Sonia < szuka domu niewychodzącego, w stolicy >

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 08, 2016 22:11 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

więc tak, najbliższe tygodnie bd decydujące

zostałam przegłosowana lub jeśli Katję brać pod uwagę to remis :oops:

W niedzielę, tż przychodzi do łazienki a tam My, tzn, Sonia na brzegu pralki, synek i ja;
Kamilek nyny nyny palcem szmyra kicię pod brudką, tż poległ,
tż:chyba jej teraz nie wyrzucimy co..
ja: no domu miałam jej szukać, mam szukać?
tż: nie no, chyba zostanie co
dołożę się do żarcia , jakoś damy radę..
:roll:
nadal nie jestem przekonana
z drugiej strony, nam zaufała,

u sąsiadki- dziś mówiła, dokarmiała dwa: siwe i rudego kocura byczego takiego mega, myślała , że to nasz; a siwe chyba ktoś podrzucił/wyrzucił im :roll: _ że takie siwe przychodziło ale chyba, już nie, tzn ona nie widziała ale mąż widział ale strasznie dzikie było i siup czmychała

nadal nie jestem przekonana, mam dystans aczkolwiek..

...
jak zauważyłam /ja idę do toalety to ona do kuwety raz dwa 8O taka sytuacja powala ot sprzężenie

to coś oznacza w kocim języku zachowań?

na imię/mówienie do niej reaguje odpowiada gada

w domu to inny kot na luzie

jest tyle przepełnionych dt

wychodzi do kotki syczą ale tylko pod nadzorem w dzień, pochłania jedzenie tylko jak je broni przed innym kotem lub go widzi
po zdjęciu szwów bd obcięte pazurki i zaczniemy dłuższe zapoznanie
Soni twierdza to łazienka a tron to zielony dywanik, pralki się nie boi śpi, idealna była by jedynaczką

Katja jak wyszła ze schronu to u ludzi była ganiana przez starszą kotkę, to się jej pozbyli wzięli innego, teraz ona robi to samo goni...

najbliższy miech przesądzi o wszystkim, raju nie będzie miała ale przynajmniej kochający dom i ludzi , których sama wybrała?
wystarczyło wyjść za nią, zawołać i potrząsnąć puszką z chrupkami, byłam wtedy z synkiem, momentalnie zaczęła się łasić, została

bez komentarza

acz,.. daje do myślenia, jak powiedziałam sąsiadom, którzy dokarmiają, że jest u nas, że u nas jest teraz.. to popatrzyli z takim niedowierzaniem jakbym w totka wygrała, że może teraz u nas gdzieś w kącie i podłazi i ucieka a nie broń kocie coo ła si się coo..; taka dzika była z szybkością wiatru taka wystraszona; wystarczyło wyciągnąć rękę, nie wierzę; ale jak, innego kota czuła, ale jak przecież ją przeganiała a ta nie dała za wygraną; nie ogarniam co ją takiego spotkało :strach:
=^^= Zapraszam =^^=
♡♡Naturalne SOKI_2021 z malin// bez cukru oraz słodkie i syrop♡
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=156544
<<

milena88

Od: Pon mar 21, 2011 12:59

Post » Pt mar 11, 2016 19:21 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

orzesz morda

jestem na kociej werandzie a za drzwiami stukocze coś , pada deszcze, stukocze pucha za dziwami, otwieram a tam czarne kocisko myka po schodach 8O no ile, czarno czarni szpiega przysłaliście? :ryk:

Daga te koty wypukłe co na drzwiach przykleiłam, te od ciebie , przyciągają sierście :mrgreen: :strach:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pt mar 11, 2016 21:15 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

no nie.... ja mam takich naklejek też sporo :strach:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt mar 11, 2016 22:19 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

Milena, siedź w domu i nie wychodź na werandę, bo będzie za chwilę trójeczka :mrgreen:
A tak poważnie. Dwa koty w domu to sama radość, przekonasz się. Nawet jak nie będą za sobą przepadać, to Ty będziesz miała towarzystwo na okrągło, raz jedną, raz drugą do miziania. Mam szczerą nadzieję, że Sonia u Was zostanie. I ciesz się, że masz takiego dobrego męża :ok:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Sob mar 12, 2016 7:26 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

Ja też Twojego TŻta pozdrawiam :D :1luvu:
Głaski dla Katji i Sonieczki :201461 :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Sob mar 12, 2016 11:34 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

Dobrze wybrała Sonia, najważniejsi są dobrzy ludzie Mileno z sercem do zwierząt więc jej raj będzie u Was.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Sob mar 12, 2016 15:45 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

Czy ja wiem, pozdrowię od Was Tż'a ucieszy się.. raz po raz kombinuje i podstawia mi rzeczy/fanty a to a to sprzeda się? dam na koty :lol:

a przypomnę że ulubioną saperkę tż ma z licytacji na rudego poparzonego sierśacia :ok:

a ten czarny to pewnie od prababci Kamilka przylazł, bo tam mają dwa jajeczne kocurki

Sońka już przeszła pierwsze szoki po zabiegowe, teraz jest coraz bardziej kocia, jak coś jej się nie podoba to kąsi delikatnie

takie siwe brzydkie, ja to miałam ochotę od takiej pani od jajej kurzych , taką szylkret pochwycić bo malutka była ale tż nie pozwolił wtedy i całe szczęście,, ;
mam jednego ludzkiego kociaka , który daje w kość , jedną adoptowaną córeczkę a druga sama przylazła
dziś w nocy do Soni ze trzy razy wstawałam ,drzwi by rozwaliła bo chciała wyjść :| moja grzecznie spała na fotelu

Kamilek uwielbia kocie, nie zawsze jest miły dla niej ale się staramy, uwielbia jej nosić jedzonko;

aaa oni są w tym samym wieku, synek i kocie

Czy zostanie zobaczymy; ja to bym chciała by ktoś ze znajomych ludzi ją pokochał , bym wiedziała, że krzywdy nie bd miała, żeby miała lepiej niż tu, to bym oddała, trochę już smutno by było ale jakby miała lepiej to czemu nie :201461

aa nie lubi zabawek, nie bawi się , trochę poszczotkowana ładniejsza sierść ma w dotyku, urobek kuwetkowy mega.

lubi głaski ale bez przesady, akceptuje dziecko i pozwala dotykać uszu nosek pyszczek wtedy chce dawać kocie buziaki ,noski noski eskimoski, ogon pozwala dotykać a jak nie to go pod siebie, pozwalała by nawet się nosić podnosić tak to wygląda ,cierpliwa bardzo, nie pozwalam jej nisić przytulać za bardzo;,

ulubione zajęcie synka to kładzenie się na podłodze obok kota i oglądanie go, dotykanie, nie bardzo pozwalam na to , lubi paplać przy niej po swojemu, rozmowniejszy się zrobił

w przyszłym tygodniu powinno być kocie zamówienie, rozliczę na watku
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Sob mar 12, 2016 17:30 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

Bardzo długo rozważałam zamówienie, mokra karma poszła jak spłatka. Suchej za nic w świecie bym takiej nie kupiła ze wzg. ekonomicznych; chyba, że kilka lat temu :lol: później może zmienię na smaczki TOW ale ta z kolei ma mikro krokiety

bd martwić się później o koszty teraz ma być zdrowiej.

Zbożową mam pod ręką to bez zbożowa bd idealna a widać, że ma większe krokiety to też na ++.
Mięsną koty szybciej się najadają z pozytywem dla brzuszka i urobku kuwetkowego, zbożowy to zapychacz. na Barf nie mam czasu więc choć tego namiastka . To tak po krótce.

Głównie bd mokra a sucha to tylko smaczki i tak na szybko więc mięsna.

Zabijcie ale wybrałam tak :strach:
https://fanimani.pl/partner/zooplus/?beneficiary_id=698&beneficiary_type=organization

Acana Grasslands
Mieszany pakiet Animonda Carny Adult, 12 x 800 g

zobaczymy

a do żwirku wrócę chyba catbesta, chociaż ta sama cena wychodzi, może bd mieszać..

buziole od kocic, moja właśnie przylazła w łaski na kolana, kawał kota :201461
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pon mar 14, 2016 9:35 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

Cześć Mietek , słyszę za drzwiami.
Tż przychodzi do pokoju i mówi wiesz jak ma na imię kot? Mietek. 8O :lol:

Katja vel Heniek

Sonia vel Mietek

dobrze , że dziecku nie wymyślił drugiego 8)

:lol:

Dziś kocice już nie syczały w korytarzu tylko przybiegły na roznoszone żarcie. Z dystansem do siebie ale niewarkły mimo, że były pół metra od siebie.

Buziole :kotek: :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Pon mar 14, 2016 23:07 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

To już robią postępy :) jeszcze trochę czasu i może jakąś przyjaźń z tego będzie.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Wto mar 15, 2016 6:49 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

Nie wiem tego, w nocy spokój, czasem syczenie tylko ; miały dostęp do siebie.
Rano tylko usłyszała Sonia, że ludz się obudził to "żreć daj żreć' :lol: taki dobry słuch ma

trochę syk przy talerzyku ale Katja lekko zasyczała i nie broniła swojego, to cap i zabrałam Sonię do swojej michy bo moja by nie zjadła wcale

śnieg za oknem 8O

jak nie będzie kocich kłótni z narażeniem życia i naszej cierpliwości to kocie zostanie

............................................

a teraz to co powinnam oznajmić na początku :mrgreen:

wczoraj wieszałam pranie, dziecię pociekło migiem gdzieś, wołam -cisza,
myślę weranda -terroryzuje Katję,
ale nie :!:
lecę do łazienki a tam dziecię siedzi na pralce z kotem u boku na zielonym dywaniku :strach: :ryk:

:1luvu:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Wto mar 15, 2016 7:21 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto mar 15, 2016 11:42 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

a my się dziś widziałyśmy :)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto mar 15, 2016 12:45 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

Tak :D Siwa trochę otuchy dodała -jeśli ją wyczuł Bogdan Wspaniały.

Byliśmy na wizycie kontrolnej i jak się okazało :lol: minęło 10 dni , dziś jest 15ty a kotka sama w nocy wygryzła szew, więc Pani zdjęła strupek, wymacała czy co nie zostało i podziękowała kotce serdecznie, że nie musiała szwu usuwać; w prezencie dostała tabletkę na odrobaczenie. :1luvu:

Ot wiejska ździra trzęsła się jak galareta w lecznicy ale tylko wtedy, w sumie jak oddawałaś Bogdana na obserwację czy coś.
Daga tym stwierdzeniem "to nasza zdzira" poprawiłaś humor na cały dzień w lecznicy , tak coś się wydaje :mrgreen:
Pozdrowienia dla Bogdana by był dzielny- od obu dziewczyn :201461 :kotek: :kotek:
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

Post » Czw mar 17, 2016 18:33 Re: Przypałętała się siwa kotka na wieś/>ma imię <Sonia :) <

Przeliczyłam, porównałam, zaniemówiłam :x

Puszka z dino ma 400g dla kota kosztuje ok 3,40zł+
Puszka z animody 800g dla kota kosztuje ok 6,16zł

W TEJ SAMEJ WIELKOŚCI PUSZKI :w dino ma 400g a Animoda 800g 8O :?
Poległam jak na ostrym zakręcie/

z nowości dla Wszystkich kibicujących

Kicia nawet aportowała z Tż piłeczki zabawki ostatnio.
Następnego ranka sama widziałam jak wariowała z gąbczastą piłeczką.

No muszę przyznać,
że urodą nie grzeszy ale jest wspaniała i nadzwyczaj pro ludzka, nie to co nasz dzikus.

mam kilka fot, wieczorkiem dodam

AA a Sonia wody nie pije ; od dziś zaczynam jej znów dolewać do mokrej karmy, z Katją też był taki problem po zabiegu.

i jeszcze bo zapomnę

myję talerzyk Sońki , podkładkę,.. wszystko czyste, lśni, patrzę leci synek korytarzem i po chwili wraca do Soni z talerzykiem chrupek od drugiej kocicy :lol: :mrgreen: :kotek:

edit:
Obrazek ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek
=^^= Zapraszam =^^=
<<

milena88

[poprzednia][następna]