Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2012 14:21 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Bazyliszkowa pisze:Mnie szokuje nie tylko sam czyn dzieci, ale także i to:

Wiele osób spośród mieszkańców wsi, uczniów, sąsiadów wiedziało o zajściu- nikt nie pochylił się nad zwierzęciem, nikt nie wezwał pomocy choć po ucieczce z mrowiska kot błąkał się po okolicy. Nauczycielka przyznała, że o czynie słyszała, stwierdziła również, że wśród uczniów i nauczycieli krążą na ten temat informacje. Nikomu nie było żal Maćka, który prawie skonał w męczarniach.

cytat pochodzi stąd: http://przytuliskauwandy.pl/?p=3459

czyli jednak trochę racji mam, że pedagodzy i księża także zawinili. Na wyhodowanie zwyrodnialców wpływ mają nie tylko rodzice, ale tylko im każe się płacić za czyny "pociech" :/ A tutaj szkoła też powinna 'beknąć', bo zawinili wszyscy w pełni!

Dlaczego Allegro usuwa ogłoszenia? Dajecie w złym dziale, czy co?

A ten kotek jest taki biedny, taki śliczny i taki kochany :( Przepraszam, że w tej chwili nie mogę wesprzeć finansowo, sama ma 6 kociaków na głowie (wychowaniu) i dwie niesterylizowane kotki, ludzie z miau mi pomagają.. Ale jakoś się odwdzięczę za wszystko później i postaram się pomóc jakiejś bidzie :oops:
Ostatnio edytowano Czw maja 10, 2012 14:22 przez Pleiades, łącznie edytowano 1 raz
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw maja 10, 2012 14:21 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Strona z fotkami wchodzi chyba tylko po zalogowaniu na FB.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw maja 10, 2012 14:25 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Bazyliszkowa pisze:

Strona z fotkami wchodzi chyba tylko po zalogowaniu na FB.

zaraz wrzucę przez fotosika na forum.

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Czw maja 10, 2012 14:30 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]
Obrazek[/URL]

martaslupsk

Post » Czw maja 10, 2012 15:11 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

[...]
Usunęłam wpis o treści agresywnej - proszę o stonowanie wypowiedzi, nawet wobec tak bulwersujących wydarzeń, a w szczególności o nie zachęcanie do agresji
alix76
salma75

Post » Czw maja 10, 2012 15:13 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Niektórych ponosi:/ nie jestem za tym aby odpuścić , tylko jestem za tym ,że mają ponieść konsekwencje.....no ale bez przesady...wypatroszyć??

martaslupsk

Post » Czw maja 10, 2012 15:21 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kochani, we mnie też krew się burzy i uważam, ze konieczne jest ukaranie i dziecka i dorosłych. Ale nie powielajcie okrucieństwa, nie żądajcie linczu. To trudna i poważna sprawa ale trzeba starannie ważyć słowa.
Złorzeczeniem nic sie nie załatwi, trzeba zwyczajnie pomocy albo choć kciuki potrzymać, żeby to było ostatnie zło wyrządzone temu kotu. I żeby było tego zła jak najmniej w stosunku do innych - i cztero i dwułapych.
Swoją drogą ile dorosłych na stanowiskach choć w skrytości ducha przyznać sie powinno do okrucieństwa wobec zwierząt.

Mieliśmy przyjaciela, który opowiadał o kotku Nietopku dawno temu......
Reszty łatwo sie domyślić:(
Myślę, że i kiedyś i teraz jest podobna ilość okrucieństwa tylko kiedyś nie było internetu i informacje w mrokach ginęły, zamiatane gdzie bądź a teraz potrafią sie błyskawicznie rozchodzić:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw maja 10, 2012 15:26 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Trzymaj się Maciusiu :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw maja 10, 2012 15:39 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Lidka pisze:Kochani, we mnie też krew się burzy i uważam, ze konieczne jest ukaranie i dziecka i dorosłych. Ale nie powielajcie okrucieństwa, nie żądajcie linczu. To trudna i poważna sprawa ale trzeba starannie ważyć słowa.
Złorzeczeniem nic sie nie załatwi, trzeba zwyczajnie pomocy albo choć kciuki potrzymać, żeby to było ostatnie zło wyrządzone temu kotu. I żeby było tego zła jak najmniej w stosunku do innych - i cztero i dwułapych.
Swoją drogą ile dorosłych na stanowiskach choć w skrytości ducha przyznać sie powinno do okrucieństwa wobec zwierząt.

(...)(

Zgadzam się :strach:

akasheni

Od: Sob lut 13, 2010 11:07

Post » Czw maja 10, 2012 15:48 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Nie chodzi o to by zlinczować dzieci i dorosłych,
ale by o tym mówić, uczyć, wychowywać, przestrzegać .
Chodzi o to by sprawy nie zamiatać pod dywan,
udawać ,że nic się nie stało , bo to kot.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Czw maja 10, 2012 15:52 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

melancholia4 pisze:Niektórych ludzi powinno się kastrować żeby nie rozprzestrzeniali swoich genów.

:ok:
Szok!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw maja 10, 2012 15:55 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

kristinbb pisze:Nie chodzi o to by zlinczować dzieci i dorosłych,
ale by o tym mówić, uczyć, wychowywać, przestrzegać .
Chodzi o to by sprawy nie zamiatać pod dywan,
udawać ,że nic się nie stało , bo to kot.

Dokładnie o to chodzi. Tylko, że można to osiągnąć różnymi sposobami.
Eskalacja okrucieństwa moim zdaniem nie jest zupełnie potrzebna.
Wystarczy kosekwencja w ukaraniu a właściwie chyba nawet ważniejsza rzecz - edukacja.
Żeby nikt nawet nie pomyślał, że nic się nie stało, bo to kot.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw maja 10, 2012 16:00 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

nelka83 pisze:
Alienor pisze:Z tego co wiadomo nie jest to jego pierwsza ofiara - wcześniej utopił jakiegoś kota w szambie. :evil:

Strasznie skrzywione dziecko... :|

Psychopata nie dziecko :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw maja 10, 2012 16:05 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Jasne, ja tez nie jestem za publicznym linczem. Ktoś tym dzieciakom dał zly przykład, albo nie dał po prostu dobrego. Daleka byłabym od samosądu, chociaż w społeczeństiwe nie regulowanym prawami spodziewałabym sie, że faktcznie te dzieciaki ktoś dorwie i wypatroszy.
Czasami tutaj na forum spotykam takie postawy, że jestem pewna, iż niektórzy ludzie nie mrugnęliby okiem przy śmierci człowieka, a zwierzęta ratują wszystkie. Radykalizm w każdą strone jest krzywdzący.
Co nie oznacza oczywiście, że te dzieciaki ich "opiekunowie" nie powinni ponieść konsekwencji. Oczywiście kara by się należała. A kotek tak biedny, że aż mi się serce kraje.... Kciuki za niego trzymam i za to, żeby ukarać jakoś winowajców!
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw maja 10, 2012 16:06 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

felin pisze:
nelka83 pisze:
Alienor pisze:Z tego co wiadomo nie jest to jego pierwsza ofiara - wcześniej utopił jakiegoś kota w szambie. :evil:

Strasznie skrzywione dziecko... :|

Psychopata nie dziecko :twisted:

Patologia ?
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

[poprzednia][następna]