BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 08, 2012 9:07 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

DT u dorci44 to jest kwestia przyszłości, bo na razie mówimy o kilkudniowych maluchach, które mają matkę i z matką powinny spędzić przynajmniej 8 (a optymalnie 12) tygodni życia
na razie Pleiades zostaje z siedmioma bonusowymi pyszczkami do wykarmienia.

No ale decyzja jest decyzja
po niedzieli postaram się coś wyprodukować na bazarek, JoKOT kociaki zaszczepi, a na forum możemy spróbować zebrać na resztę zaopatrzenia czyli odrobaczanie i drugie szczepienie :)
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto maja 08, 2012 9:08 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Marzenia11 pisze:
Maryla pisze:a ja napisze tak, nie zamierzajac oceniac podjetej decyzji
zreszta juz pisalam ze wazne jest to jak sie z tym czuje Pleiades
ale dla wszystkich tych majacych łatwe rady i wyjscia: w ubieglym roku przygarnelam 11 kociakow - nie mialam wplywu na to ze sie urodzily
żaden do dzis nie znalazl domu

to takie OT

hm, a ja w biegłym roku zajmowałam się w sumie 16 kociaków i 15 jest w dsach - jedna dziewuszka umarła (wada wrodzona serca). Były czarne i bure (niektóre bure z białymi elementami). Czyli - jak widać - nie ma reguły.

jest reguła
pewnymi sprawami powinny sie zajmowac pewne osoby
skuteczne
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto maja 08, 2012 9:11 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

A co ze sterylizacją tej drugiej kotki? Dasz radę ją złapać? Bo faktycznie za chwilę możesz mieć powtórkę z kociaków :(
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Wto maja 08, 2012 9:11 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Maryla pisze:
Marzenia11 pisze:
Maryla pisze:a ja napisze tak, nie zamierzajac oceniac podjetej decyzji
zreszta juz pisalam ze wazne jest to jak sie z tym czuje Pleiades
ale dla wszystkich tych majacych łatwe rady i wyjscia: w ubieglym roku przygarnelam 11 kociakow - nie mialam wplywu na to ze sie urodzily
żaden do dzis nie znalazl domu

to takie OT

hm, a ja w biegłym roku zajmowałam się w sumie 16 kociaków i 15 jest w dsach - jedna dziewuszka umarła (wada wrodzona serca). Były czarne i bure (niektóre bure z białymi elementami). Czyli - jak widać - nie ma reguły.

jest reguła
pewnymi sprawami powinny sie zajmowac pewne osoby
skuteczne

ano widzisz. :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 08, 2012 9:12 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Ja też bym uśpiła od razu one z dnia na dzień mają silniejsze serduszka , zrób to od razu nie czekaj bo będzie tylko gorzej .Ja ostatnio musiałam wybierać :( bezpańska sunia się oszczeniła miała 6 małych pięć uśpiłam jednego zostawiłam i znalazłam suni hotelik tak się małym opiekuje , ale bidulka ma raka .Jak małą odchowa będzie miała operacje ......

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto maja 08, 2012 9:16 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

lidka02 pisze:Ja też bym uśpiła od razu one z dnia na dzień mają silniejsze serduszka , zrób to od razu nie czekaj bo będzie tylko gorzej .Ja ostatnio musiałam wybierać :( bezpańska sunia się oszczeniła miała 6 małych pięć uśpiłam jednego zostawiłam i znalazłam suni hotelik tak się małym opiekuje , ale bidulka ma raka .Jak małą odchowa będzie miała operacje ......

Ja nie mogłabym zostawić jednego szczeniaka, bo jak? Jak mogłabym wybierać? Zawsze zawożę do uśpienia cały miot, a w przypadku suni z nowotworem to jest działanie na jej szkodę opóźnianie leczenia w imię czego?
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Wto maja 08, 2012 9:32 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

KMagda pisze:A co ze sterylizacją tej drugiej kotki? Dasz radę ją złapać? Bo faktycznie za chwilę możesz mieć powtórkę z kociaków :(

Myślę, że mogłabym ją capnąć jakoś podczas karmienia, bo jest coraz bardziej ufna. Problem jest taki, że nie mam gdzie jej przetrzymać po sterylce, bo dom odpada, a piwnica jest w tej chwili zajęta przez matkę z maluszkami :(

Lidka, najszczesliwsza: ja wiem i Wy to wiecie, że uśpienie byłoby najlepszym rozwiązaniem dla wszystkich, mój TŻ też mi o tym ciągle truje, już mam dość kłótni... ale cóż zrobić, skoro jestem tak słaba psychicznie, że nie umiem podjąć tej decyzji... Kiepska ze mnie opiekunka, chyba się nie nadaję do tej roli, bo kieruję się sentymentami. Łudzę się, że "jakoś to będzie" i potem po ogłoszeniach kociaki znajdą domy.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Wto maja 08, 2012 9:39 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Pleiades zobacz:
http://www.koty.pl/sos/art175,male-kotk ... dkie-.html
jeśli chcesz stać się niekiepską opiekunką, to przemyśl zagadnienie jeszcze raz.

najszczesliwsza

Post » Wto maja 08, 2012 9:43 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

najszczesliwsza pisze:
lidka02 pisze:Ja też bym uśpiła od razu one z dnia na dzień mają silniejsze serduszka , zrób to od razu nie czekaj bo będzie tylko gorzej .Ja ostatnio musiałam wybierać :( bezpańska sunia się oszczeniła miała 6 małych pięć uśpiłam jednego zostawiłam i znalazłam suni hotelik tak się małym opiekuje , ale bidulka ma raka .Jak małą odchowa będzie miała operacje ......

Ja nie mogłabym zostawić jednego szczeniaka, bo jak? Jak mogłabym wybierać? Zawsze zawożę do uśpienia cały miot, a w przypadku suni z nowotworem to jest działanie na jej szkodę opóźnianie leczenia w imię czego?

Jak już sunia urodziła i jest bardzo opiekuńcza to niech się cieszy jednym dzieckiem , opiekuje się nim może to i działa na jej nie korzyść ale ona i tak wygrała ,jest bardzo szczęśliwa .Może to będą jej ostatnie miesiące niech je zapamięta jak najlepiej .I tak wygrała z bezdomnej poniewierającej się kilkanaście tygodni - jest w domu , [hoteliku]ma swoje piętro dbają o nią i o małą .I zrobią dla niej wszystko .

lidka02

Post » Wto maja 08, 2012 9:47 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

najszczesliwsza pisze:Pleiades zobacz:
jeśli chcesz stać się niekiepską opiekunką, to przemyśl zagadnienie jeszcze raz.

nie no, nie ma to jak walić obuchem między oczy,
Plei nie prosiła o to aby ta kotka wybrała jej dom na porodówkę.
Nie doprowadzila do rozmnożenia tej kotki i nie cieszyla się cudem narodzin.
Nie każdy jest tak mocny psychicznie aby uspic slepy miot
Ale jak to dobrze ze jest Plei, można się po niej walcem przejechac i dzien jest lepszy
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto maja 08, 2012 9:49 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

lidka02 pisze:
najszczesliwsza pisze:

Jak już sunia urodziła i jest bardzo opiekuńcza to niech się cieszy jednym dzieckiem , opiekuje się nim może to i działa na jej nie korzyść ale ona i tak wygrała ,jest bardzo szczęśliwa .Może to będą jej ostatnie miesiące niech je zapamięta jak najlepiej .I tak wygrała z bezdomnej poniewierającej się kilkanaście tygodni - jest w domu , [hoteliku]ma swoje piętro dbają o nią i o małą .I zrobią dla niej wszystko .

Wszystko poza zapewnieniem właściwego leczenia. A jak wiadomo im wcześniej wdraża się leczenie nowotworu, tym szybciej można doprowadzić do remisji. Zdrowia. A jeśli nowotwór u tej suki ma podłoże hormonalne, to świadomie się ją wykańcza w imię czego? Radości z macierzyństwa? Proszę cię, nie uczłowieczajmy zwierząt! To tylko instynkt!

najszczesliwsza

Post » Wto maja 08, 2012 9:53 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Robicie mi straszny mętlik w głowie, już sama nie wiem, jak postąpić. Jeszcze dzisiaj sprawę ostatecznie przemyślę, pogadam z TŻ, może on będzie miał jakiś pomysł. Najważniejsze jest też to, aby tę kocicę i drugą kotkę wysterylizować, żeby nie było już więcej niespodzianek.
Strasznie mi smutno, jak o tym wszystkim myślę.
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Wto maja 08, 2012 9:53 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

BarbAnn pisze:
najszczesliwsza pisze:Pleiades zobacz:

nie no, nie ma to jak walić obuchem między oczy,
Plei nie prosiła o to aby ta kotka wybrała jej dom na porodówkę.
Nie doprowadzila do rozmnożenia tej kotki i nie cieszyla się cudem narodzin.
Nie każdy jest tak mocny psychicznie aby uspic slepy miot

:!:
Dokładnie
jak pisałam, jeśli tej decyzji nie podjęła od razu, to teraz już nie da rady (też bym nie dała w takiej sytuacji).

Kotka zostanie wysterylizowana, więcej młodych nie będzie
teraz jest ważne, żeby złapać tę drugą kotkę zanim się okoci :!:

Plei, może chociaż w tym mogłaby pomóc któraś z poznańskich fundacji?
tylko muszą się dowiedzieć, że taka kotka jest do złapania
to jest pilne :!:
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto maja 08, 2012 9:59 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Dla mnie zwierzęta są jak ludzie czują , kochają .Nie rozumiem cie skoro już urodziła dlaczego miałam jej odebrać wszystko , dla tego że jestem człowiekiem i to człowiek musi mieć nad wszystkim kontrole i władzę .Jestem troche inna i robie po swojemu zwierze jest pod opieką jej mała też .Mała będzie wysterylizowana i mamuśka jak wyzdrowieje też , więc nie widzę w tym nic złego ja n ie rozmnażam .Małe już były to różnica wiedziałam tylko że nie mogą zostać wszystkie to jest okropne . :(

lidka02

Post » Wto maja 08, 2012 10:01 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Pleiades, jeśli nie uspiłas ich natychmiast po zlokalizowaniu, pozwól im żyć.
To okropny wybór - którego zostawić, którego nie. Ja osobiscie nie potrafię bawić sie w Pana Boga (no chyba, że kocieta są chore) i rozumiem doskonale Twoje dylematy.
Wspomogę Cię finansowo, tylko podaj numer konta.
No i kciuki za Ciebie i kotki.
Damy radę, domy tez się znajdą :ok:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

[poprzednia][następna]