JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE- wszystkie w DS:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 05, 2016 11:32 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

milva b pisze:
tabo10 pisze:Vombat :1luvu: :1luvu: :1luvu: bardzo dziękuje za przelew 35,72zł. Kocięta dostały za tą sumę 4 saszetki Convalescenta,którego uwielbiają i nie mają po nim biegunek w przeciwieństwie do mleka bez laktozy. Delektowały się Convem całe 2 dni,obżartuchy jedne :wink:

A dziś znów głodne :? Nie nastarczam z żarciem :201435

Mam trochę niepotrzebnych convów w proszku, wysłać?

poproszę każdą ilość :201494 ,bo nie nastarczam
adres podam na PW

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt sie 05, 2016 11:33 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

tabo10 pisze:
milva b pisze:
tabo10 pisze:Vombat :1luvu: :1luvu: :1luvu: bardzo dziękuje za przelew 35,72zł. Kocięta dostały za tą sumę 4 saszetki Convalescenta,którego uwielbiają i nie mają po nim biegunek w przeciwieństwie do mleka bez laktozy. Delektowały się Convem całe 2 dni,obżartuchy jedne :wink:

A dziś znów głodne :? Nie nastarczam z żarciem :201435

Mam trochę niepotrzebnych convów w proszku, wysłać?

poproszę każdą ilość :201494 ,bo nie nastarczam
adres podam na PW

Spoko, dziś nadam priorytetem :)
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Pt sie 05, 2016 11:58 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

milva b pisze:Spoko, dziś nadam priorytetem :)

Jesteś Wielka :1luvu: :1luvu: :1luvu: !

tabo10

Post » Pt sie 05, 2016 12:44 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

tabo10 pisze:
milva b pisze:Spoko, dziś nadam priorytetem :)

Jesteś Wielka :1luvu: :1luvu: :1luvu: !

A tam, to tylko kilka saszetek conva, bez przesady ;)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto sie 09, 2016 11:45 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

milva b czym karmisz kocięta,żeby nie było biegunek?

tabo10

Post » Wto sie 09, 2016 11:57 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

Wczoraj znalazłam taką koteczkę na podwórku.
Bawiły się nią dzieci :evil: Jakaś baba wyrzuciła ją z klatki schodowej,bo spała na jej wycieraczce pod drzwiami. Nie wiem co za k...tas ją wywalił :evil: . To domowy,miziasty kot. Glodny.Szukający pomocy u każdego przechodnia.A ludzie? Szli i mijali ją bez emocji.Dobrze,że nie dopadł ją jakiś pies.
Nie wiem skąd się tam znów wzięła. Ogłoszeń o zaginięciu nie ma.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dopiero wyadoptowałam stamtąd kotkę.Nie daje już rady.Ani finansowo,ani psychicznie. Następny kot nie może znow mieszkać w łazience,bo nie mogę się poruszać. Jestem więźniem we własnym mieszkaniu.
PROSZĘ O DT DLA MAŁEJ.!!!

tabo10

Post » Wto sie 09, 2016 12:25 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

tabo10 pisze:milva b czym karmisz kocięta,żeby nie było biegunek?

Takie kocięta już całkiem samodzielne?
Przeważnie wołowiną, indykiem, kaczką ( to surowe), gotowanym królikiem a rzadziej udkiem z kurczaka.
Suche żarełko to przeważnie purizon kitten bo ma drobne chrupki, a z puszek naczęściej Feringa Kitten ( tylko różowa, z niewiadomych powodów pomarańczowa jest trująca) i Almo Nature kitten. Starsze kociaki dostają też tuńczyka, ale tylko puszki Moments z MaxiZoo, innych nie tkną, ewentualnie świeży stek z tuńczyka wrzucony na moment na grill. No i twaróg wiejski, bo mam od znajomej, plus do tego żółteczko z przepiórki, czasem też jogurt kozi. Nigdy nie miałam problemów z biegunkami. Ale też całe stado mam regularnie badane na lamblie, rzęsistka i inne świństwa, więc nie mają skąd mieć rozwolnienia.

Czy te convy dotarly? Martwię się, że poczta polska znowu coś zgubi......
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto sie 09, 2016 12:34 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- NOWE KOCIĘ SZUKA DT!!!

Wyglądam tęskno listonosza 8O Do dzisiejszego ranka jeszcze nie dotarły. Ale PP ostatnio dobrze pracuje ,dolecą :ok:

tabo10

Post » Wto sie 09, 2016 12:39 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- NOWE KOCIĘ SZUKA DT!!!

Oki, oby już dziś były :ok:
Gdybyś chciała potestować purizona, mokre almo czy feringę, mogę wam zrobić małą paczuskę.

P.S. Nowa śliczna znajdka to właśnie klasyczna "Whiskasówka", czarna srebrna pręgowana (cętkowana) :D
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto sie 09, 2016 13:12 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- NOWE KOCIĘ SZUKA DT!!!

Milva b ,oczywiście ,że poproszę :201494 . Jeśli można :oops:
Cokolwiek mokrego,co daje najmniejszą szansę na biegunki u małych brzuszków (9,5tyg. i 3,5mca). Suchego nie chcą jeść tak chętnie :roll:

Okazuje się,że odbywam przyśpieszony kurs poznawania umaszczeń kociąt :strach:

ps. O matko,któraś z karm jest trująca 8O :strach:

tabo10

Post » Wto sie 09, 2016 13:25 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- kocięta do adopcji

tabo10 pisze:Wczoraj znalazłam taką koteczkę na podwórku.
Bawiły się nią dzieci :evil: Jakaś baba wyrzuciła ją z klatki schodowej,bo spała na jej wycieraczce pod drzwiami. Nie wiem co za k...tas ją wywalił :evil: . To domowy,miziasty kot. Glodny.Szukający pomocy u każdego przechodnia.A ludzie? Szli i mijali ją bez emocji.Dobrze,że nie dopadł ją jakiś pies.
Nie wiem skąd się tam znów wzięła. Ogłoszeń o zaginięciu nie ma.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dopiero wyadoptowałam stamtąd kotkę.Nie daje już rady.Ani finansowo,ani psychicznie. Następny kot nie może znow mieszkać w łazience,bo nie mogę się poruszać. Jestem więźniem we własnym mieszkaniu.
PROSZĘ O DT DLA MAŁEJ.!!!

Ależ ona jest śliczna! :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto sie 09, 2016 13:59 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- NOWE KOCIĘ SZUKA DT!!!

tabo10 pisze:ps. O matko,któraś z karm jest trująca 8O :strach:

Moje koty mogą Ci wysłać listę, a właściwie 12-tomową encyklopedię żarcia, które wg nich jest trujące :roll:
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto sie 09, 2016 14:32 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- NOWE KOCIĘ SZUKA DT!!!

aaaaaa :ryk: , taką to i moje mają :wink:

a po jogurcie kozim nie mają rozwolnień?

małym dałam żółtko od kur zielononożek- myślałam,że zjedza jedno zółteczko (choć fakt,małe są),ale zeżarły wspólnymi siłami opakowanie 6szt. :strach:
A ja obeszłam się smakiem,a raczej wspomnieniem jajecznicy :twisted:

tabo10

Post » Wto sie 09, 2016 15:17 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- NOWE KOCIĘ SZUKA DT!!!

tabo10 pisze:aaaaaa :ryk: , taką to i moje mają :wink:

a po jogurcie kozim nie mają rozwolnień?

małym dałam żółtko od kur zielononożek- myślałam,że zjedza jedno zółteczko (choć fakt,małe są),ale zeżarły wspólnymi siłami opakowanie 6szt. :strach:
A ja obeszłam się smakiem,a raczej wspomnieniem jajecznicy :twisted:

Chwila moment, przecież białka zostały. Można zrobić dakłasa :)
A po kozim jogurcie moje stwory nie miały rozwolnień, ani po żadnym innym, nawet po podkradanej Activii śliwkowej ;)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto sie 09, 2016 15:55 Re: JAK BRYTYJSKIE,JAK BENGALSKIE...- NOWE KOCIĘ SZUKA DT!!!

Dakłasa to tylko u Sowy :wink:
Te kocie potffffory nic nie pozwolą zrobić,bo są WSZĘDZIE,wszystko sprawdzą.Czterema łapkami i wąsami. Do obłędu doprowadzając każdego kucharza :twisted:

tabo10

[poprzednia][następna]