Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Miuti pisze:Z kotami nieobsługiwalnymi lekowo robię tak: rozpuszczam tabletkę w malutkiej ilosci wody, nabieram do strzykawki (najlepiej 2 ml) w wstrzykuję do pysia. .
Miuti pisze:Ja bym zapytała veta, czy nie sądzi, czy w wypadku, gdyby kiciuś miał duszności, nie podać mu tak 1/2 tabletki furosemidu .
juszaw pisze:Byłam na konsultacji u dr Niziołka. Zalecił dodatkowe leki (Acard 1tab / 2x w tyg i Atenonol 1/4 tab/ dziennie). Oprócz tego bierze Prilium i Furosemid 1/4 tab 2 razy w tyg). Zlecił też Metizol ale najpierw trzeba zrobić bad hormonu T4 (bez znieczulenia) żeby dopasować odpowiednią dawkę.
Podobno niektóre koty źle znoszą Metizol. Macie jakieś doświadczenia w temacie tego leku?
Minęło 1,5 tyg odkąd Gacuś dostaje te leki i niestety od 2 dni odmawia jedzenia, a co za tym idzie ciężko podawać mu lekiw ogóle cały czas śpi, nie mruczy, nie przychodzi na zawołanie, jest "nieobecny", widzę że dzieje się coś złego bo NIGDY taki nie był
![]()
Czy to te leki na Niego tak działają, czy ta choroba serca się rozwija, bo właśnie nie działają leki i stan się pogarsza, czy to tarczyca daje się we znaki? Dziś idziemy na badanie krwi, żeby sprawdzić, czy coś innego się nie "popsuło" (nerki, trzustka itp...).
Skąd wiedzieć czy Go bardzo coś boli, czy cierpi, czy po prostu źle się czuje?? co mogę jeszcze dla niego zrobić? ;(
lena163 pisze:Naprawdę wpółczuje, że u waszych pupili zdiagnozowaną tą chorobę. Czasami lepiej być nieświadomym choć jeszcze jestem w szoku.
lena163 pisze:(...) Może się źle wyraziłam, bo chodziło mi o przypadki którym niewiele już można pomóc i właściciel czeka na nieuniknione. (...)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 44 gości