3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 11, 2014 22:32 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

pwpw pisze:Raczej 93 dekagramy , czyli 0,93 kg inaczej 930 gramów 8)
Za koteczka :ok: :ok: :ok:

omg, no tak. Roztrzepana jestem :oops:

agnieszka23

Od: Sob sty 04, 2014 21:36

Post » Sob sty 11, 2014 22:47 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

Może nie raz był głodny :(
Najważniejsze,że teraz ma kto zadbać o niego :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sty 12, 2014 7:35 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

Pimpuś, malutki, chudziutki kotek znaleziony w piwnicy nie chciał nic jeść.P.Iza, u której był na DT musiała mu dawać kawałek chleba czy bułki z masłem, pod tym była kocia karma i dopiero wtedy coś jadł.Moja Mela bardzo długo dobierała się do reklamówki, w której trzymałam czerstwe pieczywo.To typowe, naprawdę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sty 12, 2014 9:11 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

ewar pisze:Pimpuś, malutki, chudziutki kotek znaleziony w piwnicy nie chciał nic jeść.P.Iza, u której był na DT musiała mu dawać kawałek chleba czy bułki z masłem, pod tym była kocia karma i dopiero wtedy coś jadł.Moja Mela bardzo długo dobierała się do reklamówki, w której trzymałam czerstwe pieczywo.To typowe, naprawdę.

no ale dlaczego? dlatego, że ktoś go wcześniej tym karmił? Przecież ja mu daje lepsze smakołyki:) ja jeszcze się z tym nie spotkałam

agnieszka23

Post » Nie sty 12, 2014 9:22 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie, ale tak się często zdarza.Duduś dobrał się do mojej drożdżówki, którą zostawiłam w papierowej torebce na blacie i spory kawałek zdążył zjeść zanim to zauważyłam.Jedna bezdomna kotka pod hutą lubi psią karmę, chociaż ma lepszą kocią.Moja Gucia nie tknie mięsa, saszetki tylko niektóre, je prawie wyłącznie suchą karmę, co mnie martwi.Dlaczego? Nie mam pojęcia.Od kociaka jest u mnie.Mela była wiejską kotką, jadła, co upolowała lub co znalazła, być może właśnie chleb.Bohun i Czaruś uwielbiają "chamskie" jedzenie, czyli podroby, serca, nerki, a dobrą kocią karmę już niekoniecznie.Możliwe, że jest w nich coś, czego potrzebują.
Takie małe kotki chętnie jedzą masło i biały serek.

ewar

Post » Nie sty 12, 2014 9:36 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

Z dwojga złego jeśli kot zwłaszcza chory ma nie jeść nic a jeść chleb to dawałabym mu ten chleb. Miałam chorą kotusie jakiś czas temu. Nie jadła nic mimo że żaden wet nie widział przeciwwskazań poza psychiką. Gdyby zjadła chleb to byłabym w siódmym niebie. Jeśli zdrowy kot je chleb to nie mam pojęcia, ale pewnie podobnie jest z innymi rzeczami na które się rzucają z naszego talerza.
Nawiasem mówiąc mój Teodor ostatnio większość saszetek omija wielkim łukiem. Woli chrupki i surowe mięsko. Wczoraj bozity nie tknął więc to wcale nie byle jaka karma (przy byle jakiej nawet mnie to nie dziwi). Wędlinami z moich kanapek też się nie zawsze interesuje. :lol:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Nie sty 12, 2014 9:41 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

ewar pisze:Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie, ale tak się często zdarza.Duduś dobrał się do mojej drożdżówki, którą zostawiłam w papierowej torebce na blacie i spory kawałek zdążył zjeść zanim to zauważyłam.Jedna bezdomna kotka pod hutą lubi psią karmę, chociaż ma lepszą kocią.Moja Gucia nie tknie mięsa, saszetki tylko niektóre, je prawie wyłącznie suchą karmę, co mnie martwi.Dlaczego? Nie mam pojęcia.Od kociaka jest u mnie.Mela była wiejską kotką, jadła, co upolowała lub co znalazła, być może właśnie chleb.Bohun i Czaruś uwielbiają "chamskie" jedzenie, czyli podroby, serca, nerki, a dobrą kocią karmę już niekoniecznie.Możliwe, że jest w nich coś, czego potrzebują.
Takie małe kotki chętnie jedzą masło i biały serek.

W sumie też mam kota, który lubi pączki, ciasto z pizzy, ptysi groszek i różne dziwne rzeczy lubią, jeden też mięsa surowego nie tknie. Ale ten mały tak się zemocjonował, rozjuszył, potem jeszcze szukał tego chleba, ja go do miski gdzie ma swoje jedzenie, a ten 'nie! ide szukać chleba'

agnieszka23

Post » Nie sty 12, 2014 9:43 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

On zajada karmę od weta i gotowanego kurczaka, na razie nic innego nie może jeść, żeby nie podrażnić żołądka

agnieszka23

Post » Nie sty 12, 2014 11:56 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

Gotowany kurczak jest bardzo dobry,lepszy niż wszystkie gotowe karmy.
U mnie jest od ponad roku kot,zgarnięty z podwórka.Był bardzo wychudzony,wręcz szkielecik.
Teraz już odpasiony,ale tylko mogę domyślać się co kiedyś jadł :(
Ostatnio gdy odłożyłam suchy chleb do wyniesienia dorwał się do niego.
Rozszarpał reklamówkę i powygryzał chleb,a przecież nie był głodny :roll:
Ma wszystko co najlepsze,a nadal rzuca się na jedzenie i warczy.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie sty 12, 2014 12:14 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

To się określa jako syndrom pustej miski.Kiedyś na dogo chyba widziałam zdjęcie schroniskowego psa, który stale trzymał w pysku obrzydliwą, pustą miskę.Już zadbany, grubiutki w nowym domu nadal trzymał miskę w zębach, chociaż już piękną,czyściutką.Strasznie to chwytało za serce.
Przy kłopotach trawiennych najlepsze jest mięso z gotowanego indyka.Małe porcje, razem z tą wodą z gotowania, ale dość często.

ewar

Post » Nie sty 12, 2014 20:00 Re: 3mies.kot-ostry nieżyt przewodu pokarmowego

mój Pączuś czasami jak nie zje wszystkiego co ma w misce, to skrobie dookoła i próbuje zakopać.

agnieszka23

[poprzednia]