Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
uga pisze:Wiesz, ja się boję nie o siebie, tylko nie chcę nikogo wpakować w tarapaty.
Wysłałam pytanie do Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego. Nie będę zgadywać, chcę wiedzieć, jakie jest prawo. Jeśli mnie nie oleją i odpowiedzą, to wkleję tu odpowiedź.
uga pisze:Marzena, wiem, że nie dostałaś tego info z zastrzeżeniem, żeby się nie dzielić z nikim. Wiem to. Jestem Ci wdzięczna, że w czasie wizyty ze swoim kotem, poruszyłaś też ten temat.
Ja nie mam wątpliwości, że sprawa wymaga wyjaśnienia. Nie będą mi w każdej aptece innej bajki opowiadać. Jeśli to nielegalne, to trzeba informacje pocztą pantoflową przekazywać i oprotestować takie przepisy przy wsparciu weterynarzy. A jeśli dzielenie jest legalne, to trzeba zacząć pisać skargi na apteki, które mają sprzęt i odmawiają.
tabo10 pisze:A ja się nie boję pisać,bo to informacja ratująca życie kotów onkologicznych - i dla mnie to najważniejsze. Niejeden właściciel kota czy psa jest w podobnej sytuacji. Też kiedyś byłam i rozumiem. Oprócz rozpaczy diagnozy, musisz się jeszcze zmagać z takimi technicznymi problemami. Skandal.
Uga dostała ode mnie na PW namiar na farmaceutę, który podzieli lek dla Jej kota. Ma być dziś, z tego co mi wczoraj napisała.
Można podzielić cytostatyki w Warszawie w aptece. Piszę dla zrozpaczonych opiekunów b.ciężko chorych onkologicznie zwierząt. Może ktoś kiedyś wejdzie na wątek i będzie szukał pomocy. Nie traćcie nadziei! Mam ten namiar i użyczę na PW w razie potrzeby zainteresowanym, z wiadomych względów nie będę udostępniać go na publicznym forum.
Wszystkim zdrowia![]()
uga pisze:Mam lek. Dziękuję tabo10 za ten kontakt. Lek zakapsułkowany w fajne małe kapsułki idealne do podania kotu.
Podaliśmy już pierwszą porcję. Strasznie się denerwuję. Trzymajcie kciuki za mojego kocura, to naprawdę najwspanialsze stworzenie, jakie spotkałam.
Jeśli będę miała jakieś informacje o tym bałaganie z dzieleniem leków, coś, co może się przydać innym, to na pewno napiszę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 88 gości