci państwo o niej opowiadali. W rasie się zakochaliśmy (ponad godzinę sterczeliśmy przy Maxi) i postanowiliśmy, że jak już razem zamieszkamy, to też takiego kota nabędziemy. Oprócz pięknego futra podobało nam się, że to takie "kotopsy".
Naszego kota kupiliśmy w hodowli, ale bez papierów (my panią usilnie prosiliśmy). Dopiero jak już Vinci z nami zamieszkał, to trafiłam na to forum i wiem, że tak sie nie robi :oops: :oops:
No ale w ten sposób trafiło do nas nasze Kochanie :1luvu: i nawej jak o 4 rano zrzuca mi paprotkę na łóżko, to nie potrafię się na niego gniewać.

A jak było z Waszymi coonami?

maggie.kotka

Post » Śro sie 03, 2005 9:39

Decyzja o zakupie kota od dawna była w moich planach. Problem polegał na tym, że nie wiedziałam na jaką rasę się zdecydować...
Podobnie jak ty Meggie byłam parę lat temu na wystawie kotów rasowych w Warszawie i zakochałam się w maine coonach od pierwszego wejrzenia. Wtedy zrozumiałam że coony to koty dla mnie... :D
Na wystawie poznałam wspaniałego hodowcę od którgo parę tygodni po wystawie kupiłam moje kocie maleństwo :1luvu:
Drugiego coona kupiłam 5 lat później jako towarzysza dla tego pierwszego. A trafił do nas zupełnie niespodziewanie...: Przeglądałam strony www hodowli kotów maine coon, na jednej z nich zobaczyłam zdjęcie małej kuleczki :D :1luvu: i jeszczee tego samego dnia zadzwoniłam do hodowcy i zarezerwowałam małą...

Kessy

Od: Pon lip 25, 2005 16:49

Post » Śro sie 03, 2005 10:00

Cały czas mnie męczy pytanie - ile jedzenia powinien dostawać mój koteczek? Ciągle mam wrażenie, że on mało je. Staram się mu codziennie dawać trochę (mała garść) przemrożonego kurczaka lub wołowiny+ugotowana kasza, ugotowane mięsko, marczewka (ok. 2 duże łyżki) + RC ok 50g. Vinci ma 11 miesięcy (i chyba po kastracji poprawił mu się apetyt).

A jak Wy żywicie swoje futra?

maggie.kotka

Post » Śro sie 03, 2005 10:13

Ja daję mojemu kastratowi na śniadanie i kolację wołowinkę. A w między czasie je suchą karmę Royala, czasem zje trochę jogurtu.
Z małą jest inaczej, gdyż nie chce jeść suchego- śniadanie i kolacja wołowinka, obiad kurczaczek gotowany i od czasu do czasu jogurt, serek żółty, masełko...

Kessy

Post » Śro sie 03, 2005 10:23

mój kot ma chyba fabrycznie wmontowany czujnik zawiadamiający, że otwierany jest jogurt, śmietana - przeciez to specjalnie dla niego :lol:
potrafi przylecieć z balkonu albo innego pokoju :D

maggie.kotka

Post » Śro sie 03, 2005 10:27

Moje tak samo...
Nawet jak jem jogurt to nademną czępią... :D

Kessy

Post » Sob sie 06, 2005 14:23

Moje też mają zamontowany chyba czujnik, bo przybiegają, gdy tylko usłyszą.........że robię pizze i ścieram żółty ser :):)
Gdy dostają żółty ser w kawałku, to powąchają i ..... odchodzą.... :roll: A gdy jest starty to jedzą aż im się frędzelki na końcach uszek trzęsą :):)

A dlaczego zdecydowałam się na tą rasę ?? Cóż, chyba przez przypadek.... wcześniej miliśmy z moim TŻ persika i on był przy nas bardzo smutny,bo my ciągle w pracy, albo na uczelni i niestety nie mieliśmy dla niego tyle czasu co by chciał :( Natomiast coony doskonale odpowiadają nam swoim żywiołowym temperamentem i doskonale przystosowały się do naszego trybu życia :) No i są dwie!!! Gdy nas nie ma to mają siebie 8)

To nasi najwspanialsi przyjaciele (a dokładnie przyjaciółki :P ).
Są to koty bardzo inteligentne, kochające życie, harce i zabawy, gonitwy po całym domu, awantury i boksowanie się :) Najcudowniejsza rasa na świecie !!!!!!
Wniosły do naszego domu ogromne pokłady energii, że nawet, gdy wracam wykończona z pracy to nie dają mi paść na kanapę, tylko nakręcają do dalszego działania :)

Są najlepszym pokazem mody, gdy wieczorem siadamy na kanapie, a one zaczynają najpierw pokaz swoich okazałych i ofutrzonych ogonów, potem możemy poczuć się jak w operze, gdy zaczynają przecudnie świergolić na zmianę, a następnie przenosimy się do kina na film akcji, gdy zaczyna się awantura, gonitwy, syczenie,boksowanie z zamkniętymi oczami :roll: a na koniec wątek miłosny....... wzajemna toaleta i zasypianie w swoich objęciach :lol: Kocham to :)

Pozdrawiam :)
Obrazek Zarka&Zafirka :)
Obrazek YOSHEK za TM :(
Prawdziwy przyjaciel wnosi więcej w nasze szczęście niż tysiąc wrogów w nasze nieszczęście

KaBe

Od: Pon cze 28, 2004 22:07

Post » Sob sie 06, 2005 19:53

Pamiętam historie Yoszka z forum :( ale widze ze macie teraz dwojke wybuchową- pozdrawiam :1luvu:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw sie 18, 2005 10:29

co tam u Waszych coonów słychać?

wczoraj kupiłam małemu nowego RC dla młodych kastratów i dostała tunelik :D kot ma ubaw, a my z niego :)

maggie.kotka

Post » Nie sie 28, 2005 16:33

Cześć
Chciałabym się przyłaczyć do klubu coonów. Od dwóch miesięcy jestem właścicielką jednego z nich - no i zwariowałam na jego punkcie.
Bond jest wspaniałym kocurkiem. Szybko też zaprzyjaźnił się z naszą domową koteczką Luną. Szaleją razem. Bond, który ma zaledwie 4 miesiące, już przerósł swoją siostrzyczkę :)
Futerka z GreenGrove*PL pozdrawiają :)
Obrazek

Gabys

Od: Nie sie 28, 2005 13:20

Post » Nie sie 28, 2005 19:42

Witaj :D Jako milośniczka platoniczna prosze o zdjęcia kotecka 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie sie 28, 2005 20:07

Dziękuję za powitanie. Jeszcze nie umiem wstawić zdjęcia, ale można znaleźć je na stronie www. Polecam
Futerka z GreenGrove*PL pozdrawiają :)
Obrazek

Gabys

Od: Nie sie 28, 2005 13:20

[poprzednia][następna]