"Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest OK :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 13, 2013 23:57 Re: "Puk, puk. Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem" - Lep

i jak tam kitunia? cały czas kciukować za zdrowie?

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Sob gru 14, 2013 12:30 Re: "Puk, puk. Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem" - Lep

Z mała wszystko dobrze. Kciuki chyba powoli można puszczać :)
Wciąga jedzenie jak smok :D Podchodzi sobie do miseczki z suchym i podjada po trochu. Kilka razy dziennie dostaje saszetkę (jedną) i też ze smakiem zjada. Na nocną kolację jest gotowany kurczak i tu już jest wielka radość, mruczenie i barankowanie :)

Udało się wczoraj podać parafinę, sposobem *aniki* (dzięki:)). Źle nie było, choć miała minę bardzo skrzywdzonego kotka :wink: Później mięso też zalałam sporą ilością oleju. Nie było problemu z podaniem tabletki (antybiotyk na dziś i jutro jeszcze dostała), bo sama połknęła wysmarowaną w maśle.

W kuwecie wzorowo i kicia ma tą produkcję :twisted: Nie znalazłam już nic podejrzanego coby z Niej wyszło. Mam nadzieję, że to było wszystko.

Nadal najbardziej lubi polegiwać (chyba taki model :) ), ale wygląda też przez okno i łazi po mieszkaniu. Z Kajem próbują znaleźć wspólny język :wink: Śmieszni są, bo po sobie papugują. Wpierw psi tarza się po dywanie, podwoziem do góry i sprawdza czy kotka patrzy. Za niedługi czas Ona powtarza manewr tuż przed nosem psa :lol: Na razie jeszcze nieśmiało ucieka zaczepiana do gonitwy, ale czasem robi szczotę (jak mały kociak), gdy Kaj szaleje sam po pokoju.
Ogólnie sielanka :P
Coraz bardziej lubię małą. Wie, że człowiek ma dwie ręce i obie powinny miziać kota, nie ma podpierania się. Robi noski.
Najbardziej zadziwia mnie, że po mojej kąpieli, koło północy sama idzie do łazienki na podusię i czeka aż Ją zamknę na noc. Wtedy na nic prośby by jeszcze przyszła poleżeć "do końca filmu" :lol:
Ktoś był bardzo głupi, że nie docenił, jak fajnego ma kota...
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob gru 14, 2013 12:41 przez Aia, łącznie edytowano 2 razy

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob gru 14, 2013 12:38 Re: "Puk, puk. Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem" - Lep

Cudna :)
A ludzie to "zasadniczo gupki som". ;)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob gru 14, 2013 12:42 Re: "Puk, puk. Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem" - Lep

Agneska pisze:Cudna :)

To prawda. W obu stwierdzeniach ;)

Aia

Post » Sob gru 14, 2013 15:25 Re: "Puk, puk. Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem" - Lep

Agneska pisze:Cudna :)

Prawda, ale szczęśliwie nie wszyscy.

AniaGaja

Od: Nie cze 09, 2013 9:15

Post » Nie gru 15, 2013 19:17 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

Mrówcia już u mnie, na razie syczy na rezydenta :wink: ale pojadła :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie gru 15, 2013 19:29 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

Napisałam posta i mi go zjadło :?

Więc od początku...
Lusia-Mruczanna vel Lalka-Mruczanka, po domowemu Mrufka (Mrówka) pojechała do TDT na czas mojego wyjazdu (dzięki, alix:)). Trzymam kciuki, by okazała się kulturalna, dobrze wychowana i mi za bardzo wstydu nie przyniosła ;) Ja wybywam jutro, a po powrocie na poważnie zabieram się za szukanie małej domu. Nikt się do mnie, ani do wetki, nie zgłosił w ciągu tego tygodnia, w sprawie zaginionego kota, więc poszukiwania starego właściciela uważam za zakończone.
Jakby ktoś miał ochotę na małą mruczankę, proszę się dowiadywać, Dobre Dusze czuwają i odpowiedzą na pytania :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przypominam również o bazarku dla kici: viewtopic.php?f=20&t=158932
Można tam znaleźć ubrania, książki, DVD, perfumy, kocie rzeczy, psie ubranko + buty, kolczyki, spinki do włosów i in. Zapraszam :)

Aia

Post » Nie gru 15, 2013 20:14 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

Lusia to chyba młodsza siostra bliźniaczka mojej Misi,cieszę się że już wszystko dobrze z kotulką i trzymam kciuki za wspaniały domek.

zoha01

Od: Wto gru 02, 2008 15:33

Post » Nie gru 15, 2013 20:16 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

Mrówcia pojadła suchego, piła wodę i pojadła saszetki :wink: a siknęła do kuwety. Dostała na noc oponkę :)

alix76

Post » Nie gru 15, 2013 23:30 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

Bystra kotka :)
Dobranoc maleńka.

Aia

Post » Pon gru 16, 2013 13:06 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

Obrazek

cudna :1luvu: i jak to dobrze, że już zaopiekowana przez alix76 :1luvu:
Aia u nas już czeka na Ciebie nasza Lusia :D i cała głaskarnia :D
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto gru 17, 2013 13:57 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

8O piękna!
(dobrze, że już dobrze!)
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt gru 27, 2013 21:33 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

Mała już po sterylce, trochę marudzi ale dzielna :)

alix76

Post » Nie gru 29, 2013 12:21 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

Mrówcia wczoraj wróciła do mnie. Mam wrażenie, że urosła :mrgreen:
Obrazek
Lalka-Mruczalka pozdrawia Wszystkich i mówi, że nie jest źle :)

Aia

Post » Nie gru 29, 2013 12:41 Re: "Puk, puk.Czy ma Pani wolny pokój? Ze śniadaniem"_Jest O

Aia, cudna koteczka :1luvu:
Jak idzie szukanie domku?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]