Czarne bliźniaki z WroSchronu nadal szukają wspólnego DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2012 16:11 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

viris pisze:Co tam u maluszków? Będą nowe zdjęcia? :kotek:

Małe klocki (bo to kule straszne są) rozrabiają, żrą, robią baaardzo dużo kupek, a potem śpią i tak w kółko - takie perpetum mobile :mrgreen: ...

Fotki próbowałam im robić - ba, staram się codziennie, niestety gnojki szybkie są :wink:
Dzisiaj postaram się zrzucić zdjęcia na kompa i coś wstawić nowego, bo to kawał kociaków już!

PS.właśnie śpią po obżarstwie, przy czym Dezerter (chociaż ja do wszystkich chłopców mówię "bączku", a do kić "dziewczynka") wpakował mi się na kolana i śpi - on jest ogromnym pieszczochem i uwielbia się przytulać do człowieka- będziecie musiały mi go siłą wydzierać :ryk:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Czw lip 26, 2012 20:23 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

A oto i zdjęcia maleńtasów - nie daję miniatur, bo mało komu chce się je powiększać :mrgreen:

Tak wyglądamy, jak ciocia idzie do nas z michą...
Obrazek

A tak bezpośrednio po jedzeniu, czyż nie jesteśmy słodziakami? (pominęłam etap pomiędzy michą a spaniem, czyli kuwetkowanie bezpośrednio po jedzeniu :wink: )
Na zdj sami chłopcy :1luvu:
Obrazek

Tu z grubą dziewczynką:
Obrazek

Tu śpimy jak jest nam za gorąco w koszyczku:
Obrazek

Ej, co jest, nie spać, zwiedzać :twisted:
Obrazek

Niestety najłatwiej jest im zrobić zdjęcia jak wszyscy śpią jednocześnie, co się prawie nie zdarza - zawsze jedno małe nie śpi i dokazuje, i gdy tylko zbliżam się z aparatem, to centralnie wkłada mi głowę w obiektyw i zaczernia obraz :ryk:
Obrazek

sroka7

Post » Czw lip 26, 2012 20:29 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

viewtopic.php?f=20&t=144530

bazarek dla maleńtasów :)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw lip 26, 2012 20:31 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

Teraz wczorajsza sesja grubej dziewczynki-ciocia Sylwia była w odwiedziny u malizn (przy okazji wykorzystałam ją do transportu kuwety i drapaka :twisted: ) i zabawiała jedyną przytomną kicię :wink: :
(swoja drogą możecie jakieś imiona wymyślić dla maluchów, albo możemy konkurs ogłosić z tej okazji, bo ja ich nie chcę sama nazywać bo wtedy się już za bardzo przywiązuję - podpisałam ich tylko "roboczo" żeby się jakoś nauczyć odróżniać chłopców)

Obrazek

Obrazek

A tu malutki chłopczyk - "Dezerter" mega-kochany ultramiziak nad miziaki:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Czw lip 26, 2012 20:33 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

michalinadzordz pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144530

bazarek dla maleńtasów :)

Dziękujemy pięknie cioci Michalinie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dla Ciebie okrągła czarna dziewczynka :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Czw lip 26, 2012 21:04 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

a i jeszcze foteczka dla Gibutkowej:
moja ukochana przepiękna dziewczynka Misiunia :1luvu:
Obrazek

I synuś mój ukochany Bąbel/Bombini/Łasiczka/Lemurek Rollo :1luvu:
Obrazek

No i jeszcze czarny obrażony(odkąd są maluszki) Vader alias CiapCiap
Obrazek

A mojego pierworodnego z synów Zenona już znacie z fotostory-to jego prawdziwe oblicze:
Obrazek

ta czwórka pomaga mi w wychowaniu maluchów - tak naprawdę to głównie Bombik się nimi zajmuje, sporadycznie Zenio-ale ktoś musi robić za ojca :wink: Vader obrażony tylko ogląda towarzystwo z daleka i mieszka głównie w szafie, a Misiunia czasem obejrzy towarzystwo z bliska i ucieka gdy tylko jakieś czarnidło się do niej zbliży...
Obrazek

sroka7

Post » Czw lip 26, 2012 21:05 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

czysta brygada partyzantów ;)

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Pt lip 27, 2012 10:15 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

Fajne gluty i dobrze że są zdjęcia boooo:
Gibutkowa pisze:A ja właśnie dostałam kolejnego maila odnośnie adopcji Lulu ;) przesłałam już do Eweliny, może jak domek dobry to się dziewczynka od Sroki załapie ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lip 27, 2012 11:17 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

Zarąbiaste są :)

Lulu wczoraj została adoptowana, ale już ktoś w jej sprawie dzwonił - więc może domek by się zdecydował na którąś dziewuszkę od Ciebie ;)) Jak coś to JaEwka ma domek "przetrzepać" :)

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Pt lip 27, 2012 11:34 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

viris pisze:Zarąbiaste są :)

Lulu wczoraj została adoptowana, ale już ktoś w jej sprawie dzwonił - więc może domek by się zdecydował na którąś dziewuszkę od Ciebie ;)) Jak coś to JaEwka ma domek "przetrzepać" :)

Chyba pisał - przynajmnie ja o takim wiem :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pt lip 27, 2012 22:07 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

Byłoby miło ni ukrywam :) ale domek musi być super odpowiedzialny, no i cierpliwy, żeby nie zniechęciło go czekanie na malucha :wink:
Obrazek

sroka7

Post » Sob lip 28, 2012 9:28 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

A nawet dwa domki pisały. Ewelina ma dane :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob lip 28, 2012 14:43 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

Gibutkowa pisze:A nawet dwa domki pisały. Ewelina ma dane :ok:

Bardzo dobrze, niech się domki już teraz ustawiają w kolejce, bo kiciaki są cudne i kochane bardzo :1luvu: no i z każdym dniem piękniejsze, mądrzejsze i sprytniejsze :twisted:

W piątek/sobotę pojedziemy do weta (zależnie od tego kiedy będzie przyjmował) na kolejne odrobaczanie- teraz już czymś nieco mocniejszym, żeby wytłuc to co w maluchach zostało.

U nas chwilowo gnojki poszły spać, bo upał niesamowity (mam południowe okna i nie ma budynku na przeciwko :| więc się strasznie nagrzewa pomimo ogólnego zaciemnienia w domu).
No i było też wielkie sprzątanie "ich" pokoju - na ten czas wszystkie zostały wypuszczone z niego - bo dotąd to brałam gnojki po 2, albo same uciekały czasem(już się skubańce małe nauczyły pokonywać barierę z kartonu wysokiego w drzwiach), ale też zwykle parami. Gnojki szalały okrutnie i wydaje mi się , że nawet nie mam żadnej niespodzianki pachnącej w pokoju, a przynajmniej żadnej nie znalazłam ani nie czuję, mimo iż miały tam inną kuwetkę, no i zupełnie inne otoczenie, no ale spędziły "na wolności totalnej" około godziny...więc kto wie co by tam było jakby dłużej kicały samopas :wink:

W sumie w ich pokoju też już b. rzedko znajduję niespodzianki zapachowe poza kuwetką - chyba się im to zdarza jak kuwety są bardzo "obłożone", choć sprzątam je przynajmniej 4x na dobę +bieżace kupki, dlatego kupiłam im kuwetkę takiej wielkości jak ta kryta od Gibutkowej. Więc spokojnie mogę oddać tą kuwetkę od Marcina, bo ona mniejsza jest.
Obrazek

sroka7

Post » Sob lip 28, 2012 15:40 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

A skoro mowa o chętnych domkach, to dodaję jeszcze foteczki maluchów:

Z moim Bombikiem - wszystkie malizny traktują go jak myjnię :wink:
Obrazek

No i dziewczynka okrągła - bo akurat fajnie pozowała:

Sama o siebie dbam, jak przystało na damę!
Obrazek

Obrazek

A teraz trochę ćwiczeń na zgrabną sylwetkę

Obrazek

Obrazek

A jak chcę się bawić, to zaczepiam inne kotki i je tłukę :twisted:
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Sob lip 28, 2012 15:43 Re: 5 maleńtasków(3-4tygodniowych) z Wrocławskiego SCHRONU

No i na koniec jeszcze czarna dziewuszka.
Ona jest bardzo ciekawą kicią, bo ma nieco spłaszczony pysio - zupełnie inny od pozostałych maluchów, a na dodatek, o ile inne kiciaki już od jakichś 7-10 dni zmieniają kolor oczu(na razie trudno określić jaki będzie ostateczny efekt, ale już na pewno nie sąniebieskookie), o tyle ta dziewczynka ma nadal NIEBIESKIE oczy 8O jedynie nieco jej pojaśniały, ale dalej są wyraźnie niebieskie, no i ciekawa jestem czy ten efekt się utrzyma już na stale...

Obrazek
Obrazek

sroka7

[poprzednia][następna]