Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 06, 2013 21:21 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Może trzeba zmienić szpital? I ja podpisuję się pod słowami ASK@.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon maja 06, 2013 21:41 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Nie wiem co napisać , :cry: ,wciąż wierzę że można to draństwo pokonać .
Basiu całym sercem jestem z Tobą ,walcz kochanie ,walcz dla siebie ,dzieci ,dla nas i zwierzaków.
Trzymam mocne kciuki .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon maja 06, 2013 21:47 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Trudno mi pisać, ale Basia rozmawiając ze mną chciała żeby Wam przekazać. Basia będzie jutro przewieziona do hospicjum. Jest słabiutka.

Bardzo Was proszę o pomoc. Basia ma pod opieką (przeklejam z pierwszego postu)

Tuptuś i Atomek - dwaj bracia, szukają wspólnego domu. To kocie dzieci oddane do schroniska wraz z dwiema czarnymi siostrzyczkami w wieku 2-3 tygodni. Wykarmione butelką. Niestety ich siostrom nie udało się przeżyć. Chłopcy ciężko chorowali lecz teraz jest już dobrze, aktualnie (kwiecień 2013 ) mają około 1.5 roku. Są odrobaczeni i dwukrotnie zaszczepieni. Są ze sobą niezwykle zżyci, razem się bawią, razem psocą .Tuptuś jest najprawdopodobniej całkowicie głuchy. Szukają domku niewychodzącego razem. Mają niezwykłe charakterki; dają buziaki, kochają człowieka na zabój. Niestety niczego się nie boja, skaczą po człowieku w nocy nie dając spać i są bardzo rozbrykane. Biegają po mieszkaniu jak torpedy, chodzą po stole. Bezbłędnie używają kuwetki.

Obrazek Obrazek Obrazek

Lord - młody, ma około 2.5 roku (kwiecień 2013). Błąkał się od sierpnia po jednym ze Szczycieńskich osiedli. Jest zaszczepiony i wykastrowany. Poza tym to niezwykle mądry i zrównoważony kot.Zero agresji w stosunku do człowieka, można z nim zrobić wszystko, tylko koty się go boją. Dominujący w stosunku do innych kotów.

Obrazek Obrazek Obrazek

Bąbel

Obrazek

Falusia - koteczka przygarnięta w zimie z dworu. Kotka kilkuletnia, która niestety czasami brudzi w domu. Poza tym nie widzi na jedno oko chociaż je posiada. Jest kotką z charakterem, głaski i przytulanie tylko wtedy kiedy ona zechce. Niestety jest kotką do diagnostyki, ma guz na listwie mlecznej. Czy znajdzie się dla niej dom? Szuka DS.

Obrazek Obrazek Obrazek

Rudy Bazyli
Obrazek

Biało bury Niuniek
Obrazek

Biało bura ( z przewagą białego) Śnieżynka
Obrazek

Szylka - Zosia
Obrazek

Kundelek Rocki
Obrazek

bernenka Stella
Obrazek

One potrzebują opieki. Bardzo trudno to napisać, ale musimy o nie zadbać. Potrzebne są domy.
po_prostu_kaska

Post » Pon maja 06, 2013 21:57 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Pomogę.
Czy maja aktualne ogłoszenia?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon maja 06, 2013 22:00 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Marzenia11 pisze:Pomogę.
Czy maja aktualne ogłoszenia?

Tylko część ogłoszeń jest aktualna. Nowe są bardzo potrzebne. Jutro ustalimy jakie dane kontaktowe będzie najlepiej podać, dam znać.
Dziękuję bardzo.
po_prostu_kaska

Post » Pon maja 06, 2013 22:01 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

O Boże ... straszne to wszystko ... :cry: Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam ...w TYM szpitalu nie mają jej już co podać, czy w ogóle już nie ma innych leków ?? ... Nie wiem, gdzie dziewczyna leży, bo nie śledziłam wątku, ale b. dobre opinie ma Szpital Onkologiczny w Bydgoszczy ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pon maja 06, 2013 22:02 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Będę potrzebowała kilku zdjęć i opisów kotów. Postaram się zrobić choć na głównych portalach, mam nadzieję, ze w miarę szybko, ale nie deklaruję się konkretnie. Jeżeli ktoś się też zgłosi to będziemy współpracować i się dzielić, jak nie to będzie to co zrobię.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon maja 06, 2013 22:05 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Wszystkie zwierzęta szukają domów? Myślałam, że psy zostają z synami Basi? Koty wszystkie potrzebują ogłoszeń?
Chciałabym, żeby Basia o to nie musiała się martwić i wiedziała, że wszystkim tu tak samo mocno zależy na losie jej podopiecznych.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon maja 06, 2013 22:05 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Marzenia11 pisze:Będę potrzebowała kilku zdjęć i opisów kotów. Postaram się zrobić choć na głównych portalach, mam nadzieję, ze w miarę szybko, ale nie deklaruję się konkretnie. Jeżeli ktoś się też zgłosi to będziemy współpracować i się dzielić, jak nie to będzie to co zrobię.

Marzenia11, postaram się jutro ogarnąć opisy i zdjęcia. Musze potwierdzić aktualność.
Ważne, że ogłoszenia pójdą. Ile by ich nie było to i tak dużo.
po_prostu_kaska

Post » Pon maja 06, 2013 22:06 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Proszę przekazać Basi, że nie musi się martwic o koty, nawet jeżeli miałabym sama im znaleźć domy.

Marzenia11

Post » Pon maja 06, 2013 22:09 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

saintpaulia pisze:Wszystkie zwierzęta szukają domów? Myślałam, że psy zostają z synami Basi? Koty wszystkie potrzebują ogłoszeń?
Chciałabym, żeby Basia o to nie musiała się martwić i wiedziała, że wszystkim tu tak samo mocno zależy na losie jej podopiecznych.

Jutro postaram się żebyśmy wszystko ustalili.
Też bardzo chcę żeby Basia była spokojna, żeby wiedziała, że zadbamy o nie.
po_prostu_kaska

Post » Pon maja 06, 2013 22:17 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Basiu, bądź spokojna - zaopiekujemy się Twoimi podopiecznymi. Będą potrzebne opisy tak, byśmy mogły wpasować te koty w nasze stadka. No i cały czas - już teraz - trzeba będzie szukać im domów. Ale wciąż wierzę w cud.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon maja 06, 2013 22:25 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Mogę pomóc przy ogłoszeniach.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon maja 06, 2013 22:34 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

Kochani,tak jak napisała Kasia, Basia potrzebuje nas teraz bardzo mocno,musimy się modlić za nią i oczywiście pomóc w adopcjach.
Basieńka jest słabiutka,po badaniach okazało się,że są dalsze przerzuty,w tym Szpitalu już nic więcej zrobić dla Basi nie mogą.
Basia wie,ze może na Was liczyć,byliście z nią od początku i jest pewna,że i tym razem nikt z nas jej nie zawiedzie.
Kochani,psiaki zostają z synami i najprawdopodobniej Bazyli,nie wiem co z Niuńkiem,ale jutro dopytam syna Basi,reszta kociastych szuka domków.

Gdyby ktoś miał jakieś pytania,to proszę dzwonić do mnie-Asia 693960672,Basia może nie odbierać telefonów, jest tak słabiutka,że mówienie sprawia jej trudność.
Mam nadzieję,że jutro rano uda mi się zobaczyć z Basią zanim ją wywiozą do Olsztyna.
Ciężko mi się z tym wszystkim pogodzić i nie rozumiem dlaczego pewne rzeczy się dzieją.......

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Pon maja 06, 2013 22:56 Re: Tymczasy u horacy7. Nie poddajemy się! NOWY WĄTEK!

będzie przewieziona do hospicjum, czyli co... :?: koniec leczenia :?: lekarze nic już nie mogą zrobić :?:
można liczyć już tylko na cud :?:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[poprzednia][następna]