Mietek działa jak zwykle na rzecz ulicznych kotków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 04, 2014 21:57 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Jakaś grupa studentów znowu szuka kota, byli bardzo oburzeni że od razu im odmówiłam adopcji Morisa , teraz mam za karę telefony podczas ich libacji alkoholowej -i zapytania w stylu 'czy ten kotek jest jadalny' brr :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob paź 04, 2014 22:36 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Coś nie mogę wejść na to wydarzenie :(
edit, weszłam, udostępniłam
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie paź 05, 2014 23:34 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Proszę sprawę tych telefonów zgłosić na policję , to jest molestowanie i zastraszanie art. 115 § 12 K.k. . Dowody ma Pani w telefonie , treści rozmów prokuratura uzyska od operatora . Moim zdaniem całą tę sprawę należało by zgłosić , choćby dla dobra innych kotków i mniej spostrzegawczych opiekunów . Po za tym ma Pani prawo żądać odszkodowania za: obrazę i niepokojenie art.216 i 212 KK - w dowolnej wysokości . W takich sprawach wyroki zapadają na poziomie 3.000,00 zl. Potrzebne są Pani pieniądze na kotki - to dlaczego te indywidua nie miałyby zapłacić . Stanowiło by to nauczkę dla innych , że kociarzy nie można bezkarnie gnębić i obrażać . Sama wizyta i przesłuchania na policji również nie należą do przyjemności - to dlaczego im tego oszczędzić ? Pozdrawiam .
Nie uczłowieczaj kota - ukoć człowieka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czarna Mańka

Od: Śro lis 20, 2013 10:49

Post » Pon paź 06, 2014 5:46 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Czarna Mańka pisze:Proszę sprawę tych telefonów zgłosić na policję , to jest molestowanie i zastraszanie art. 115 § 12 K.k. . Dowody ma Pani w telefonie , treści rozmów prokuratura uzyska od operatora . Moim zdaniem całą tę sprawę należało by zgłosić , choćby dla dobra innych kotków i mniej spostrzegawczych opiekunów . Po za tym ma Pani prawo żądać odszkodowania za: obrazę i niepokojenie art.216 i 212 KK - w dowolnej wysokości . W takich sprawach wyroki zapadają na poziomie 3.000,00 zl. Potrzebne są Pani pieniądze na kotki - to dlaczego te indywidua nie miałyby zapłacić . Stanowiło by to nauczkę dla innych , że kociarzy nie można bezkarnie gnębić i obrażać . Sama wizyta i przesłuchania na policji również nie należą do przyjemności - to dlaczego im tego oszczędzić ? Pozdrawiam .

Święta racja. I niech płacą. Nie wiem tylko, jak z czasem jessi, bo to wymaga czasu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon paź 06, 2014 10:30 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Czarna Mańka pisze:Proszę sprawę tych telefonów zgłosić na policję , to jest molestowanie i zastraszanie art. 115 § 12 K.k. . Dowody ma Pani w telefonie , treści rozmów prokuratura uzyska od operatora . Moim zdaniem całą tę sprawę należało by zgłosić , choćby dla dobra innych kotków i mniej spostrzegawczych opiekunów . Po za tym ma Pani prawo żądać odszkodowania za: obrazę i niepokojenie art.216 i 212 KK - w dowolnej wysokości . W takich sprawach wyroki zapadają na poziomie 3.000,00 zl. Potrzebne są Pani pieniądze na kotki - to dlaczego te indywidua nie miałyby zapłacić . Stanowiło by to nauczkę dla innych , że kociarzy nie można bezkarnie gnębić i obrażać . Sama wizyta i przesłuchania na policji również nie należą do przyjemności - to dlaczego im tego oszczędzić ? Pozdrawiam .

Jeśli jakiś artykuł z kodeksu karnego/wykroczeń to jedynie dotyczący stalkingu , ale i tak ich zachowanie nie wyczerpuje znamion przestępstwa.
Wczoraj dzwonili znowu :roll: już byłam przygotowana na rozmowę

jessi74

Post » Śro paź 08, 2014 11:25 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Chętnie pomogę przygotować doniesienie i pozew. Może nawet wyjść z naszej kancelarii-bez opłaty. Ja ostatnio sądzę się z kliniką wet.,za :odmowę udzielenia pomocy z braku czasu i potrzeby przy lekkiej niestrawności, błędnej diagnozie postawione bez badania, której efektem była śmierć członka rodziny 17-letniej kotki i ciężki, leczony do tej pory uraz psychiczny dwójki małych dzieci kl.1-3.Już jest po pierwszej rozprawie .Poszło to znacznie lepiej niż się spodziewałam. Bezkarność rozbestwia

Czarna Mańka

Post » Śro paź 08, 2014 11:54 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Chętnie pomogę przygotować doniesienie i pozew. Może nawet wyjść z naszej kancelarii-bez opłaty. Ja ostatnio sądzę się z kliniką wet.,za :odmowę udzielenia pomocy z braku czasu i potrzeby przy lekkiej niestrawności, błędnej diagnozie postawione bez badania, której efektem była śmierć członka rodziny 17-letniej kotki i ciężki, leczony do tej pory uraz psychiczny dwójki małych dzieci kl.1-3.Już jest po pierwszej rozprawie .Poszło to znacznie lepiej niż się spodziewałam. Bezkarność rozbestwia,nawet takie nieprzyjemności jak konieczność stawienia się na policji lub w sądzie to też dobra nauczka. Co do § to zależy jak się całą sprawę opisze i jakie szkody Pani poniosła.Ja tu widzę: zastraszania, molestowanie,ośmieszanie,naruszenie mitu domowego , wymuszanie wydania Pani własności, ponieważ te telefony prowadzą do tego, żeby dla uzyskania spokoju zgodziła się na adopcję na ich warunkach. Wartość materialna kotków zależy od Pani wyceny. Ja moją wyceniłam na milion zł. Adwokat strony przeciwnej przestał się śmiać po pierwszej rozprawie. :ok:

Czarna Mańka

Post » Śro paź 08, 2014 12:10 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Bardzo dziękuję za propozycję pomocy, też uważam że samo uczestniczenie w postępowaniu byłoby chociaż pstryczkiem w nos dla takich rozbestwionych ludzi , niestety zachowanie zachowanie tego studenta nie wyczerpuje znamion żadnego przestępstwa
mogę prosić o informację gdzie ta kancelaria? Odpowiedź może być na priv

jessi74

Post » Śro paź 08, 2014 12:17 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Na "szybko" pomoże zainstalowanie aplikacji ACR o ile masz smartfon, przy każdym telefonie na początku rozmowy informacja ze rozmowa jest nagrywana i może posłużyć jako dowód w sprawie.

fajerka

Od: Nie paź 20, 2013 11:55

Post » Śro paź 08, 2014 12:21 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

A to nie wiedziałam o takiej możliwości :) Można więcej szczegółów?

jessi74

Post » Śro paź 08, 2014 12:29 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Czarna Mańka dodam jeszcze że nawet gdyby było to przestępstwo to nie wiem czy bym zdecydowała się wystąpić na drogę procesową
Tak jak pisała MalgWroclaw nie mam za wiele czasu ma takie sprawy a w wolnym czasie staram się pomagać bezdomnym kotkom, dzisiaj właśnie przytachałam od pani Iwony materiały i szmatki na posłanka do kocich budek, wieczorem posegreguję uzbierane koraliki, pojadą do Bytomia nasza forumowa koleżanka zrobi z nich śliczne magnesy
myślę też żeby pomóc jakoś kotkom u Beatki tam 11 tymczasów. .

jessi74

Post » Śro paź 08, 2014 12:53 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Przez ten brak czasu i wybór między. życiem kotków a wojną z takimi typami, niestety zyskuje element bezkarnie niszcząc Waszą pracę. Zniszczone :domki dla kotów, afronty wobec karmicielek , lekceważenie organów ścigania na zgłoszenia o przestępstwach wobec zwierząt to uboczny efekt tych wyborów.

Czarna Mańka

Post » Śro paź 08, 2014 13:06 Re: Mietkowo/ 16 letnia kotka weg -urodziło się dziecko s.3

Zgadza się , nie raz nad tym myślałam, nie raz opuściłam komuś coś czego nie powinnam, studenci przefarbowali kota ale ktoś nie chciał zeznawać, nie mogłam na siłę zawiadomić bez zgody tej osoby, tego żałuję , trzeba było cisnąć temat... oprócz braku czasu, jest też brak świadków dowodów itd przecież wiemy że od zawiadomienia o przestępstwie do wyroku bardzo daleka droga
nie będę uzerać się z jakimś gnojkiem po sądach
wolę już tachać fanty na bazarki i cieszyć się potem jak kociaki jedzą zadowolone

jessi74

Post » Śro paź 08, 2014 14:25 Re: Mietek i jego kociarnia, myślimy jak pomóc kotkom na zim

wracam do domu a na balkonie i na oknie chyba ze 20 biedronek albo więcej ,różne kolory, rózna ilość kropek , niektóre podobno azjatyckie bo takie http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... 3099,d.bGQ

Biedronki podobno przynoszą szczęście lubicie w to wierzyć :) http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... GQ&cad=rja

ja lubię, z biedronkami to jeszcze nie wiem jak jest
ale jak spotkam kominiarza to zawsze przytrafi mi się coś miłego/dobrego
a jak zakonnicę to jest smutno i przykro
zawsze się sprawdza

jessi74

Post » Czw paź 09, 2014 6:17 Re: Mietek i jego kociarnia, myślimy jak pomóc kotkom na zim

Czarna Mańka, zostań, proszę, na tym wątku. Może jessi się zdecyduje.
A widzę, że jesteś nieoceniona :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]