Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 13, 2016 14:21 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Cudna malutka <3
Zdrowiej, Bąblu :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 13, 2016 14:28 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

zaznaczam

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Śro sty 13, 2016 14:59 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

trzymam kciuki za zdrowko!

mozna prosic zdjecia w pozniejszym, wolnym czasie - mala jest sliczna + fajnie zobaczyc jak sie goja ranki i wszystko idzie ku dobremu

(bo tyle tu kociej biedy, ze nawet ku pokrzepieniu serc poprosze niejako)

Tamaqua

Od: Wto gru 08, 2015 23:42

Post » Śro sty 13, 2016 20:48 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

:201461 dla Garruni :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Śro sty 13, 2016 22:40 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Tamaqua pisze:trzymam kciuki za zdrowko!

mozna prosic zdjecia w pozniejszym, wolnym czasie - mala jest sliczna + fajnie zobaczyc jak sie goja ranki i wszystko idzie ku dobremu

wczorajsze wkleiłam dziś parę postów wyżej ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro sty 13, 2016 23:53 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

jopop pisze:
Tamaqua pisze:trzymam kciuki za zdrowko!

wczorajsze wkleiłam dziś parę postów wyżej ;)

dziekuje, ale fajowa kicia, wyglada jakby byla w jakims sanatorium kocim na oddziale ´gipsowym´ co najmniej...

a jak jej zdrowko

Tamaqua

Od: Wto gru 08, 2015 23:42

Post » Śro sty 13, 2016 23:58 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Nie wiem, czy się to przyda, ale kiedy Kotek podczas ataku padaczki powyrywał sobie pazury tylnych łap (zerwał je całkowicie, a to co nie zerwał i tak trzeba było obcinać, bo zaczepiał przy chodzeniu) najpierw zaczeło się to babrać potwornie, łapy po prostu wręcz śmierdziały, bo zaczeła się robić martwica. Pomogły kąpiele łap w ciepłym roztworze Rivanolu. Kilkakrotnie w ciągu dnia wkładałam kocie łapy do miski z riwanolem i moczyłam, myłam. A potem czekałam aż wyschną i pozwalałam mu normalnie chodzić. Bez opatrunku szybko obsychało i się goiło. Pazury odrosły równo, mimo że w międzyczasie jeszcze raz sobie je zerwał.

Biedne maleństwo... Czy opuszki też ma pocięte czy tylko pazurki?
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Czw sty 14, 2016 0:05 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

haaszku - ta kicia ma pazurki po prostu amputowane - tak jak nasze prawo tego zabrania. One nie odrosną.....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw sty 14, 2016 0:10 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Kotek też miał amputowane pazurki, niektóre prawie w całości, ale nie paliczki, więc pazurki odrosły. Nie wiem jak jest u Garry. Miała być informacja od jopop, co z kośćmi.
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Czw sty 14, 2016 1:28 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

odpisałam na to już tyle razy na FB, że byłam pewna, że tu również ;) przepraszam :)

są obcięte razem z kawałkami palców. w momencie gdy oceniał ją chirurg - nie dało się obejrzeć dokładnie każdego palca nie narażając małej na ogromny ból. Obecnie wszystko widać, ale nie będę jej ciągać do chirurga tylko po to by zaspokoić ciekawość. Nie ma co jej narażać na zimno, stres i ewentualne choroby.

Na MOJE oko - w żadnym palcu nie widzę żadnych pozostałości po pazurach, czyli cięcia były na tyle daleko, że raczej nic nie odrośnie. Ale nie dam sobie za ten werdykt nic, przepraszam za słowo ;), uciąć.
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 14, 2016 1:39 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

:((((((((((

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Czw sty 14, 2016 7:47 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

haaszek pisze:
Biedne maleństwo... Czy opuszki też ma pocięte czy tylko pazurki?

jopop pisze:są obcięte razem z kawałkami palców. [...]
Na MOJE oko - w żadnym palcu nie widzę żadnych pozostałości po pazurach, czyli cięcia były na tyle daleko, że raczej nic nie odrośnie.

Co za bestialski sk.... to zrobił, nie mieści się w głowie,takiemu maleństwu, i jak rozumiem wyrzucił na ulicę, skoro kicia została znaleziona i trafiła do jopop. :strach:
Wiem, że ludzie potrafią być bezwzględni, ale że aż tak :twisted:

Miałam nadzieję, że te pazurki jakoś odrosną.
Nie napiszę, ale różne takie myśli i życzenia galopują mi przez głowę ...

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Sob sty 16, 2016 10:22 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

jopop pisze:odpisałam na to już tyle razy na FB, że byłam pewna, że tu również ;) przepraszam :)

są obcięte razem z kawałkami palców. w momencie gdy oceniał ją chirurg - nie dało się obejrzeć dokładnie każdego palca nie narażając małej na ogromny ból. Obecnie wszystko widać, ale nie będę jej ciągać do chirurga tylko po to by zaspokoić ciekawość. Nie ma co jej narażać na zimno, stres i ewentualne choroby.

Na MOJE oko - w żadnym palcu nie widzę żadnych pozostałości po pazurach, czyli cięcia były na tyle daleko, że raczej nic nie odrośnie. Ale nie dam sobie za ten werdykt nic, przepraszam za słowo ;), uciąć.

Ciarki mi chodzą po plecach, kiedy to czytam :? :(

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sty 17, 2016 18:34 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Nie sty 17, 2016 19:02 Re: Maleńka GARRA - straciła wszystkie pazury. Czy przeżyje?

:(
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

[poprzednia][następna]