Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 26, 2013 13:19 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Zosik dziękuję :1luvu:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon sie 26, 2013 13:24 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Agatka nr.3 pisze:Zdjęcia, ogłoszenia, opis dokładny i chwytający za serce, czy można ją na adopcje brać, to już ich Pan Szef musi się wypowiedzieć. Z technicznej strony jeśli jest zdrowa, odrobaczona i ma książeczkę, to można, klatkę dostałaby tą mała, osobną.

Na adopcje do Darka jeszcze nie misiu, chcę ją najpierw zaszczepić raz i drugi, odrobaczyć jeszcze raz i pozbyć się świerzba.
Chcę ją oddać taką "gotową do drogi" :)

martka pisze:Zosik dziękuję :1luvu:

Ale za co? :)

Edit: Wieczorem wrzucę zdjęcia i pokażę gwiazdę :)
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pon sie 26, 2013 13:25 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Ale w dwa tygodnie? 8O
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pon sie 26, 2013 13:27 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Co w dwa tygodnie?
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon sie 26, 2013 13:29 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Za uratowanie malutkiej :) :kotek:
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon sie 26, 2013 13:30 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Nie nadążam za Wami, berni miała przejąć kociaka za 2 tyg. przecież :?:

najszczesliwsza

Post » Pon sie 26, 2013 13:30 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Zosik pisze:
Edit: Wieczorem wrzucę zdjęcia i pokażę gwiazdę :)

tak tak chcemy zdjęcia :1luvu:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon sie 26, 2013 13:36 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Agatka nr.3 pisze:Nie nadążam za Wami, berni miała przejąć kociaka za 2 tyg. przecież :?:

Będę z nią o tym rozmawiać, bo optowałabym za tym, żeby mała była u nas do czasu znalezienia domu.
Ślepkowi dużo trudniej przystosować się do nowych warunków, poznać nowe miejsce, itd, więc szkoda mi ją narażać na stres związany z kolejną podróżą i następnym miejscem do poznania.
Seba się z resztą w niej zakochał i wczoraj studiował wątki i strony z instrukcjami obsługi ślepolków, więc też wątpię żeby pozwolił ją tak wozić z miejsca na miejsce. Toć sam zaangażował się w sobotę w akcję zabrania jej z Nowego Folwarku ;)
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon sie 26, 2013 13:38 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

No to może... może zakocha się wystarczająco, by małe to to nie musiało już zmieniać lokalizacji 8)

najszczesliwsza

Post » Pon sie 26, 2013 13:40 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

uuu to już stąpamy po cienkim lodzie...

wracam do roboty :D przyjemnego popołudnia miłe Panie :mrgreen:
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon sie 26, 2013 13:43 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Zosik pisze:uuu to już stąpamy po cienkim lodzie...

wracam do roboty :D przyjemnego popołudnia miłe Panie :mrgreen:

hahaha co 3 koty to nie 2 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: miłej pracy
Obrazek

Goyka

Post » Pon sie 26, 2013 14:06 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Zosik pisze:Ja tak szybko, bo jestem w pracy.
Koteczka (bo to ona) nie ma oczek - w sensie w ogóle nie ma gałek ocznych i tak też już się urodziła.
Ucieszyliśmy się na reakcję na flash, ale musiało chodzić o dźwięk, a nie o światło... :roll:
Poza tym, że nie ma oczek jest w miarę ok. Oczodoły są mokre, bo kanaliki produkują łzy. Wycieramy je regularnie.
Wet mówi, że gdyby łzy drażniły skórę lub wpadały do noska - można zrobić operację kanalików, ale na ten moment nie jest ona zupełnie konieczna, bo nic się nie dzieje.
Koteńka została odrobaczona, w piątek idziemy na szczepienie, później musimy wyleczyć świerzbowca z uszek, bo jest dość pokaźny.

Poza tym maleńka jest cudowna. Ślicznie je, pije, kuwetkuje i radzi sobie świetnie. Dostała grzechoczącą myszkę i bawi się nią po prostu rewelacyjnie :)
Tuli się, mruczy, ugniata, kocha dotyk ludzia :D

Myślę, że można zacząć szukać jej domku, ale niech się wypowiedzą bardziej oblatani w temacie ślepaczków.

Nie wiem co z płatnościami za doprowadzenie jej do porządku i szczepienia. Nie chciałam brać faktury na fundację, bez uprzedniej zgody tejże, dlatego mamy otwarty rachunek u weta i możemy wziąć fakturę, albo rachunek po zakończeniu szczepień, odrobaczeń i leczenia świerzba.

na razie jest tak, a potem wystartujemy z ogłoszeniami na naszej www i fb -zaglądajcie na watek ślepaczków -ktos na wizyt epzredadopcyjna jesli będzie daleko, takz esie znajdzie prawie w kazdym rejonie :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon sie 26, 2013 19:57 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Przedstawiamy ślepinkę :D

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

I jak zwykle z braku czasu znikamy...
ObrazekObrazek

Zosik

Post » Pon sie 26, 2013 20:55 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

Obrazek

To zdjęcie wymiata!!! :1luvu:
Te łapeczki :1luvu:

Ja chwilowo wróciłam i doczytuje wątek. Wiedziałam od mojej koleżanki że malca udało się złapać i tylko tyle. A tu takie wieści!!! Rozmawiałam dziś z Zosik i mała zostaje u nich na DT :1luvu: I znów brak słów..dobrze że są te uśmieszki pod ręką.

Bałam się że mała będzie bardzo dziczeć a tu proszę - w kilka minut podobno została królową kanapy :)
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pon sie 26, 2013 21:07 Re: POMOCY!mały chory kotek- ok. Częstochowy. DT,$ i pomoc w

berni pisze:Obrazek

Aaaaaaa :1luvu: :1luvu: jest poprostu boska , przeslodka, cudowna :1luvu:

A tak apropo dziczenia może to oznaczać ze jej rodzeństwo tez dobrze rokuje, przydałby sie DT bo domki szybko by sie znalazły bo są piękne , potrzebny tylko krótki dt żeby je odchuchac i wydać do domków :(
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]