10 kotów + pies i Pani, która umiera. WSZYSCY W DOMACH! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 24, 2012 18:01 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Zrobione:)

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Sob lis 24, 2012 18:11 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob lis 24, 2012 19:21 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Dziękuję za pw, postaram się w poniedziałek na tablicę powstawiać kotki :)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob lis 24, 2012 19:57 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Georg-inia pisze:ja dziś nie mogę, jutro - jeszcze nie wiem, bo mam od 10 wizytę przedadopcyjną dla labki, na którą muszę dojechać niezły kawałek...
Asia-lodz, a gdzie Ty mieszkasz? masz wolne popołudnia?

Wolne popołudnia mam od czwartku do niedzieli. Ale wcześniej też się da coś wymyślić.
Słuchajcie, jeśli to się przyda, to poprosiłam koleżankę fotografkę o pomoc, we dwie zrobiłybyśmy jakieś sensowne zdjęcia, ale ona może dopiero za tydzień. Rozumiem, że kocinom się śpieszy, ale chyba nie aż tak strasznie...?
Mieszkam na Smulsku, to jest koło Retkinii. Mogę podjechać, pofocić i pozbierać dłuższe opisy kociaków.
Być może (jeśli sytuacja będzie ekstremalna) wezmę któregoś na dt.
Bardzo bym chciała, żeby ta dziewczyna z fb wzięła dwójeczkę.
Jeśli chodzi o te fotki, mam się sama umawiać z tą panią, czy będzie jakaś wspólna wyprawa?
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Nie lis 25, 2012 0:10 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie lis 25, 2012 8:44 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

asia-lodz pisze:Jeśli chodzi o te fotki, mam się sama umawiać z tą panią, czy będzie jakaś wspólna wyprawa?

bym może podjechała z Tobą, bo chciałam się dowiedzieć o ten dom do wyburzenia, bo coś tu nie gra.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Nie lis 25, 2012 11:57 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

udostępniłam i zaprosiłam na fejsbókó
trzymam kciuki!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie lis 25, 2012 12:04 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

asia-lodz pisze:Jeśli sytuacja wyklaruje się na tyle, że będą potrzebne pojedyncze ogłoszenia dla kociaków, to mogę zasponsorować kilka pakietów u CatAngel. Mogę też podjechać i pofocić kociaki, jeśli to się przyda.

Ja też się zgłaszam do pomocy przy ogłoszeniach.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie lis 25, 2012 12:05 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

wklejam baner do podpisu, poruszająca historia

meg1

Od: Śro cze 29, 2011 0:37

Post » Nie lis 25, 2012 15:09 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Dziewczyny, przede wszystkim dobre zdjęcia i cała masa ogłoszeń - wrzucanych co tydzień, z opisami coraz szerszymi, dokładnie przedstawiającymi kocie charaktery.

Fajnie, że się szykuje dom dla dwóch starszaków :ok:

Dla młodszych nie powinno być tak ciężko, to starsze są największy problemem - a przede wszystkim pies.
Przy akcji adopcyjnej p. Barbary (mąż jej zmarł, została sama z 30 kotami i 11 psami), już po pół roku wydaliśmy do adopcji połowę kotów - i tylko dwa psy.
Po roku już wszystkie koty były wyadoptowane, a dwa psy cały czas są w hoteliku, chociaż minęło już półtora roku od tej akcji. A cały czas mają ogłoszenia i ładne zdjęcia :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lis 25, 2012 20:06 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Kochane, i ja się zgłaszam. Ponieważ mam głównie geriatryki, myślałam o Misi i Delfinku, ale jeśli jest dla nich dom, to na razie potraktujcie mnie awaryjnie, ok? Lokum w postaci łazienki przygotowane w każdym razie.
Myślałam o tej dwójce nie tylko dlatego, że najstarsza, też zależy mi na ugłaskaniu Teżeta, który coś tam mamrocze, że siedem kotów to już menisk wypukły, a jest wielbicielem pręgowanych i dużych, więc na kota pręgowanego zazwyczaj zgadza się dużo łatwiej niż na innego...
Ostatnio edytowano Nie lis 25, 2012 21:47 przez Megana, łącznie edytowano 1 raz

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie lis 25, 2012 21:02 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Strasznie smutna i poruszająca historia, ale serce rośnie, że jest tylu ludzi gotowych pomóc. Niestety na razie mogę wspomóc tylko kciukami i zasponsorować pakiet ogłoszeń u CatAngel. Niestety ostatnio jestem bardzo nieregularnie na Miau, więc proszę o info na WP kiedy mam wpłacić i za którego kotka. Pozdrawiam
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Nie lis 25, 2012 22:23 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Dobra, to ustawię się z kobietą od zdjęć na przyszły tydzień. Termin głównie od niej zależy, bo zajęta. Dam znać.
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Pon lis 26, 2012 12:19 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

Już się z FB dowiedziałam, że z Misią pojechał Ramzes.

Więc Meg, Delfinek ciągle został :ok: pręgowany nie jest, ale duży na pewno :mrgreen:
Jeszcze Dzisiuś/Smerfik mnie martwi, zwłaszcza jak to płochliwy rodzaj kota.

Najlepiej byłoby też zbierać kasę na jakieś przeglądy medyczne (zęby! nerki!), szczepienia, odrobaczenia... przy takim stadzie, w takim wieku opiekunki na pewno z tym jest słabo...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lis 26, 2012 13:05 Re: 10 kotów (staruszki) i pies oraz Pani, która umiera :(

asia-lodz pisze:Dobra, to ustawię się z kobietą od zdjęć na przyszły tydzień. Termin głównie od niej zależy, bo zajęta. Dam znać.

Asiu, to może Ty się już umawiaj, a jak będzie mi pasowac to do Was dołączę. W końcu zdjęcia są ważniejsze, niż moje widzimisię, bo bez nich nie ruszymy z ogłoszeniami...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]