Tak się zastanowiłam, bo myślałam, że idziesz w kierunku diety antynowotworowej. W każdym razie dieta wysokobiałkowa, z małą ilością tłuszczu będzie dobra. Ważne tylko, żeby zmiana nie była gwałtowna.
Polecam głownie mięso + ryby. Te konserwy, które wskazałam są smakowite i głownie składając się z białka. Szczególnie rybne - tuńczyk, łosoś. Moim bardzo smakują te z dodatkiem sera lub kraba. Dynia jest niejadalna. Warto też dawać jogurt naturalny.
Bianusiu - bardzo mi przykro

Może tylko Ci się zdaje? Kiedy Rusinek zaczął mieć problemy oddechowe, obserwowałam go non stop i czasem byłam nadmiernie wrażliwa. Ale prawda jest taka, że intuicja opiekuna często jest najlepszym wskaźnikiem samopoczucia kota

Obserwuj ją pilnie. Dopóki nie macie diagnozy i trudno podjąć decyzje co do leczenia, trzeba zwalczać trudności oddechowe. Jeśli uznasz, że Bianusia źle oddycha, to niestety trzeba jechać na ściąganie płynu. To się może zdarzyć. Myślę, że Twoja troska jest zabezpieczeniem i na pewno nie będziesz jej woziła bez potrzeby, z drugiej strony nie zaniedbasz sytuacji ewidentnie wymagającej interwencji. Wiem, jak trudno jest ocenić czy już trzeba jechać czy nie. To są trudne decyzje. Przykro mi

A czy zostały zalecone leki odwadniające? Jeśli nie, to zadzwoń może do lekarza i zapytaj czy nie byłyby przydatne?