Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 12:04 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Lilka Mrau pisze:Mnie już nie ma co opadać:/ Dziś usłyszałam ze pewna znajoma miała wziąć kota, ale okazało się że przechodził kk , i stwierdziła że nie weźmie takiego bo ma małe dziecko w domu , a kot nigdy juz nie bedzie w pełni zdrowy i dziecko może sie zaraźić Oo

no co tyyy nie wiedziałaś? przecież koci kk to nawet skacze :mrgreen:

Fundacja KOT pisze:Wyobraź sobie , że nachylasz się nad kocykiem,na którym spał Twój kot i coś wpada Ci do oka.
Co to?
Herpeswirus koci.

z wąta viewtopic.php?f=1&t=139427

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto wrz 11, 2012 12:21 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Jak rozumiem kobieta zaczęła miauczeć i wyrosły jej wąsy, stąd ta diagnoza... :roll:
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Wto wrz 11, 2012 12:31 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

neron pisze:Jak rozumiem kobieta zaczęła miauczeć i wyrosły jej wąsy, stąd ta diagnoza... :roll:

A może rui dostała? :mrgreen:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 11, 2012 12:35 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

na prawdę ja podziwiam tych ludzi z fundacji i mających domy tymczasowe. Bo ja chyba za takie durne teksty bym lała ludzi po gębach :( Gdyby to jeszcze było niedoedukowanie... Ale z doświadczenia mojego ojca wiem, że to jakaś wrodzona głupota lub trend "każdy argument dobry, by się kota pozbyć".
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Wto wrz 11, 2012 12:55 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Starshine pisze:Mnie jeszcze dodatkowo zaskakuje to, że zdecydowaną większość horror-historii o kotach zagryzających swoich właścicieli, żrących trupy i przegryzających gardła zwykle słyszę od ludzi, którzy później dodają, że psy to całkiem co innego, bo są takie wierne, kochane, lojalne itp itd. I oni do psów nic nie mają tylko kotów nie znoszą. Nie wiem, jak się do tego odnieść wobec tego, że w mediach niestety co parę tygodni słyszy się o sytuacji, gdy pies nieodpowiedzialnych właścicieli zabił opiekuna/dziecko/osobę postronną. Przedstawianie kotów w tym kontekście zawsze wydawało mi się cokolwiek dziwne.

Aha, i sztandarowy zarzut, że koty są "fałszywe". Słowo klucz, ale jak dotąd nikt nie był w stanie wyjaśnić mi co właściwie przez to rozumie, poza tym, że koty są brzydkie, śmierdzące i ogólnie be.

Po pierwsze, wszelkie zdarzenia z psami sa radośnie nagłaśniane przez media, najczęściej w stylu "bestia zaatakowała niewinne dzieciątko/przerażona kobietę itd". Często zresztą przekręcone, tak jak w przypadku asta, co to miał zabić właściciela, potem się okazało, że nie zabił, tylko nadgryzł zwłoki, a potem, że wogóle nie wiadomo, czy to rany od psa. Albo psa, co to ugyzł turystkę, która wlazła na prywatną posoesję- "bo miał za długi łańcuch"- cyt z sądu.
Koty w niektórych sytuacjach też gryzą, bardzo niefajnie zresztą, tyle, że po prostu mają mniejsze możliwości niz duży pies. A co by nie mówić, ZAWSZE wina jest po stronie człowieka, właściciela, czy osoby, która sama się wystawia "na strzał" (żeby nie było, kilka razy mnie kot dziabnął, zawsze poniekąd miał rację :wink:

I ... z tego powstają kolejne mity- tym razem o psach. Z moich "ulubionych" (sorry za off), to:
-ta rasa (najczęściej ast, albo rottek) to w pewnym wieku głupieje, bo im głowy przestają rosnąć, a mózgi nie, więc szaleją i atakują właściciela;
-czarne podniebienie= zły pies;
-ogon się obcina, bo w ogonie są robaki;
-owczarki i labradory powinny się same wyszkolić (takie Szariki i Aleksy no);
- jak się ma kilka psów to na pewno zabiją i zjedzą własciciela;
-dorosły pies się nie przywiąże i niczego nie nauczy;

No i oczywiście jak u kotów- mity o kastracji i sterylizacji....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto wrz 11, 2012 13:04 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Ja proponuję zacząć siać podobne historie o ludziach. że jak się obetnie mały palec dziecku to lepiej mu będzie szło w szkole, że ludzie o rudych włosach są często nosicielami kiły. Bardzo jestem ciekawa, czy cieszyły by się też takim durnym powodzeniem. O a historia o ciasnej czaszce bardzo by pasowała do co poniektórych homosapiensów. Że mają już halucynacje i chrzanią takie głupoty...
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Wto wrz 11, 2012 14:16 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

neron pisze:Jakby tak było, to by nie potrzeba było antykoncpecji, co akurat mnie by bardzo pasowało. Wystarczy miec kota, nie trzeba kupować tabsów...ehh... życ nie umierać :D

Kurcze noo to widze ze teraz zamaist inwestowac w tabletki moge inwestowac tylko w kota?I dlacego ja dopiero teraz zdecydowalam sie na kota Oo wygoda i oszczednosc bez tych tabletek ...:P

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Wto wrz 11, 2012 15:43 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

neron, problem w tym, że takich mitów dotyczących ludzi też jest całkiem sporo, chopciażby w kwestii antykoncepcji....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto wrz 11, 2012 15:45 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

tylko ludzi z tego powodu nikt nie wyrzuca z domu...
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Post » Wto wrz 11, 2012 18:55 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

:):):)

... że jak pan co nieco umoczy w winie to ciążą się to nie skończy, to mój ulubiony:)

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

[poprzednia]