Kochani opiszę co zrozumiałam z wizyty a jutro wstawie skan opisu badania... Więc niestety albo i stety skończyło się na konsultacji neurologicznej... Decyzja o badaniu należała do nas diagnoza wykazała,że obraz RM nic nie zmieni w życiu Płoci... Zaspokoi tylko " naszą ciekawość " -słowa Pani doktor odnośnie tego jakiemu urazowi uległa kotka... Specjalistyczne badanie neurologiczne wykazało,że odruchy jakie wykonuje Płocia to tkz. chód/ruch rdzeniowy co niestety nie jest jednoznaczne z zachowaniem czucia głębokiego takiego nie ma i może się nigdy niepojawić... Natomiast stety,że Płocie nic nie bolało i boleć nie będzie bo ona poprostu tej części ciała nie czuje...Operacja nic niezmieni tylko dołoży jej stresu itp. Nawet komórki macierzyste o których kiedyś słyszałyśmy w audycji dr.Sumińskiej nic nie zmienią w jej losie... Płociulka jest skazana na dożywotni paraliż ( choć nie jeden organizm zadziałał wbrew medycynie więc iskierka nadziei się tli w naszych głowach ). Podczas całej wizyty nawet nie padło słowo o eutanazji,którego nigdy niedopuszczałyśmy do myśli... Ale pojawiła się opcja ułatwienia życia i funkcjonowania połączonego z rehabilitacja Płoci na wózku dla kotów... Zadzwoniłam i zorientowałam się jak wygląda to materialnie i formalnie więc... koszt wózeczka to 550-600zł plus koszt przesyłki z Łodzi 50zł Łącznie max 650zł... Jest także skazana dożywotnio na pampersy i podkłady...(lecz Pan zajmujący się robieniem wózków powiedział,że cuda sie zdażaja i koty tak jak i psy po kilku miesiącach używają łapek które ćwiczą w bucikach przymocowanych do wózka... Tu pojawia się pytanie i prośba czy pozostała kwotę niewykorzystana uzbieraną na Rezonans Magnetyczny możemy dołozyć na zakup wózeczka... Nie ruszymy pieniążków póki nie otrzymamy zgody osób które dały Płoci nadzieje na dalsze życie...
ROZLICZENIE:Uzbierane :565zł
Koszt konsultacji: 108zł (jutro potwierdzenie)
POZOSTAŁA KWOTA:
457 złDODATKOWE WPŁATY NA WÓZECZEK I WSPARCIE PŁOCI:
28.10 tomek.k

50 dziękujemy
29.10 Necz

40 dziękujemy
12.11 Bazarek- aleusha

50 dziękujemy
24.11 Baltimoore

50 dziekujemy
ŁĄCZNIE :
647zł
Dziękujemy
Płocia z niecierpliwoscią czeka na wózeczek zmniejszony ruch spowodowany pogoda zdecydowanie jej nie odpowiada

Ściskamy
Koszt dojazdu został pokryty przez Nas

Ostatnio edytowano Wto gru 01, 2015 14:42 przez
Płocia, łącznie edytowano 2 razy