Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 15, 2013 12:30 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Pierwsza noc.. super :) Lilu upatrzyła sobie najciemniejszy kąt w domu, czyli podłogę pod moim łóżkiem w sypialni :) pierwszą noc tam przespała, tylko nad ranem (około 4-tej) przebudziła się, troszeczkę pomiałkuliła, zrobiła siku do kuwetki i znowu poszła w kącik spać :1luvu:
Natomiast wczoraj wieczorem sprytnie zatkałam luki pod łóżkiem, aby mogła sobie znaleźć swoje zakamarki w mieszkaniu, co zaowocowało całonocnym mruczeniem nam moją głową :kotek: Tak Jej było w łóżku wygodnie, że sama nie wiedziała gdzie ma leżeć, widziałam, że bardzo jej to podpasowało, przez co oczywiście prawie nie zmrużyłam w nocy oka. Naszykowałam jej już legowisko koło mojego łóżka, żeby mogła tam w nocy spać spokojnie :)
Wczoraj dzisiaj i jutro wzięłam sobie urlop więc będę mogła z małą spędzić trochę więcej czasu żeby się zaaklimatyzowała- taki mini urlop macierzyński.. :lol:

Co do najważniejszego, czyli zdrówka Lilu!
Co do twardego brzuszka i domniemanej ciąży. Pani Weterynarz zrobiła wczoraj Małej USG brzuszka (wyglądało to przecudownie i przekomicznie :)) Nic nie było widać, ale na wszelki wypadek ponowimy jeszcze badanie w przyszłym tygodniu. Przeprowadzone też miała badania pochwy, które pokazało, że jest zdrowa oraz w nienaruszonym stanie :D A zatem mamy dobre podstawy do twierdzenia, że Lilu jest dziewicą :D Oczywiście sterylizacja zostanie przeprowadzona, ale mając coraz większą pewność, że mała nie jest w ciąży, możemy na razie skupić się na odrobaczywianiu, szczepieniach oraz innych profilaktycznych zabiegach, a o sterylce pomyśleć za jakieś 3 tygodnie. Pani weterynarz (zdecydowanie polecam lecznice na ulicy Siemiradzkiego, Pani Kasia i Pani Monika są aniołami!) zbadała również uszka i powiedziała, że nie ma świerzbowca usznego :) A obrzęknięty na początku brzuszek, teraz jest już normalny w dotyku i wygląda jak brzucholek szczęśliwego, najedzonego 5-cio miesięcznego kociaka :) A zatem wszystko jest na dobrej drodze, do pełnego wyleczenia Małej :D :D

A teraz Lilu leży koło mnie i śpi tak przerozkosznie, że nie mogę się powstrzymać, żeby jej nie miętosić :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jestem w siódmym niebie :)
Dziękuję Wam wszystkim :1luvu:

I z całego serca wszystkim życzę takich kotów jak to cudeństwo :)

:piwa: :piwa:

ryptoidulla

Od: Śro sty 09, 2013 19:52

Post » Wto sty 15, 2013 12:38 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Aż się poryczałam z wzruszenia oczywiście :mrgreen: kocham takie zakończenia , a kotka jest przepiękna :1luvu: :1luvu: i widać, że będziecie razem szczęśliwe :) mam nadzieję, że będziesz nam dawać znać na forum o koteńce :) wszystkiego dobrego!!!
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto sty 15, 2013 12:49 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Oczywiście, że tak :)
Będę tu zaglądała i dorzucała nowinki :):)

ryptoidulla

Post » Wto sty 15, 2013 13:54 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Oj, ryczę, jak czytam takie wątki ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto sty 15, 2013 14:37 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

ryptoidulla pisze:Wczoraj dzisiaj i jutro wzięłam sobie urlop więc będę mogła z małą spędzić trochę więcej czasu żeby się zaaklimatyzowała- taki mini urlop macierzyński.. :lol:
Tak marnie Lilu zaczynała, a proszę gdzie trafiła :1luvu: rytpoidulla, może mnie też przygarniesz :mrgreen:

Swoją drogą, nick to masz odjechany :ok: :smiech3:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Wto sty 15, 2013 15:16 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Ale dziewuszce trafił się domek! :D :1luvu: :D

Naprawdę, jestem szczęśliwa, :D widząc takie zakończenie kociej tułaczki. :cry:

Jeszcze raz ryptoidulla dziękuję za tą adopcję. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sty 15, 2013 20:12 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Anna61 pisze:Ale dziewuszce trafił się domek!

Naprawdę, jestem szczęśliwa, widząc takie zakończenie kociej tułaczki.

Jeszcze raz ryptoidulla dziękuję za tą adopcję.

Pani Aniu,

To tylko i wyłącznie dzięki takim ludziom jak Pani i inne dobre dusze na forach tego typu, to wszystko ma jakiś cel, empatycznym, z sercem na dłoni, którzy nie przechodzą tak po prostu obok czyjegoś cierpienia.
Kotowatość- dziękuję za podesłanie linka.. To tak naprawdę dzięki Tobie Lilu znalazła dom :dance: :dance2: :dance: :dance2:

ryptoidulla

Post » Śro sty 16, 2013 13:15 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

ryptoidulla pisze:
Anna61 pisze:Ale dziewuszce trafił się domek!

Naprawdę, jestem szczęśliwa, widząc takie zakończenie kociej tułaczki.

Jeszcze raz ryptoidulla dziękuję za tą adopcję.

Pani Aniu,

To tylko i wyłącznie dzięki takim ludziom jak Pani i inne dobre dusze na forach tego typu, to wszystko ma jakiś cel, empatycznym, z sercem na dłoni, którzy nie przechodzą tak po prostu obok czyjegoś cierpienia.

Ania wydrukuj to sobie, opraw w ramkę i powieś w pracy, najlepiej na widoku, dla tych wszystkich wrednych bab które się z Ciebie nabijają, że robisz to co robisz. I czytaj to sobie zawsze jak będziesz miała doła ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 18, 2013 6:43 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Tak zrobię Edytko. :1luvu:

Wszystko w porządku ryptoidulla? :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt sty 18, 2013 13:48 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

ryptoidulla pisze:Kotowatość- dziękuję za podesłanie linka.. To tak naprawdę dzięki Tobie Lilu znalazła dom :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Kotowatość ja też dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob sty 19, 2013 17:56 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Szukam tymczasu dla kociątek viewtopic.php?f=13&t=150048
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto sty 22, 2013 0:14 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Anna61 pisze:
ryptoidulla pisze:Kotowatość- dziękuję za podesłanie linka.. To tak naprawdę dzięki Tobie Lilu znalazła dom :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Kotowatość ja też dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:oops:
Nie dziękować! To normalne,że kiedy zobaczyłam idealnego kota musiałam podesłać go do idealnego domu!!! ;)

Anna61- miałam wieści od ryptoidulli. Kotka czuje się już zupełnie jak w domu, wszyscy domownicy są nią nieskończenie zachwyceni!
Mała Lilu szaleje z nowymi zabawkami i zasypuje całusami nową panią :ok:
Tylko sama ryptoidulla nieco chora więc może mieć z wiadomościami mały poślizg.

Trzymam bardzo mocno kciuki za resztę kociątek..... :(
Obrazek
Obrazek

kotowatość

Od: Nie mar 27, 2011 20:03

Post » Wto sty 22, 2013 5:35 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Ogromnie lubię wysyłać prośbę do moda o przeniesienie wątku na koty :lol: To znaczy przecież, ze kot już w DS.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 22, 2013 8:42 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Dziękuję kotowatość za wiadomości o kotce. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto sty 22, 2013 23:55 Re: Mała dziewuszka marznie na śniegu. Pojechała do DS:)

Już zdrowam, głównie za sprawą tego małego wariata :D
Mała jest przekochana, już zupełnie się zadomowiła, zaczyna mieć swoje zwyczaje, a przede wszystkim z dnia na dzień zdrowieje i pięknieje w oczach :D
Weterynarz powiedziała, że jak narazie jej "rekonwalescencja" przebiega bardzo dobrze :)
Na apetyt nie narzeka (je za cztery kociaki) :)
Zaczyna łobuzować i szaleć po domu, co bardzo mnie cieszy, bo uielbiam ten jej szalony wzrok jak goni za swoją ulubioną glisdą :mrgreen:
Podsumowując- idealny koci happy end :kotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trzymam kciuki za pozostałe kociaki, którym nie jest jeszcze dane być w ciepltkim domku. Oby wkrótce się to zmieniło :ok: :ok:

ryptoidulla

[poprzednia][następna]