PAKT CZAROWNIC XXXVI

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Władzę naczelną Paktu Czarownych będą sprawować(potwierdź głos w wątku!)

Ankieta wygasła Wto kwi 22, 2014 11:00

AniHili, AYO, Shira3
10
31%
AniHili, Shira3, Vilemo5
13
41%
AYO, Shira3, Villentrtenmerth
5
16%
Shira3, Villemo5, Villentretenmerth
4
13%

Liczba głosów : 32

Post » Śro lut 12, 2014 21:17 Re: PAKT CZAROWNIC

Mulesiu - bannerki już są podmienione :ok: widzę to po kodzie.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Śro lut 12, 2014 21:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Różnie tu bywało. Próby usztywnienie zasad się nie sprawdził. Za przejrzystości i porządkiem jestem. Za skostniałym formalizmem nie.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lut 12, 2014 21:23 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Zaznaczam, coby się nie zgubić.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lut 12, 2014 21:38 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

villemo5 pisze:Różnie tu bywało. Próby usztywnienie zasad się nie sprawdził. Za przejrzystości i porządkiem jestem. Za skostniałym formalizmem nie.

To tak jak ja.
Trzeba to tylko uporządkować.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lut 12, 2014 21:39 Re: PAKT CZAROWNIC

Maupa pisze:Mulesiu - bannerki już są podmienione :ok: widzę to po kodzie.

Dziękuję :kotek:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lut 12, 2014 21:43 Re: PAKT CZAROWNIC

Mulesia pisze:
Maupa pisze:Mulesiu - bannerki już są podmienione :ok: widzę to po kodzie.

Dziękuję :kotek:

ale Twoja własna ikonka nie :lol:
łapaj:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160476][/url][img]http://www.cosgan.de/images/smilie/figuren/c035.gif[/img][/url]
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Śro lut 12, 2014 21:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Zaznaczam :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw lut 13, 2014 8:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

banerki chyba wczoraj poprawiłam..nie działają?
A ikonki też mają odsyłać ? To poprawię oczywiście.

Edit: lista beneficjentów uaktualniona -bez kwot ,ale chyba to nie jest informacja niezbędna :wink: .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw lut 13, 2014 10:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Brat Villen dał znak życia, odezwie się w najbliższym czasie (jeszcze dzisiaj, znaczy się).
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lut 13, 2014 10:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Dobra, doczytałam :wink:

Moim zdaniem powinno być maksymalnie przejrzyście, zwłaszcza aktualne informacje - bo tego najczęściej poszukują wpadający po dłuższym niebycie.
Co do formalności: jeśli ogół wyraża zapotrzebowanie na oficjalne ogłoszenie beneficjenta danego miesiąca, wielkimi literami to czemu nie, jeśli nie będzie chętnych to ja mogę ogłaszać. To tylko jeden post.
Naczelne to IMHO funkcja czysto reprezentacyjna i zajęć Im dokładać nie należy. Jasne, miło by było gościć Je częściej na wątku, ale każdy ma swoje życie i trudno wymagać tej obecności.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw lut 13, 2014 11:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Myślę, że oficjalne ogłoszenie beneficjenta jest dobre. Nie każdy śledzi wątek na tyle skrupulatnie, żeby liczyć głosy. O ile nie ma problemu, gdy jedna kandydatura wygrywa z dużą przewagą, o tyle przeliczenie jest ważne, jeżeli kandydaci idą łeb w łeb i decyduje 1 czy 2 głosy (albo jak przypadkiem wypadnie remis).

A co do Naczelnych - czy są wybierane raz na zawsze? Bo może funkcja mogłaby być "przechodnia"? Albo wybieranie cykliczne, np. raz w roku czy raz na kilka lat, albo wybory wtedy, gdyby któraś z Naczelnych doszłaby do wniosku, że jest na tyle zaganiana że chciałaby odstąpić funkcję komuś innemu.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw lut 13, 2014 12:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

A ja nic nie rozumiem :? Może ktoś mi ,wiekowej ,inteligentnej inaczej czarownicy ,wyjaśni o co chodzi :roll:

Może być póżniej bo za niedługo zwijam się do roboty :roll:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw lut 13, 2014 12:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

kotka doroty pisze:A ja nic nie rozumiem :? Może ktoś mi ,wiekowej ,inteligentnej inaczej czarownicy ,wyjaśni o co chodzi :roll:

trwa dyskusja na temat roli Naczelnych w Pakcie - czy są potrzebne, a jeśli tak, to w jakim wymiarze.

no i pojawił się wniosek uaktualnienia regulaminu.
ja mam teraz dużo czasu, może to zrobię pod wieczór :ryk:
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Czw lut 13, 2014 13:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Oczywiście to ja zgłosiłem do pomocy Praksedę, oczywiście to ja powinienem podać jakieś namiary, oczywiście szukałem jakiegoś numeru konta w Jej wątku, oczywiście nie znalazłem nic poza informacją, że wysłała go komuś na PW, oczywiście napisałem do Niej PW, oczywiście najwyraźniej tu nie zagląda i nic nie wie o przyznanej pomocy albo ma kolejne kłopoty z netem... Oczywiście ja jestem obrażony na fejsbuki-srejsbuki i podobne i nie zakładam tam kont. W ogóle nie zakładam byle gdzie. No i nie wiem jak szukać dalej...
Czekam na uaktywnienie się Praksedy, a może któraś z Sióstr ma z Nią jakiś kontakt?

W kwestii merytorycznej rozpalającej się dyskusji powiem klasycznie: "Omne trinum perfectum", a w każdym razie liczba nieparzysta - to daje jasność w ew. głosowaniach. :)
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Czw lut 13, 2014 13:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXXVI

Kotko doroty, nowe idzie;] Trza dostosować Pakt do wymogów unijnych :lol:

Uwaga do zakładania nowych wątków: w regulaminie forum nie ma ani słowa o tym, że jest jakieś ograniczenie do 100 stron. To chyba "tradycja" z czasów, gdy silnik nie wyrabiał (czy coś, nie znam się na tym). Jest wątek odwrotnej licytacji i ma ponad setkę i działa. Nic się również nie stanie, jeśli natychmiast po przekroczeniu setki nie przyleci Naczelna i nie założy nowego ;) I szczerze mówiąc, mnie by się nie chciało przeklejać tego wszystkiego, no ale ja z tych leniwych wiedźm;]

Niezbyt podoba mi się narzucanie obowiązków. Lepsze podejście to zaproponowanie np. "Mam czas i ochotę, mogę wstawiać podsumowania miesięczne, zgłaszam się na kronikarza" czy tp. Tylko, kurka, co tu jest do podsumowania? Pakt nie przeprowadza adopcji ani żadnych akcji... no chyba że "w tym miesiącu na globusa cierpiały: " :twisted:

Ciszę wyborczą warto dodać do zasad głosowania. Tak dla jasności;]

Mam jeszcze pomysł na stanowisko Siostra Od Szturchania Trzonkiem Mietły w Zad - pilnująca tych, co zapomnieli, że zgłosili kandydata. :lol:

Ed/ Smoku, jeszcze możesz walnąć wołami w jej wątku, że Prakseda dostanie kasę od Paktu i potrzebujesz nr. Jej znajome na pewno się z nią skontaktują.
Tak się zastanawiam, czy przypadkiem nie mam jej nr konta, chyba kiedyś coś przelewałam , bazarek czy cóś. Sprawdzę.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

[poprzednia][następna]