Kreciki i Mrowka - puenta str. 21

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2005 19:05

Mrowka :1luvu:
Liwio, jestes wspaniala :D Brawa dla Ciebie! I za cala 13 :ok: :ok:
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Nie mar 20, 2005 19:14

Liwia :king:
Do przemywania oczu mozna używać zwykłej wody, herbata z tego co wiem nie jest najlepszym pomysłem - ściąga za bardzo.
Piszesz, że kicia je wyłącznie mięsko - powinna teraz, mimo, że taka chudziutka i chciałoby się miegiem ja podtuczyć, dostawać bardzo urozmaicone jedzenie, z dodatkiem witamin, w mięsie nie ma wszystkiego, czego maluszki potrzebują.
Śliczne są te maleństwa :)
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Nie mar 20, 2005 21:42

Ona nie je czystego miesa, to byl skrot myslowy. Je to co moje stado, znaczy mieszanke zlozona z: miesa wolowego i kurzego (ze skora), serca wolowe, podroby drobiowe, odrobina ryzu, marchewka, troche grysiku kukurydzianego, sezam i slonecznik, troszke oliwy, odrobina soli. Takie to zdrowe ze az ja sie lepiej czuje jak na to patrze :):):):)
Mrowa nie chce jesc suchego, ja nie wiem czemu koty u mnie w domu bojkotuja chrupki ale jesc ich nie chca i basta. Dostaje tez saszetki walthama, witaminy - ale tych pastylek cuchnacych nie chce jesc :)
Czy Mrowa moze dostac rybe? A ser? A jogurt?

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Nie mar 20, 2005 21:46

I czym mam przemywac oczka Krecikom??????

Liwia

Post » Nie mar 20, 2005 21:56

Liwia pisze:Ona nie je czystego miesa, to byl skrot myslowy. Je to co moje stado, znaczy mieszanke zlozona z: miesa wolowego i kurzego (ze skora), serca wolowe, podroby drobiowe, odrobina ryzu, marchewka, troche grysiku kukurydzianego, sezam i slonecznik, troszke oliwy, odrobina soli. Takie to zdrowe ze az ja sie lepiej czuje jak na to patrze :):):):)
Mrowa nie chce jesc suchego, ja nie wiem czemu koty u mnie w domu bojkotuja chrupki ale jesc ich nie chca i basta. Dostaje tez saszetki walthama, witaminy - ale tych pastylek cuchnacych nie chce jesc :)

Jak im serwujesz takie menu, to czemu się dziwisz, że nie chcą suchego.. :D :D Na ich miejscu też bym nie jadła.. :wink:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie mar 20, 2005 22:38

Liwia pisze:I czym mam przemywac oczka Krecikom??????

Ja bym przemywała przegotowaną wodą.
Dobrej nocki Tobie i kociarni :)
Pozdrawiam,
Nuśka & Romeros

Nuśka

Od: Wto gru 16, 2003 0:23

Post » Nie mar 20, 2005 22:42

Wiec bedzie przegotowana, czysta woda :)
Nuska i tak niezobowiazujaco zauwaze ze Krecik super by sie komponowal z Twoja Tycia..... :lol: :lol: :lol:

Liwia

Post » Nie mar 20, 2005 22:46

:lol: Nie kuś ;)
Pozdrawiam,
Nuśka & Romeros

Nuśka

Od: Wto gru 16, 2003 0:23

Post » Nie mar 20, 2005 22:50

Bede :)
Sa absolutnie OBLEDNE :):):):)

Liwia

Post » Pon mar 21, 2005 2:07

Liwia pisze:Ona nie je czystego miesa, to byl skrot myslowy. Je to co moje stado, znaczy mieszanke zlozona z: miesa wolowego i kurzego (ze skora), serca wolowe, podroby drobiowe, odrobina ryzu, marchewka, troche grysiku kukurydzianego, sezam i slonecznik, troszke oliwy, odrobina soli. Takie to zdrowe ze az ja sie lepiej czuje jak na to patrze :):):):)

Ser Bieluch ze śmietanką 18% jak najbardziej, jogurt też. Rybkę raz na tydzień, nie za często...Spróbuj dobre chrupy dla kociąt, może zaskoczy...
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pon mar 21, 2005 20:00

Kasia, dobrze im u Ciebie tak, że nie będą chciały iść do nowych domów, lepiej uważaj :lol: :twisted: :lol:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon mar 21, 2005 22:37

RC Baby Cata jej wymieszaj z tą smakowitą potrawą, a potem po trochu w misce samego zostawiaj. Z czasem i ona i kocięta załapią :) Bardzo maleńkie ma te chrupki, Migdał jej uwielbiał podkradać :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon mar 21, 2005 22:51

Kazdy moj watek przeplata koty te na przechowaniu i moje wlasne..
1. Maks, moj wykastrowany w czwartek wneter, bardzo mnie niepokoil - schudl ogromnie, byl bardzo osowialy, ciagle spal i raz wymiotowal. Z nim i jednym z Grzybow popedzilam do weta. Maks dostal zastrzyk pp zapalny i inny antybiotyk no i mam kota jak nowego :):):) Niestety, straszny z niego histeryk-panikarz, nie jestem w stanie podac mu zastrzykow, bedzie pierwszym moim kotem wozonym na iniekcje do weta :)

2. GRZYBY SA ZDROWE !!!!!! :dance: Jeszcze tylko dobijemy swierzba i po kontroli (za dwa tygodnie) Bingo moze isc do docelowego domku :) Nietety jeszcze nie znanego....

3. Martwi mnie najmniejsszy, najslabszy Krecik, To dziewczynka z zaropialymi oczkami. Jest wyraznie mniejsza i slabsza od rodzenstwa, przemywamy jej oczy kilka razy dziennie a i tak wciaz oczka posklejane :( Malutka jest, nei mam pewnosci ze je wystarczajaco duzo- powinnam ja jakos dokarmiac? Moge cos dla niej wiecej zrobic?

Liwia

Post » Pon mar 21, 2005 22:54

Liwia, ja tak miałam z Georgią w listopadzie: trzech braci jadło i rosło jak na drożdżach a ona była znaczenie słabsza i mniejsza.
I gdy przyplatało się zapalenie płuc to organizm nie poradził sobie :(

Wet musi zobaczyc malutką jak najszybciej. Byc moze trzeba będzie dokarmiac butelką...
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon mar 21, 2005 22:56

widzial w sobote - nic nie mowil o neidozywieniu. Zreszta kociczka jest zwaza i ciekawa swiata. Oczywiscie jak go juz zobaczy :)

Liwia

[poprzednia][następna]