KOCI OŚWIĘCIM- ŁÓDŹ - jesteśmy bezradni - jest wyjście!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2005 23:09

odpisuję wszystkim tutaj, przepraszam, ale nie mam już siły na pisanie oddzielnych wiadomości.

Dziękuję vikus i kotszprot za karmę. Karma dowieziona, koty były zachwycone, od razu wzięły się do jedzenia :D
Mam trochę do wyjaśniania, było troche zamieszania i w końcu mam nadzieję mam pełen obraz sytuacji, z naszego punktu widzenia, bez pośredników, bez domysłów.
Pani ma wszystkie kocury pokastrowane, niektóre koty są bardzo chude, chciałabym je sukcesywnie przebadać bo nie wygląda to dobrze. Większość kotów jest do adopcji, podrosti i maluchy, w większości czarne i krówki oraz kilka burasków, najstarsze koty ( m. in. 9 letni Kacper, pierwszy kot pani) zostają, resztę chcemy wyadoptować. Pani pomaga jej siostra, więc nie jest jednak tak jak te sytuację przedstawiano mi na początku. Jest ciężko, bo wiadomo, ze przy tylu kotach ciężko je wyżywić, ale sytuacja moim zdaniem nie jest beznadziejna, bo pani jest chętna do współpracy, a jej siostra na pewno nam pomoże.
Najważniejsze jest wyadoptować maluchy, 4 z nich mają zrośnięta rogówkę z trzecia powieką, nie wiem czy mają szansę na adopcję, ledwo widzą, jest szansa na operowanie tych oczu, operacja kosztuje ok. 200zł, nie wiem, może ktoś chciałby takiego kotka.
Zawiozłam pani umowy adopcyjne, po rozmowie pani jest chętna oddawać koty i do innych miast, poopowiadaliśmy jej o forum, o ludziach tu będących i pani nabrała wiary w ludzi :D
Będę kolejno przedstawiała koty do adopcji, myslę też o adopcjach wirtualnych maluszków z chorymi oczkami, co o tym myślicie?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob lip 16, 2005 23:25

nieśmiały maluszek z chorymi oczkami
Obrazek

ostrożna dziewczynka z chorymi oczkami
Obrazek

malutka spokojna koteczka z chorymi oczkami
Obrazek

malutka kruszynka z chorymi oczami i zapaleniem płuc :(
Obrazek

przesłodki burasek
jeden z trzech burasków, kochany i bardzo ciekawski, mój faworyt 8)
Obrazek

malutka bura kruszyneczka
bardzo nieśmiała puszysta kuleczka
Obrazek

mały byczek :wink:
mój drugi faworyt, kociak pełen werwy i bardzo dobrze zbudowany 8)
Obrazek

kawaler do wzięcia
kotek o niezwykłej sile przebicia, pozował jak najęty i psocił za 10 by zwrócić moją uwagę, niezwykle umaszczony i piękny
Obrazek Obrazek

dwa radosne buraski
Obrazek
Obrazek

Magija

Post » Sob lip 16, 2005 23:38

magda jak sie ciesze ze wszystko sie udalo...
i wogle z obrotu sprawy....
mysle ze mozemy zrobic zbiorke pieniedzy na forum na te operacje dla maluchow, a w miedzy czasie mowic o ich adopcji...
zdarza sie ze ludzie wlasnie chca przygarnąć takie małe nieszczęście....
Dyzia znalazła domek przecież... trzeba myśleć pozytywnie...

ja juz myślalam zeby moze zorganizowac jakie aukcje charytatywne na ktorych ochotnicy wystawiali by swoje rzeczy ktore zdecyduja sie ofiarowac z kotami zwiazane (i nie tylko) a kasa z aukcji poszla by wlasnie np. na operacje maluchow...

ważne ze pani chce wspolpracować....

bedzie dobrze :ok: postarałaś sie :D
Obrazek

vikus

Od: Sob lut 01, 2003 13:25

Post » Sob lip 16, 2005 23:40

aha i podziekuj Taurusowi za ciepłe przywitanie :wink:
oraz buziaczki dla Lukrecji :D
Obrazek

vikus

Od: Sob lut 01, 2003 13:25

Post » Nie lip 17, 2005 17:15

co do aukcji, to ktoś - teraz już nie pamiętam kto, wystawiał na aukcji książkę, z której dochód chciał przeznaczyć na Rudiego Holmesa. Może zechce przeznaczyć te pieniążki dla kociaków?
Obrazek

Maggda

Od: Sob lut 05, 2005 16:21

Post » Nie lip 17, 2005 17:47

Maggda pisze:co do aukcji, to ktoś - teraz już nie pamiętam kto, wystawiał na aukcji książkę, z której dochód chciał przeznaczyć na Rudiego Holmesa. Może zechce przeznaczyć te pieniążki dla kociaków?

Nie wiem, co postanowicie w sprawie pieniędzy przesłanych dla Rudiego, czy fundacja lub jakiś fundusz powstanie, a w razie czego moją wpłatę możecie przeznaczyć na kociaki z tego wątku.

Aha i nie chodzi mi o aukcję ;) Tylko o bezpośrednią wpłatę.
Shemesh

Shemesh

Od: Czw kwi 22, 2004 19:53

Post » Nie lip 17, 2005 18:11

Z tym trzebaby ewentualnie zwrócić się do thvar, bo to ona ma te pieniążki - przekazałam jej wszystko. MOże napisz do niej
Obrazek

Maggda

Od: Sob lut 05, 2005 16:21

Post » Nie lip 17, 2005 18:12

Maggda pisze:Z tym trzebaby ewentualnie zwrócić się do thvar, bo to ona ma te pieniążki - przekazałam jej wszystko. MOże napisz do niej

Ok, napiszę :)
Shemesh

Shemesh

Od: Czw kwi 22, 2004 19:53

Post » Nie lip 17, 2005 18:25

Nie wiem, jak mogę pomóc. Jestem w Łodzi do wtorku, mogę gdzieś podjechać, zrobić zdjęcia, zawieźć koty do weta. Magda, daj znać, czy taka pomoc będzie potrzebna, dobrze?
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Nie lip 17, 2005 19:06

Saskia, tak przydały by się lepsze zdjęcia kotków, ale ja chciałam do pani jechać w połowie tygodnia, teraz dowieźliśmy jej karmę, jest jeszzce do odbioru o koc-cat więc tak wyliczyłam mniej więcej, ze do środy-czwartku wystarczy. Dlatego chcialam pojechac w polowie tygodnia
Obrazek

Magija

Post » Nie lip 17, 2005 19:17

Magija - a może wygodniej Ci odebrać karmę z ul. Piotrkowskiej ? Pomyślałam sobie, że skoro do mnie masz dosyć daleko to w centrum już bez problemu mnie znajdziesz :wink:

adres mojej firmy masz na mojej stronie - czynne od 8-20 a karma bedzie czekac w sekretariacie

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Nie lip 17, 2005 19:30

koc-cat pisze:Magija - a może wygodniej Ci odebrać karmę z ul. Piotrkowskiej ? Pomyślałam sobie, że skoro do mnie masz dosyć daleko to w centrum już bez problemu mnie znajdziesz :wink:

adres mojej firmy masz na mojej stronie - czynne od 8-20 a karma bedzie czekac w sekretariacie

czy ew, w czwartek by było ok?
Obrazek

Magija

Post » Nie lip 17, 2005 19:33

Od jutra karma ( i nie tylko) tam czeka. Możesz odebrać w dowolnym dla siebie czasie. :D

koc-cat

Od: Sob lis 13, 2004 14:00

Post » Nie lip 17, 2005 21:02

u mnie w zoologu moge zamowic najtansza karme dla kotow- Katinke, worek chyba 15 kg dostane po kosztach, tylko musze zamowic wczesniej i ktos to musi odebrac.....
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Nie lip 17, 2005 21:04

Nika Łódź pisze:u mnie w zoologu moge zamowic najtansza karme dla kotow- Katinke, worek chyba 15 kg dostane po kosztach, tylko musze zamowic wczesniej i ktos to musi odebrac.....

właśnie taką kupiłam, 10 kg worek, po kosztach właśnie
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]